خبرگزاری مهر؛ گروه استانها؛ حوادث ناشی از سوختگی یکی از مسائلی است که امروزه مراکز درمانی و بیمارستانها با آن برخورد میکنند مسئلهای که به دلیل آگاهی کم مردم اتفاق میافتد و منجر به آسیبهای جبرانناپذیری به قربانیان میشود.
از آنجا که سوختگیهای ناشی از مایعات داغ و یا وسایل غیراستاندارد در حال افزایش است لازم است به آموزش نکات ایمنی بیش از پیش توجه شود.
بیشتر سوختگیها ناشی از مایعات داغ است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه آگاهی کم مردم منجر به وقوع حوادث ناشی از سوختگی میشود، اظهار کرد: بیشتر سوختگیها به دلیل مواد داغ و مایعات داغ به خصوص در آشپزخانهها اتفاق میافتد که در این زمینه کودکان کم سن و سال را نیز درگیر میکند.
فرهنگ صفرنژاد افزود: لازم است والدین وسایلی نظیر کتری و قابلمه که دارای محتویات داغ هستند را از دسترس کودکان خارج کنند و در ارتفاع بلند قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه فردی در محیط کار از وسایل گرمایشی و وسایل الکتریسیته استفاده میکند نیز باید نحوه استفاده از آن را آموزش ببیند.
وی با بیان اینکه استفاده از لوازم غیراستاندارد همچون گازهای پیکنیکی از مشکلات بزرگی است که منجر به وقوع سوختگی میشود، افزود: آموزش یکی از راهکارهای پیشگیری از این مهم است که باید از راههای مختلف برای تحقق آن ورود کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: صدا و سیما، رسانهها و آموزش و پرورش میتوانند در آموزش کودکان و افراد جامعه برای بالا بردن میزان آگاهی آنها در پیشگیری از حوادث ناشی از سوختگی اثرگذار باشند.
صفرنژاد خاطرنشان کرد: در کنار آموزشهای همگانی مراکز بهداشتی و ارگانهای اثرگذار در این زمینه، قانونگذاران کشور نیز باید با وضع قوانین پیشگیرانه به نظارتهای مستمر کمک کنند.
لزوم اختصاص درصدی از بیمهها برای درمان بیماران سوختگی
وی گفت: لازم است سهم درمان بیماران سوختگی از بیمههای آتشسوزی و درصدی از بیمههای وزارت تأمین شود تا بیماران سوختگی دغدغهای برای درمان نداشته باشند.
وی با بیان اینکه بیمارستان کوثر سنندج مرکز تخصصی سوختگی در کردستان است، اعلام کرد: این مرکز از اسفند ماه ۹۹ با راهاندازی بخش آیسییو و اتاق عمل سوختگی به بیماران خدمت رسانی میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: بیمارستان کوثر دارای ۲۴ تخت فعال برای کودکان، مردان و زنان است که با کادر مجرب پزشکی و پرستاری به درمان جامع بیماران سوختگی استان کمک میکنند.
صفرنژاد اذعان کرد: بالا بودن قیمت پمادها که تحت پوشش بیمه نیستند از مشکلاتی است که برای بیماران سوختگی وجود دارد که بسیاری از آنها توان پرداخت این مبالغ را ندارند.
وی اضافه کرد: نیاز است وزارت بهداشت تمهیدات بهتری برای بیماران سوختگی بیندیشد تا این مراقبتها و تجهیزات مصرفی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
۱۶۳ بیمار سوختگی به بیمارستان سقز مراجعه کردند
کارشناس بهبود کیفیت بیمارستان شفای سقز گفت: ۱۶۳ بیمار سوختگی امسال به بیمارستان شفای سقز مراجعه و خدمات اورژانسی دریافت کردند.
محمد مرادی اعلام کرد: امسال تاکنون، ۱۶۳ مورد با شکایت از سوختگی به بیمارستان شفا در سقز مراجعه کردند و پذیرش شدند.
وی بیان کرد: از مجموع بیماران یاد شده در سالجاری پنج بیمار به دلیل شدت جراحات وارده، برای ویزیت متخصص جراحی پلاستیک و سایر اقدامات درمانی مجهزتر به بیمارستان امام خمینی ارومیه و بیمارستان کوثر سنندج اعزام شدهاند.
مرادی افزود: سوختگی مراجعه کنندگان اغلب ناشی از سوختگیهای حرارتی و شیمیایی، بود که بلافاصله تحت خدمات درمانی اورژانسی قرار گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: خدمات درمانی بیمارستان شفا شامل اقدامات اورژانسی توسط پزشکان اورژانس، متخصصان جراحی و کارکنان درمانی بیمارستان است که برای احیای بیماران فعالیت میکنند.
کارشناس بهبود کیفیت بیمارستان شفای سقز یادآور شد: مایع درمانی بهصورت اولیه، تعیین میزان شدت و درصد سوختگی، شستشو و دبریدمان (برداشتن بافتهای مرده) برای پیشگیری از پیشرفت شدت ضایعه و عفونت، به بیماران ارائه شده است.
همه بیماران سوختگی فقط به تخصص جراح سوختگی نیاز ندارند، بلکه سوختگی، یک بیماری است که ارگانهای مختلف را درگیر میکند و نیاز به متخصصهای مختلف از جمله تغذیه، قلب و عروق، ارتوپدی، جراحی پلاستیک و گوارش نیاز دارد و علاوه بر آن پیشگیری این بیماری و کاهش آن نیازمند آموزش است که همه ادارات و دستگاهها باید به این مبحث ورود کنند تا شاهد کاهش آن در استان و کشور باشیم.