وزیر خارجه لبنان: درگیری‌ها در اروپا امنیت غذایی لبنان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است

وزیر خارجه لبنان اعلام کرد که درگیری‌ها در اروپا امنیت غذایی کل جهان و به ویژه کشورهای درحال توسعه را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه لبنان در خلال نشست «امنیت غذایی جهانی» در سازمان ملل متحد اعلام کرد که پیامدهای انفجار بندر بیروت، جریان مواد غذایی را در لبنان محدود کرده و همین مسئله منجر به افزایش قیمت اقلام ضروری شده است. همچنین درگیری‌ها در اروپا نیز لبنان را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش ایران اکونا به نقل از النشره، وزیر خارجه لبنان در پیامی خطاب به رئیس شورای امنیت اعلام کرد، وضعیت وحشتناک است. 276 میلیون نفر در دنیا با ناامنی حاد غذایی مواجه هستند و 48.9 میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند. این آمار بسیار وحشتناک است و هر روز بدتر می‌شود. قیمت مواد غذایی نیز به شدت در حال افزایش بوده و به بالاترین نرخ خود رسیده است. اینها در حالی است که دنیا با بحران‌های متعدد از اپیدمی کرونا گرفته تا تغییرات آب و هوایی و درگیری‌ها و جنگ‌ها دست و پنجه نرم می‌کند و این چالش‌ها عمدتا بر کشورهای در حال توسعه تاثیر می‌گذارد. به ویژه اینکه کشورهای مذکور در معرض خطرات زیادی قرار دارند و گرفتار بحران بدهی‌ها هستند.

عبدالله بوحبیب گفت که در بسیاری از نقاط جهان ناامنی غذایی، سال‌ها پیشرفت در دستیابی به اهداف توسعه پایدار را به عقب انداخته و نیازهای انسانی را تشدید کرده و موجب ایجاد ناآرامی‌های اجتماعی شده است. متاسفانه لبنان از این چالش‌ها در امان نمانده و اساساً با مشکلات بی‌سابقه‌ای مواجه است به ویژه در زمینه امنیت غذایی. طبق برنامه جهانی غذا قیمت مواد غذایی در لبنان از آغاز بحران اقتصادی این کشور در مجموع 1000 درصد افزایش یافته و تورم در فوریه 2022 به 215 درصد رسید.

وی تصریح کرد، در بحبوحه این واقعیت تاریک پیامدهای درگیری جاری در اروپا همراه با نابودی بزرگترین سیلوی گندم لبنان در نتیجه انفجار بندر بیروت در آگوست 2020 بحران غذایی لبنان را تشدید کرد. ویرانی بزرگ ناشی از انفجار بندر بیروت در لبنان موجب افزایش قیمت مواد غذایی شد و اقلام ضروری از دسترس بسیاری خارج گشت. این در شرایطی است که درگیری‌های جاری در اروپا چالش‌های جدیدی را به واقعیت دشوار لبنان اضافه کرده به ویژه اینکه لبنان در صدر لیست کشورهایی قرار دارد که وابسته به گندم اوکراین هستند.

واکنش سلیمان فرنجیه به نتایج انتخابات لبنانچشم‌انداز مبهم جناح‌بندی‌های پارلمان جدید لبنان/ سریال مداخلات خارجی ادامه دارد؟نتایج انتخابات پارلمانی لبنان/ پیشتازی ائتلاف حزب‌الله و امل

عبدالله بوحبیب گفت، نیاز ماهانه لبنان به گندم حدود 50 هزار تن تخمین زده می‌شود و لبنان برای تامین حدود 85 درصد از نیاز غذایی به واردات متکی است. دولت برای رفع این مشکل اقدامات عملی انجام داده و در حال حاضر در تلاش برای افزایش تولید داخلی هستیم. همچنین سعی داریم با تعدادی از کشورها توافقاتی را برای واردات گندم با قیمت‌های قابل قبول به امضا برسانیم.

وی تاکید کرد، همه می‌دانیم که این بحران جهانی نیازمند راه حل‌هایی در سطح جهانی و نه تنها در سطح ملی کشورهاست. این شرایط نیاز به یک اقدام سریع قاطعانه و جمعی دارد و در این زمینه حمایت خود را از ابتکار دبیرکل سازمان ملل برای ایجاد یک گروه بحران بین المللی در زمینه امنیت غذایی و انرژی و پول اعلام می‌کنیم.

وزیر خارجه لبنان تصریح کرد که کشورش پیش‌نویس قطعنامه‌ای تحت عنوان وضعیت ناامنی غذایی جهانی را تهیه کرده که قرار است هفته آینده در مجمع سازمان ملل تصویب شود و ما از این فرصت استفاده می‌کنیم تا نشان دهیم که به عنوان یک جامعه بین المللی در مقابله با ناامنی غذایی کل جهان متحد هستیم. در نهایت همگی باید با روحیه هماهنگی و همبستگی برای مقابله با چالش‌های مهمی که جهان امروز با آن مواجه است با یکدیگر همکاری کنیم.

بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد.

سازمان ملل متحد اخیراً در گزارشی اعلام کرد با یک طوفان کامل روبه‌رو هستیم که اقتصاد بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند.

بر اساس این گزارش، یک میلیارد و 700 میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، بشدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود.

36 کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که جنگ در اوکراین به دامن زدن به یک بحران جهانی غذایی کمک کرده است که در صورت کنترل نشدن آن ممکن است سال‌ها طول بکشد، زیرا بانک جهانی 12 میلیارد دلار بودجه اضافی برای کاهش “اثرات ویرانگر” آن اعلام کرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار