به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی استان فارس مهدی صفری در جلسه هماندیشی معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با فعالان بخش خصوصی و بازرگانان استان فارس در محل اتاق بازرگانی فارس اظهار داشت: هدفگذاری 70 درصد افزایش صادرات در سال جاری را برنامهریزی کردهایم که در این زمینه یکی از اولویتهای مد نظر ما تقویت حوزه گردشگری است و این موضوع را در استان فارس از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه استان دنبال میکنیم.
وی افزود: برای تقویت صادرات و به دلیل مسائل داخلی، مجبور شدیم وزارتخانهها را برای تسریع در جواب دهی و همکاری بیشتر تحت فشار بگذاریم و سفرای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف موظف به همکاری در مباحث اقتصادی شدند.
صفری بیان کرد: وظیفه نمایندگیهای وزارت امور خارجه، تلاش برای رفع مشکلات در حوزه بینالملل است که یکی از مهمترین شاخصهای ارزیابی سفرا، افزایش صادرات قرار داده شده است.
وی اظهارداشت: تا آخر امسال مشکلات 5 محصول کشاورزی کشورمان را حل خواهیم کرد و در حال حاضر تمرکز ما بر تسهیل صادرات خشکبار است و محصولاتی مانند عسل، سیب، پرتغال، نارنگی و آبزیان دراولویت صادرات رایزنان ما هستند.
صفری در خصوص صادرات به کشور چین اضافه کرد: به زودی صادرات عسل به چین انجام خواهد شد و همچنین اگر بتوانیم مجوز صادرات سیب به این کشور را داشته باشیم از صادرات این محصول به دیگر کشورها بینیاز خواهیم شد.
وی در خصوص صادرات محصولات دانش بنیان کشورمان ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان توسط وزارتهای مرتبط تایید و معرفی میشوند و ما از طریق سایت وزارت امور خارجه برای تسهیل صادرات و برقراری ارتباط کشورهای خارجی با شرکتهای ایرانی اطلاعرسانی انجام میدهیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی خواست تا درصورت بروز هرگونه مشکل در حوزه صادرات، به وزارت خارجه اطلاع دهند.
صفری با تاکید بر اینکه در حال تلاش برای وارد شدن به منطقه آزاد اوراسیا و تقویت تجارت بین الملل کشورمان هستیم عنوان داشت: با انتصاب تجار و بازرگانان به عنوان متخصصان برقراری و تقویت حوزه اقتصادی، به عنوان رایزن اقتصادی در کشورها به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: جام جهانی قطر بازار هدف خوبی برای تجارو بازرگان ایرانی خواهد بود بنابراین باید از این فرصت به صورت مناسب بهره برد و در این زمینه به دلیل برخورداری شهر شیراز در بخشهای مختلف، این شهر را به عنوان هفته گردشگری تماشاگران جام جهانی قطر پیشنهاد دادهایم.
صفری با تاکید بر اینکه توان تاجران و بازرگانان استان فارس از طریق اتاق بازرگانی استان به وزارت امور خارجه اعلام شود افزود: پیگیری مطالبات پیمانکاران ایرانی در خارج از کشور را دنبال میکنیم.
اقتصاد کشور به جذب سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد
جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه تصمیمگیران کشور باید به حوزه بینالملل بیش از پیش توجه کنند گفت: در تصمیمگیریهای کلان کشور، توسعه ارتباطات بینالمللی و به ویژه جذب سرمایه سرمایهگذاری خارجی نباید مغفول واقع شود چراکه اقتصاد کشور امروز به سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد.
وی بیان کرد: سرمایهگذاری عامل بسیار مهم در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورها می باشد و جذب سرمایه گذاری منجر به ایجاد اشتغال و رشد تولید شده و موتور حرکت به سمت شکوفایی است.
وی با تاکید بر اینکه تقویت مناسبات بین المللی از هر لحاظ برای کشور مهم است که از پیامدهای آن جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد بود افزود: سرمایه گذاری نه تنها عاملی برای رشد اقتصادی است بلکه یک متغیر اساسی در تحولات سیاسی و بین المللی است و این درحالی است که کشورهایی که در رونق سرمایه گذاری در آنها وجود دارد ثبات و امنیت اقتصادی و سیاسی نیز برقرار است.
رازقی اظهارداشت: بعد استانی نیز جذب سرمایه داخلی و خارجی باعث توسعه استان ها، افزایش اشتغال و تولید و همچنین کاهش زیان های اجتماعی و توجه به سرمایه انسانی را به دنبال دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در این راستا دولت بایستی تصدی گری و انجام وظائف بخش خصوصی کنار گذاشته و با ایفای نقش نظارتی خود و ایجاد محیط امن سیاسی و اقتصادی، محیط مناسب را برای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی فراهم کرده و از طریق ثبات اقتصادی و سیاسی بازدهی سرمایه را تضمین کند.
وی ادامه داد: استان فارس به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی، گردشگری، کشاورزی و نفت و گاز قابلیت جذب سرمایه داخلی و خارجی بسیاری داشته که می تواند با بهره گیری از این توانمندی ها به رشد قابل توجهی دست یابد.
رازقی عنوان داشت: این استان حدود 6 درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و به لحاظ مساحت چهارمین استان پهناور کشور می باشد که سهم فارس از تولید ناخالص داخلی کشور در سال 1399 چهار و 9 دهم درصد بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین توجه به جایگاه استان فارس در سند آمایش سرزمین و توانمندی های استان در بخش های مختلف و در حوزه های منطقه ای، ملی و فراملی می تواند مسیر سرمایه گذاری در فارس را روشن کند.
رازقی افزود: توانمندی های استان فارس در بخش های کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات، صنایع کانی غیر فلزی و فرآری مواد معدنی، بخش معدن، بخش تجارت، انرژی های نو، بهداشت و درمان، شهرک های صنعتی و مناطق ویژه نام برد که در هر یک از حوزه ها حرف برای گفتن دارد.
وی با اشاره به اهم مشکلات سرمایه گذاری استان فارس بیان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کنونی کشور ناامنی و نگرانی شدید سرمایه گذاران از تغییرات پیش بینی ناپذیردر قوانین و سیاست ها، متعهد و پایبند نبودن دولت به سیاست های اعلام شده، عدم توجه به نظرات سرمایه گذاران و اصحاب کسب و کار در فرآیند وضع قوانین و سیاست های جدید، لغو ناگهانی و بدون مقدمه قوانین و مقررات جاری توسط دولت، به عنوان مولفه های اصلی عدم موفقیت طرح های سرمایه گذاری به شمار می روند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر عدم امنیت سرمایه گذاری اظهارداشت: کشور و بالطبع استان فارس در سالهای اخیر به دلیل تحریم های بین المللی علاوه بر عدم جذب سرمایه گذاری خارجی، در سرمایه گذاری داخلی نیز مسیری رو به افول داشته است.
رازقی اضافه کرد: نرخ بالای تورم و بی ثباتی در قیمت مواد اولیه و محصول از جمله عواملی است که با ایجاد نااطمینانی و نامشخص بودن بازدهی سرمایه گذاری، برای ورود فعالان بخش خصوصی به حوزه سرمایه گذاری دافعه ایجاد کرده است.پ و همچنین بی ثباتی در نرخ ارز نیز با افزایش نااطمینانی و ایجاد انتظارات تورمی و رشد قیمت ها متنع جذب سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: ایجاد و توسعه صنایع کوچک و میانی نفت و گاز، خصوصا صنایع پایین دستی پتروشیمی، متنوع سازی شیوه های تامین مالی و بستر سازی مشارکت خصوصی در زمینه سرمایه گذاری، تکمیل زنجیره های ارزش فعالیت های تولیدی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات به منظور جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی استان، تقویت و توسعه شبکه حمل و نقل هوایی – ریلی و جاده ای به منظور تقویت پیوندهای ملی و بین المللی در فضای استان، ایجاد خط اعتباری فاینانس برای انتقال تکنولوژِ از کشورهای پیشرو، ثبات در سیاست های دولت و قوانین و مقررات و تدوین راهکارهای تشویق و جذب سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور از راهبردهای رشد سرمایه گذاری در کشور است.
روایت خودداری گمرک از اتصال به سامانه تجارت و ارائه اطلاعات به نهادها/ حرفشنوی عجیب گمرک از یک پیمانکارمذاکره مک دونالد با چندین شرکت برای انتقال تجارت خود در روسیهمرسولات پستی حوزه تجارت الکترونیک استان فارس 75 درصد رشد داشته استنظری: جنگ طلبان میخواهند با خون مردم افغانستان تجارت کنندرئیس اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افتتاح کنسولگری کشورهای قطر و عمان در استان فارس به زودی عنوان داشت: ما به عنوان بخش خصوصی انتظار داریم نظام رایزنان اقتصادی به خصوص کشور قطر وعمان از بخش خصوصی انتخاب شوند که اتاق های بازگانی به عنوان وظئفه ذاتی خود از این مهم حمایت میکند و مدیریت ارشد استان این موضوع را پیگیری کند.
رازقی تصریح کرد: اتاق بازرگانی فارس به عنوان نخستین اتاق موضوع مهم دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است که و در این زمینه همایش های ملی و دورههای آموزشی را با همکاری دانشگاه امام صادق(عج) با هدف تبیین و تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد برگزار کرده است.