خبرگزاری مهر - گروه استانها- سمیه نوری: چندین سال است که نرخ بالای بیکاری در استان کرمانشاه در صدر جدول بیکارترین استانهای کشور به چشم میخورد و با بالا رفتن این آمار شاهد انواع آسیبهای اجتماعی از طلاق تا اعتیاد، انواع بزهها و جرمها گره خورده، هستیم اما با این وجود تاکنون از ارائه برنامه جامع و راهبردی برای رفع این معضل خبری نبوده تا امسال کرمانشاه بر سایر استانهای بیکار سبقت گرفته و در صدر جدول جا خشک کند.
بیکاری در استان کرمانشاه مانند یک بیماری مزمن با صدر نشینی خود در جدول بیکارترین استانهای کشور زخمی دوباره بر دل جوانان کرمانشاهی زد و ریشه امید را در دل جوانان خشکاند.
طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آماری ایران استان کرمانشاه با نرخ ۱۵.۴ در بهار سال ۱۴۰۱ بر استان هرمزگان که سالهای پیش رتبه اول بیکاری کشور را داشته پیشی گرفت و امسال استان هرمزگان با کاهش نرخ بیکاری جایگاه نخست بیکارترین استان کشور را به استان کرمانشاه داد.
معضل بیکاری در استان کرمانشاه بر هیچیک از مسئولین کشوری و استانی در کرمانشاه پوشیده نیست و حال با اوضاع وخیم بیکاری در استان کرمانشاه چشم همه جوانان کرمانشاهی به دولتی است که بارها در گفتههای خود به رفع معضل بیکاری اشاره و تاکید بسیار کرده است.
اما با این وجود مسئولین استانی باید بر اساس ظرفیتهای موجود در استان کرمانشاه به دنبال ارائه راهکاری برای جلوگیری از افزایش هرچه بیشتر این معضل باشند و در اجرای طرحهای اشتغال آفرین از هیچ تلاشی فرو گذاری نکنند.
شناخت و استفاده از مزیتهای نسبی گامی به سمت رفع بیکاری کرمانشاه
یعقوب محمودیان کارشناس اقتصادی و مسائل مربوط به حوزه اشتغال در استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: یکی از معضلات استان کرمانشاه مسئله بیکاری جوانان است و به طور کلی اگر به دنبال رفع اساسی این مسئله بگردیم باید ظرفیتها و مزیتهای نسبی موجود این استان روی آورد.
وی افزود: تولید تجارت گزینه مغفول مانده در استان کرمانشاه است که با رونق گرفتن آن از طریق شناخت تواناییهای استان کرمانشاه میتوان گامی بزرگ به سوی ریشه کن کردن بیکاری استان کرمانشاه برداشت.
نقش مؤثر راه اندازی منطقه آزاد تجاری قصر شیرین در رفع بیکاری
محمودیان با اشاره به مزیت و ظرفیتهای استان کرمانشاه که میتوانند به عنوان تولید تجارت کاربرد مؤثر داشته باشند، تصریح کرد: یکی از مزیتهای استان کرمانشاه وجود مرزهای مشترک با کشور عراق است که به عنوان عاملی مهم برای تجارت با این کشور میتواند از طریق انجام دیپلماسی اقتصادی به منظور ارتباط با بازرگانان عراقی و نیز تسریع بخشی به تجارت اثر مطلوبی بر ایجاد اشتغال و رفع بیکاری داشته باشد اما این اقدام از سوی اتاق بازرگانی و سازمان صنعت، معدن و تجارت کاملاً منفعل گونه ظاهر شده است.
کارشناس اقتصادی و مسائل مربوط به حوزه اشتغال در استان کرمانشاه راه اندازی منطقه آزاد قصر شیرین را عامل اصلی برای ایجاد اشتغال دانست و ادامه داد: منطقه آزاد تجاری شهرستان قصر شیرین ظرفیت بسیار مناسبی است که به دلیل ساماندهی و عدم فعالیت آن بدون استفاده بوده اما با راه اندازی قوی و مستمر این منطقه تجاری مشکل بیکاری جوانان به طور جدی برطرف خواهد شد به گونهای که در استان جوان بیکار وجود نخواهد داشت.
زنجیره تأمین در تولیدات کرمانشاه راهاندازی شود
یکی دیگر از کارشناسان کرمانشاه در مسائل اقتصادی و اشتغالزایی خاطر نشان کرد: شناسایی مزیتهای اقتصادی و زنجیرههای تأمین را شکل داد یعنی صفر تا صد تولید و تبدیلات محصولات موجود در استان کرمانشاه به طور کلی در خود استان کرمانشاه و بدون هیچ گونه واسطه انجام شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه باید ظرفیت سنجیهای لازم انجام گیرد، تاکید کرد: استان کرمانشاه در تولید محصولاتی مانند نخود که با کیفیت مرغوب و میزان بالایی تولید میشود و جایگاه نخست تولید کنندگان کشور را به خود اختصاص داده باید بکوشد تا در تمامی صنایع تبدیلی مربوط به حوزههای تولید نخود به طور ویژه در استان ایجاد اشتغال برای جوانان داشته باشد.
وی به دیگر مزیتهای استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: گردشگری عامل مهم دیگری در اشتغال آفرینی است که با توجه به میزان بالای جاذبههای گردشگری مورد بی توجهی بزرگی قرار گرفته در حالی که میتوانست به عنوان قطب گردشگری در غرب کشور واقع شود.
این کارشناس عنوان کرد: کار آفرینی و ایجاد مشاغل کوچک در استان کرمانشاه مانند صنایع دستی، بوم گردی و ایجاد تولیدیهای سوغات کرمانشاه از جمله فعالیتهایی است که برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک موقعیتهای خوبی برای جوانان فراهم کرده است.