به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدحسین حسینی افزود: تلاش میشود در بستر عرضه و تقاضای خوراک و نهاده آبزیان، مسیر صحیح اقتصادی ایجاد شود تا علاوه بر تامین خوراک، بستر صادرات نیز فراهم شود.
وی تصریح کرد: همچنین صندوق حمایت از فعالیتهای شیلات راهاندازی میشود و پیش از این نیز "شیلات کارت" با هدف تامین سرمایه در گردش ایجاد شده است.
معاون وزیرجهاد کشاورزی اظهار داشت: تسهیلاتی در استانها برای توسعه آبزیپروری اعطا میشود که باید در سطح ملی باشد و علاوه بر این، فعالیتهای دانشبنیان، اقدامات ترویجی و انتقال فناوری به این حوزه هم بسیار اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: یک میلیون و ۲۶۸ هزار تن ظرفیت تولید آبزیان کشور است که ۷۱۵ هزار تن در بخش صید و صیادی و ۵۵۵ هزار تن آبزیپروری شامل ماهیان سردآبی، گرمابی، زینتی و میگو در آب شور میباشد.
حسینی با اشاره به رتبه نخست لرستان در تولید ماهی قزلآلا گفت: در گذشته برای تأمین تخم چشمزده به خارج از کشور وابسته بودیم که اکنون برای تولید بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور، در این استان زیرساخت وجود دارد یا قابل تأمین است.
وی تنوع گونه پرورشی ماهی در لرستان را قابل توجه دانست و افزود: با توجه به بازدیدهای میدانی، فرصتهای خوبی در استان ایجاد شده است که تا چهار سال آینده شاهد تحول و جهش مناسبی خواهیم بود.