به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، علی باستین ظهر پنجشنبه در نشست میز ملی خرما در دشتستان اظهار داشت: در استان بوشهر حدود ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق خرما امرار و معاش میکنند.
وی اضافه کرد: با تلاش و پیگیری نماینده مردم دشتستان امسال شاهد برگزاری باکیفیت میز خرما در زمان مناسب هستیم که امیدواریم تأثیرات آن را بر بازار خرما شاهد باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر خواستار جبران خسارتهای نخیلات ناشی از سیل اخیر شد و افزود: فروشگاههای زنجیره امروز آمادگی خود را برای خرید خرما در دشتستان اعلام کردهاند که اتفاقاً بسیار خوبی است و باید هرچه سریعتر منجر به امضای قرارداد شود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده شرکتهای نفتی استان از خرمای تولیدی استان تصریح کرد: قیمت گذاری خرما برای خرید تضمینی هرچه سریعتر انجام شود و شورای قیمتگذاری تشکیل شود.
باستین افزود: تأمین مالی تشکلها و اتحادیهها برای خرید خرما، اعلام آمادگی برای قیمتگذاری خرما، تشکیل کمیته صادرات خرما، تشکیل صندوق ملی توسعه نخیلات خرما، برگزاری جشنواره خرما در قطر از مصوبات میز خرما است.
ارائه مشوق به صادرکنندگان خرما
معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت نیز گفت: دیپلماسی خرما در مرکز کشور ضعیف است که فعالان حوزه خرما حتماً باید ورود کنند و پیگیر باشند.
ضیغمی از فعالسازی رایزنان برای توسعه صادرات خرما خبر داد و بیان کرد: در بحث توسعه صادرات به قطر و روسیه تلاش ویژهای را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه دنبال کاهش رفع تعهدات ارزی از ۹۰ درصد به ۷۰ درصد هستیم افزود: ارائه مشوقها به صادرکنندگان را نیز دنبال میکنیم.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت نیز بیان کرد: تشکیل کمیته صادرات خرما اهمیت بالایی دارد و باید نگاهمان به صادرات درازمدت باشد.
پیلتن با اشاره به اینکه بوشهر نزدیکترین نقطه به بازار قطر است افزود: قطر و روسیه بازارهای عمدهای برای خرمای استان هستند که باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی تاکید کرد: آمادههستیم که در کوتاهترین زمان به اقتصاد خرما کنیم و شاهد رونق بیشتری در بازار خرما باشیم.