در گفتگو با مهر اعلام شد؛

چغندرهایی‌که برداشت نشد و گندید

دبیر انجمن کارخانجات قند و شکر گفت: ابلاغ دیرهنگام افزایش قیمت خرید تضمینی چغندر قند منجر به این شد که کشاورزان برداشت این محصول را ۲۰ روز دیرتر آغاز کنند و چغندرها روی زمین بماند.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، اخیراً کشاورزان چغندرکار در برداشت محصولات خود با مشکلاتی مواجه شده اند، در همین زمینه یک کشاورز دزفولی در تماس با خبرنگار مهر عنوان کرد که حدود ۱۵۰۰ هکتار چغندر قند در این شهرستان روی زمین مانده و در حال گندیدن است.

به گفته این کشاورز عدم ظرفیت کافی کارخانجات از جمله دلایل این مساله است. به دنبال تماس‌های مکرر این کشاورز، خبرنگار مهر ماجرا را از انجمن کارخانجات تولیدکننده قند و شکر کشور پیگیری کرد و در این زمینه بهمن دانایی دبیر انجمن کارخانجات قند و شکر در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در طول بیش از سی سال فعالیت این صنعت هرگز شرایط تا این اندازه دشوار نبوده است، گفت: متأسفانه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با نادیده گرفتن بخش خصوصی چالش‌های زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کنند. به طوری که آنها حتی یک نامه را نیز پاسخ نمی‌دهند و به وضوح بخش خصوصی را نادیده می‌گیرند.

اشتباه استراتژیک وزارت جهاد کشاورزی در افزایش قیمت‌های محصولات

وی با اشاره به اینکه به دنبال افزایش قیمت گندم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان قرار شد قیمت سایر محصولات کشاورزی نیز افزایش پیدا کند، افزود: شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک در اوایل اردیبهشت ماه تصویب کرد ۳۰۰ تومان به قیمت چغندر قند اضافه شود اما تا وزیر جهاد کشاورزی آن را ابلاغ کند حدود یک ماه طول کشید و این مساله مشکلات زیادی را به وجود آورد.

دانایی اضافه کرد: قیمت چغندر قند پاییزه ۱,۶۴۱ تومان به اضافه ۱۳۰ تومان کرایه حمل بود اما با تصمیم شورای قیمت گذاری کرایه حمل به ۴۳۰ تومان افزایش پیدا کرد. اما ابلاغ دیر هنگام این قیمت منجر به آن شد که کشاورزان دیر اقدام به برداشت محصول خود نمایند.

کشاورزان برداشت چغندر را ۲۰ روز دیرتر آغاز کردند

این فعال صنفی با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه ۱۵۰۰ هکتار چغندر قند در دزفول روی زمین مانده و در حال خراب شدن است، گفت: برداشت چغندر قند باید اواخر فروردین و حداکثر اوایل اردیبهشت ماه شروع شود و تا قبل از تیر ماه به اتمام برسد که به فصل گرما برخورد نکند. با این حال اتفاقی که امسال افتاد منجر به این شد که کشاورزان ۲۰ روز دیرتر برداشت چغندر قند را شروع کنند و در حال حاضر نیز با گرمای شدید برخورد کرده اند و همین مساله منجر به آن شده که چغندرها روی زمین بمانند چرا که کارخانجات نیز با توجه به حجم زیاد برداشت و فاسد بودن بخشی از چغندرها ظرفیت کافی ندارند.

دانایی با تاکید بر اینکه اصلاح قیمت چغندر قند از سوی وزارت جهاد کشاورزی زمانی اتفاق افتاد که فصل کشت تمام شده بود، گفت: بنابراین این افزایش قیمت جز ایجاد چالش در حوزه تولید نتیجه دیگری به دنبال نداشته است.

دبیر انجمن کارخانجات قند و شکر همچنین با اشاره به اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی چغندر قند منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید شکر داخلی به ۲۱ هزار تومان شده است، گفت: این در حالی است که قیمت شکر وارداتی ۱۸ هزار تومان و با این شرایط ما مزیت رقابتی خود را از دست می‌دهیم.

اتفاقات سالهای ۸۵ تا ۸۷ در حال تکرار است

دانایی با اشاره به اینکه نگرانی تولیدکنندگان در حال حاضر این است که شکر تولیدی روی دست آنها بماند اضافه کرد: حوادثی که در حال رخ دادن است شبیه حوادث سال‌های ۸۵ تا ۸۷ است که مرزهای کشور به سوی شکرهای وارداتی باز شد و ۸ کارخانه تولیدی به دلیل این مساله بسته شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر شکر حاصل از چغندر پاییزه در حال تولید و عرضه به بازار است، گفت: دولت باید نرخ مصوب شکر را اعلام می کرده اما هنوز این کار را انجام نداده است در حالی که دو ماه پیش قیمت شکرهای وارداتی را تعیین و اعلام کردند.

دانایی همچنین خواستار افزایش تعرفه واردات شکر خام وارداتی به کشور شد و اضافه کرد: تعرفه واردات شکر خام دو درصد است که باید به ۳۰ درصد افزایش یابد چرا که در حال حاضر قیمت شکر تولید داخل افزایش یافته و مزیت رقابتی آن با نوع وارداتی کالا از بین رفته است.

وزارت جهاد تمام فرایند تولید تا عرضه شکر را مختل کرده است

دبیر انجمن کارخانجات قند و شکر ضمن انتقاد شدید از سیاست‌های مسئولان وزارت جهاد کشاورزی گفت: متأسفانه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های تنظیم بازار را به درستی نمی‌دانند و از تجربیات بخش خصوصی نیز استفاده نمی‌کنند، به عنوان مثال همین یک مورد افزایش بی دلیل نرخ خرید تضمینی چغندر قند تمام پروسه تولید و عرضه شکر را بر هم زده است.

وی با اشاره به اینکه در آذر ماه ۱۴۰۰ بیش از ده‌ها بار مکاتبه کتبی و تلفنی با دفتر معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای برگزاری یک جلسه درباره تنظیم بازار شکر و واردات این کالا را داشتیم، گفت: متأسفانه هیچ جوابی به این همه مکاتبه انجمن داده نشد در حالی که انجمن کارخانجات تولیدکنندگان قند و شکر تنها تشکل تخصصی در این حوزه است.

دانایی با اشاره به اینکه همین بی توجهی‌ها منجر به تأخیر در واردات شکر به کشور شد، اضافه کرد: ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن شکر در حال خریداری و حمل به کشور است که این محموله‌ها در مرداد و شهریور که همزمان با فصل برداشت شکر داخل است وارد کشور می‌شود و نگرانی بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد که شکرهای تولید داخل روی دست تولیدکنندگان بماند.

کاهش شدید مصرف شکر در کشور

دانایی درباره اینکه با وجود تأخیر در واردات چرا در بازار داخل با کمبود مواجه نشدیم، گفت: مهمترین دلیل این مساله کاهش شدید مصرف شکر است به طوری که در سال‌های گذشته در چنین فصلی میزان مصرف شکر در کشور بین ۲۱۰ تا ۲۲۰ تن بوده اما در حال حاضر به ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن رسیده است.

وی تولید و عرضه شکر داخلی را نیز از دیگر دلایل این مساله عنوان کرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار