توسعه تجاری ایران و عراق/بازارچه‌های مرزی بازگشایی می‌شود

معاونان وزیر صمت در سفر به استان کردستان، توسعه تجاری ایران و عراق را جزو برنامه‌های اولویت‌دار دولت عنوان کردند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، تعدادی از معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز به استان کردستان سفر کرده و ضمن دیدار با استاندار، از پروژه‌های این وزارتخانه بازدید کرده و جمع‌بندی آن را به وزیر صمت که فردا به کردستان سفر می‌کند، ارائه خواهند داد.

محمدعلی دهقان دهنوی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در دیدار با استاندار کردستان با اشاره به ظرفیت‌های نهفته در استان اظهار داشت: با اشاره به اینکه نخستین سفر استانی در دولت چهاردهم از کردستان آغاز شده و امیدواریم با ارائه راهکار و تدوین مصوبات متناسب با نیاز وضع موجود، کمکی به حوزه صمت کردستان داشته باشیم.

وی ایجاد پیوند بین تجارت و سرمایه‌گذاری را جزو برنامه‌های اولویت‌دار سازمان توسعه تجارت عنوان کرد و گفت: توسعه سرمایه‌گذاری باعث افزایش تجارت شده و خود تجارت نیز می‌تواند بستری برای جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید باشد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به وجود مرز مشترک کردستان با عراق؛ این ظرفیت را یک فرصت برای توسعه و رونق تجارت دانست و تصریح کرد: ظرفیت‌های توسعه روابط تجاری ایران و عراق به خوبی فراهم است اما باید سرمایه‌گذاری‌ها از دو طرف ایجاد شود.

وی با بیان اینکه کشور عراق شریک عمده تجارت ماست، افزود: عراق جزو کشورهای بوده که ایران بیشترین صادرات و واردات را به آن دارد و از سوی دیگر از لحاظ سرمایه‌گذاری دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است.  برای پایداری هر چه بیشتر روابط ایران و عراق در حوزه اقتصادی، تجار دو کشور باید به سمت سرمایه‌گذاری‌های مشترک پیش بروند.

دهقان با اشاره به اینکه استان کردستان در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدنی ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری‌های بیشتر دارد، عنوان کرد: زمینه فعالیت‌های مشترک در حوزه‌های مختلف با عراق فراهم است، بنابراین از فعالان و سرمایه‌گذاران دعوت به تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران را داریم.

معاون وزیر صمت عنوان کرد: دولت در تلاش است تا حجم تبادلات تجاری با عراق را افزایش دهد و یقیناً مرز باشماق مریوان از استان کردستان ظرفیت خوبی برای تحقق این هدف است.

مشکلات صنایع فولاد کردستان برطرف شود

محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این دیدار با بیان اینکه جدا از ظرفیت‌های تجاری، صادراتی و توسعه‌ای در استان، کردستان از نیروی انسانی توانمند و مستعد برخوردار است، اظهار کرد: از مسئولان استانی انتظار می‌رود که زمینه فعال شدن معادن را فراهم کنند تا ما هم بتوانیم در زنجیره ارزش تولید سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با اشاره به اینکه معادن یکی از ظرفیت‌های کردستان است، گفت: ایمیدرو ظرفیت خوبی را در استان برای سرمایه‌گذاری شناسایی کرده و اگر بتوانیم ظرفیت‌های معدنی را فعال کنیم، در ادامه زنجیره‌های تولید بسیاری شکل خواهند گرفت.

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به سرمایه‌گذاری ایمیدرو در صنایع فولاد کردستان در شهرستان‌های بیجار و قروه اشاره کرد و افزود: این پروژه در بیجار پیشرفت خوبی داشته اما در قروه به دلیل مشکل فاینانس - تأمین مالی آنگونه که باید پیشرفت فیزیکی نداشته است که امیدواریم موانع پیش‌رو برطرف شود.

آقاجانلو عنوان کرد: در صورت رفع مشکلات صنایع فولاد کردستان می‌توانیم آن را در یک فاینانس بین‌المللی از جمله چین قرار دهیم.

توسعه شرکت شهرک‌های صنعتی

رضا انصاری، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز در این دیدار با اشاره به اینکه توسعه شرکت شهرک‌های صنعتی در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: توسعه واحدهای فعال و فعال کردن واحدهای غیرفعال در اولویت بوده و در این راستا انتظار همکاری مسئولان استانی را در استان‌های سراسر کشور داریم.

وی با بیان اینکه شهرک‌های صنعتی امروزه به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر استراتژی‌های توسعه در بسیاری از کشورهای جهان شناخته می‌شوند، گفت: در استان کردستان ظرفیت‌های خوبی در این حوزه داریم که ما نیز در جاهایی که لازم باشد، حمایت خواهیم کرد.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تصریح کرد: وزارت صمت اعتقاد ویژه‌ای به فعالیت شهرک‌های صنعتی داشته و با رونق واحدهای تولیدی و صنعتی در این حوزه می‌توان کلی اشتغال و درآمدزایی ایجاد کرد. در سفرهای استانی و شهرستانی یکی از اولویت‌ها، بازدید و سرکشی از همین واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی است.

وی افزود: پس از بازدید از طرح و پروژه‌های کردستان، جمع‌بندی آن فردا که وزیر صنعت، معدن و تجارت به کردستان سفر خواهد کرد، انجام می‌شود. امیدواریم بتوانیم زیرساخت‌های لازم را برای تسهیل فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در کشور فراهم کنیم.

انصاری همچنین  در بازدید از شهرک صنعتی 2 سقز، عنوان کرد: نگاه ما به استان‌هایی همانند کردستان ویژه است و از همه امکانات خود برای سوق دادن این مناطق به سمت توسعه استفاده می‌کنیم. با استفاده از منابع استانی و منابع داخلی سازمان صنایع کوچک، در یک برنامه زمان‌بندی شده نیازهای استان و تملک اراضی تعیین شده برای آغاز احداث این شهرک را تأمین خواهیم کرد.

مشکلات بازارچه‌های مرزی در کردستان حل می‌شود 

آرش زره‌تن لهونی، استاندار کردستان نیز در این نشست بر لزوم توجه به تجارت مرزی در کردستان و ظرفیت بازار اقلیم کردستان تأکید کرد و گفت: این مراودات موجب تحول اقتصادی و ایجاد اشتغال در غرب کشور خواهد شد.

وی با اشاره به سفر وزیر صمت به استان گفت: اتمام طرح‌های مهم صنعتی در سقز قروه و دهگلان و افزایش زمین شهرک‌های صنعتی از جمله برنامه‌های وزیر صمت در سفر به کردستان است. امید که شاهد شتاب در توسعه و تکمیل زیرساخت‌های این شهرک صنعتی باشیم.

لهونی با بیان اینکه کردستان یکی از استان‌های برتر معدنی کشور است، خاطر نشان کرد: 101 نقطه معدنی امید بخش برای ایجاد سرمایه‌گذاری و برپایی زنجیره‌های معدنی تولید از سایر برنامه‌های دولت در کشور است. 

استاندار کردستان از حل مشکلات بازارچه‌های مرزی و اجرای قانون تجارت مرزنشینان در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: بازارچه‌های مرزی یک ظرفیت بسیار بزرگ برای تبادلات تجاری و فرهنگی میان ایران و عراق است که امیدواریم با بازگشایی بازارچه‌ها، شاهد تحول در این حوزه باشیم.

بازارچه‌های مرزی سیف سقز و هنگه‌‍‌ژال بانه باز شود

رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای شورای اسلامی نیز در این نشست «توسعه شهرک‌های صنعتی»، را نیاز مبرم کردستان خواند و اظهار داشت: با توجه به بسته شدن بازارچه‌های مرزی، تنها راه توسعه اقتصاد مرزنشینان استان تأمین زمین برای تسهیل در سرمایه‌گذاری است.

محسن بیگلری، خواستار بازگشایی بازارچه‌های مرزی سیف سقز و هنگه‌‍‌ژال بانه شد و افزود: امیدواریم با نگاه مثبت مسئولان کشوری و استانی این مطالبه مردمی هر چه سریع‌تر تحقق یابد.

توسعه اقتصادی در کردستان ایجاد شود

امید کریمیان، نماینده مردم مریوان سروآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه کردستان سرشار از استعداد‌های بالقوه است اما در شاخص‌های اقصادی از آخرین استان‌های کشور محسوب می‌شود، گفت: استان فرهنگی کردستان نیازمند توسعه اقتصادی است و این ظرفیت را دارد، بنابراین باید موانع پیش‌روی این حوزه برطرف شود.

بازدید از مرز باشماق مریوان، بازارچه مرزی مله خورد شهرستان سروآباد و شهرک صنعتی سقز از دیگر برنامه‌های معاونان وزیر صمت در سفر به کردستان بود. در این بازدیدها نمایندگان سقز و مریوان نیز حضور داشتند. 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار