رویکرد «هریس» و «ترامپ» در قبال عربستان از نگاه اندیشکده آمریکایی

این اتاق فکر مستقر در واشنگتن رویکرد دو نامزد حزب‌های دموکرات و جمهوریخواه را نسبت به روابط کاخ سفید با عربستان سعودی ارزیابی کرده است.

طبق این گزارش، کامالا هریس در سال ۲۰۱۸، زمانی که سناتور بود به یک ائتلاف دوجانبه در خصوص قانونگذاری برای محدود کردن فروش تسلیحات به عربستان سعودی پیوست؛ این اقدام به دلیل نقش این کشور در جنگ داخلی یمن و پرونده «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار سعودی رخ داد. او همچنین به ارائه طرحی برای الزام به انتشار گزارش عمومی درباره این موضوع کمک کرد.

علاوه بر این نامزد دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۹ خواستار آن شد که ایالات متحده به صورت ریشه‌ای روابط خود را با عربستان سعودی بازنگری تا از ارزش‌ها و منافع آمریکایی دفاع کند. البته وی معتقد بود همزمان واشنگتن به همکاری در زمینه اهداف مشترک مانند مبارزه با تروریسم باید ادامه دهد.

این گزارش با اشاره به سیاست بایدن در مورد صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) ایالات متحده و تاثیر آن بر بازار این کالا آورده است: هریس احتمالاً از ادامه اجرای قانون کاهش تورم (IRA) که در سال ۲۰۲۲ توسط دولت بایدن تصویب شده، حمایت خواهد کرد. این امر می‌تواند پیامد‌های زیادی برای بخش انرژی خاورمیانه داشته باشد.

در مقابل، این گزارش به تحلیل رویکرد‌های دونالد ترامپ در دو حیطه سیاسی و اقتصادی پرداخته است. موسسه خاورمیانه تصریح دارد: دولت احتمالی ترامپ همانند سیاست‌های دولت بایدن، ممکن است به دنبال نهایی کردن توافقی برای عادی‌سازی روابط بین ایالات متحده، عربستان و اسرائیل باشد. دولت سعودی اعلام کرده است که بدون یک مسیر جدی برای ایجاد دولتی فلسطینی، به عادی‌سازی روابط راضی نخواهد شد. این امر به تازگی از سوی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی هم مورد تاکید قرار گرفته است.

در ادامه گزارش آمده است که «جرد کوشنر» داماد ترامپ، نقش کلیدی را در روابط دوجانبه ایالات متحده و عربستان و امضای توافقات ابراهیم داشت. وی از زمان ترک کاخ سفید و پایان دوره ترامپ، روابط تجاری خود را با عربستان، قطر و امارات حفظ کرده است.

گزارش تاکید دارد که به احتمال زیاد ترامپ به سرعت پس از به عهده گرفتن منصب ریاست جمهوری برای بار دوم، توقف صادرات LNG ایالات متحده را لغو خواهد کرد. این موضوع به تولیدکنندگان گاز مایع خلیج فارس درباره رقابت احتمالی با صادرات ایالات متحده و همچنین قوانین مربوط به پروژه‌های سرمایه‌گذاری نفتی فشار بیشتری وارد می‌کند.

این اندیشکده در پایان تصریح می‌کند که قطعیت قابل توجهی در مورد رویکرد بالقوه ترامپ نسبت به قانون کاهش تورم ۲۰۲۲ وجود ندارد. اگر انگیزه‌های ایالات متحده برای تولید هیدروژن ایالات متحده به میزان قابل توجهی کاهش یابد، مسیر رقابت آمریکا با کشور‌های حوزه خلیج فارس و از جمله عربستان را تغییر می‌دهد، ضمن آنکه عدم اطمینانی را در مورد سرمایه گذاری‌های بالقوه در حوزه نفتی ایجاد می‌کند.

منبع: ایرنا

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار