به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، دهه هشتاد بود که شرکت هپکو با حمایت دو وزیر اصلاح طلب که در هیات مدیره این شرکت حضور داشتند به یک مدیر فاقد اهلیت و صلاحیت واگذار شد و این شروع نزول پرشتاب این غول ماشین آلات راهسازی و معدتی آغاز شد که کارگران بجای حضور در کارگاه های تولید، کف خیابان برای دفاع از تولید طی چندین سال حضور یافت.
این درحالی بود با پیگیری آیت الله رئیسی در کسوت ریاست دستگاه قضا آهسته و رفته رفته این شرکت به سمت آرامش حرکت کرد تا جایی که با آغاز دولت چهاردهم و حضور آیت الله شهید رئیسی در راس قوه مجریه حمایت از هپکو افزایش یافت و طی سال های اخیر شاهد شکویی این صعت بزرگ بوده ایم.
این در حالیست که استاندار مرکزی روزهای اخیر با انتشار خبری از موفقیت شگفتانگیز و رویایی هپکو، با رشد 1,856 درصدی در سودآوری خبر داد و اظهار داشت: بر اساس اطلاعات و صورتهای مالی تلفیقی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 1403 در کدال، شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو با نماد تپکو در صدرِ فهرست 9 سهام با رشد بیش از 500 درصد سود خالص قرار دارد.
وی افزود: شرکت هپکو بزرگترین تولیدکننده تجهیزات سنگین در غرب آسیا است که در مقطعی گرفتار مشکلات ناشی از یک خصوصیسازی ناموفق و غلط شد، اما در دولت سیزدهم با نگاه ویژه و پیگیری مستقیم رئیس جمهور، گامهای مؤثری بهمنظور رفع موانع تولید و حمایت از این شرکت برداشته شد و هپکو پس از سالها رکود در مسیر رونق تولید، عرضهی محصولات جدید و انعقاد قراردادهای صادراتی قرار گرفت.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 20 نوع محصول راهسازی و معدنی و پروژههای صنعتی در این شرکت تولید و پس از 15 سال برای اولین بار به مرحله سودآوری رسیده است.
پس از این موفقیت، ارسال اولین محموله صادراتی شرکت هپکو به آفریقا آغاز شد و اولین محموله صادراتی شرکت هپکو در قالب 8 دستگاه انواع ماشین آلات معدنی با حضور مسئولان ارشد استان مرکزی به آفریقا صادر شد تا نشان دهد هپکو باسرعت در مسیر رشد و شکوفایی در حرکت است.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در آیین تحویل محموله صادراتی شرکت هپکو اظهار داشت: کشور آفریقا دروازه بزرگی برای توسعه صادرات است و ظرفیتهای بسیاری را در اختیار دارند و با یک همت میتوان بازار این قاره را در اختیار داشت، ما بر خلاف غرب و آمریکا خدمتگزار خواهیم بود و هپکو باید با هوشیاری در این راستا گام بردارد.
وی با بیان اینکه قطعات و تعمیرات این ماشین آلات و گارانتی آن بسیار امر مهمی است، افزود: رانندگان دستگاهها باید از مهارت لازم برخوردار بوده و دوره دیده، تجربه آموخته و فنی باشند و باید با توجه به موقعیت موجود، از ظرفیت این ماشین آلات استفاده شود. همچنین در امر تعمیرات نیز باید توجه ویژه داشت و با رسیدگی عمر ماشین الات افرایش یابد و حتی در صورت نیاز برای بهرهبردار دوره آموزشی برگزار شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: هپکو وارد عرصه صادرات شده است و ماشین آلات معدن را ارسال میکنند که اقدام بزرگی است، در وهله اول باید تبریک گفت اما همچنان باید همت کنند تا محصولات کیفیت بالایی داشته باشد و حتی در صورت نیاز چندین مرتبه تست و آزمایش شود تا بدون مشکل از کشور خارج شود، در داخلی سازی نیز باید عمق بیشتری به تولیدات بخشید و تعمیرات اساسی و اورهال کامل را نیز مدنظر داشته باشند.
دری نجفآبادی بیان کرد: میتوان در شرکت هپکو مرکز پژوهش و تحقیق را راه اندازی کرد و سرمایه گذاری در امر دانش محوری، بهره وری، راندمال و کیفت کار را بالا برد و با کشورهای اصلی تولید کننده رقابت کرد، ما تعهد اخلاقی، اعتقادی و دینی داریم و باید براساس آن کار را پیش برود.
وی ادامه داد: هپکو آمادگی لازم را در امر تولید دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد. تا امروز بالغ بر 800 دستگاه در جریان تولید است و امید است تا پایان کار همه کارها با قدرت دنبال شود و صادرات نیز باید مورد حمایت قرار گیرد و یک معاونت قدرتمند در امر صادرات راه اندازی شود تا ان بخش توسعه یابد و تراز تجاری و صادرات غیرنفتی کشور مثبت شود، همچنین باید نواقص موجود در صنعت از جمله صنعت خوردویی را رفع کرد، امروز بازار جهانی بازار رقابتی است و نباید اجازه دهیم بازار از دست برود.
نماینده کشور آفریقا در این آیین با اشاره به ظرفیت های شرکت هپکو اظهار داشت: برای من افتخار بزرگ است که امروز در این آیین حضور دارم تا سفارش خود را دریافت کنم، تعریف بسیاری از هپکو شنیدم و امروز با حضور در این آیین به صحت این موضوع پی بردم و قطعا موفقیت دستگاههای هپکو را در آفریقا تجربه خواهیم کرد.
وی افزود: با وجود شرکتهای چینی و اروپایی اما 21 ماشین آلات را به شرکت هپکو سفارش دادیم و امیدواریم که به سفارشات بیشتر و حتی 200 عدد ماشین الات برسیم و در سفارشات بعدی میزبان مدیران و چنین جلساتی در کشور خود باشیم و مشتریانی دیگری را به خرید از هپکو ترغیب کنیم.
فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز در آیین تحویل محموله صادراتی شرکت هپکو اظهار داشت: بنده سال گذشته در همین روز معارفه شدم که بعد از مراسم، مستقیم به شرکت هپکو به عنوان نماد ناموفقی در خصوصی سازی ناکارآمد بازدید داشتم تا پیام حمایتی رئیس جمهور را ابلاغ کنم.
وی افزود: در آن دوره کارگاهها و سالن تولید شرکت هپکو به لانه پرندگان تبدیل شده بود و خالی از تولید بود، ریاست جمهوری در بدو ورود به استان از شرکت هپکو بازدید داشتند که این بازدید پیام ویژهای به همراه داشت و امروز دولت چهارم نیز از هپکو حمایت ویژه دارد و انصافا هپکو شاهکار کرد و از مسیر غیرقابل بازگشت خود بلند شد. استاندار مرکزی تصریح کرد: امروز شرکت هپکو یک گامی به مراتب بلندتر از گامهای قبلی برداشته است و شاهد ارسال ماشین الات معدنی به کشورهای خارجه هستیم که این پیشرفت و رویداد تاریخی را به همه علاقمندان شرکت هپکو تبریک میگویم.
مخلص الائمه بیان کرد: دولت چهاردهم و ریاست جمهور همه جانبه حامی هپکو خواهد بود و پزشکیان حمایت همه جانبه خود از شرکت هپکو را اعلام کرده است، هیچ کشوری بدون صادرات توسعه نمی خواهد یافت و امروز نخستین قدم صادرات در شرکت هپکو برداشته شد و امیدواریم این روند ادامه باشد.
وی ادامه داد: در طول چند سال اخیر مدیران ارشد حمایت ویژهای از هپکو داشتند و بارها مسائل و مشکلات را پیگیری کردند و صادرات نشان میدهد که به لحاظ کمیت و کیفیت به سطح قابل قبولی رسیده است و قابلیت و توان فنی و مهندسی برای صادرات افرایش پیدا کرده و امید است که روند رو به رشد را طی کنیم و افتخاری برای صنعت استان و کشور باشد.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، هشت دستگاه شامل دو دستگاه بیل 37 تن، دو دستگاه تراک معدنی و 4 دستگاه بلدوزر، به عنوان اولین محموله صادراتی هپکو به آفریقا ارسال و تحویل مشتری شد و برای تحویل عازم بنادر کشور شد.