بررسی سوخت ژنراتور‌های تولید برق اضطراری در شهرک صنعتی شیراز

در جلسه‌ای که با حضور مدیرکل هماهنگی اقتصادی استانداری فارس، معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، معاون اداره کل صنعت معدن تجارت، قائم مقام شرکت توزیع برق، مدیران بحران شرکت توزیع برق منطقه ۷ شیراز، فرمانده پلیس امنیت اقتصادی استان فارس، مدیران شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی شیراز، و نماینده تعزیرات و قاچاق کالا در محل دفتر مدیریت شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز برگزار شد مشکلات پیش روی صنعتگران در فرایند‌ها و سامانه (سدف) ایجاد شده برای دریافت سوخت بررسی و در خصوص رفع آنها تصمیم گیری و پیشنهاداتی ارائه شد.

مسئولان و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی شرکت کننده در این جلسه همچنین از تعدادی از واحد‌های صنعتی و نیروگاه‌های برق مقیاس کوچک در شهرک صنعتی بزرگ شیراز به صورت سرزده و بازدید میدانی روند اختصاص سوخت ژنراتور‌های تولید برق اضطراری را بررسی و نظارت کردند.

جواد باصری مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز گفت: به علت بروز مشکلات در تخصیص سوخت، بخش زیادی از واحد‌های صنعتی صرفا ۵۰ درصد سوخت گازائیل مورد نیاز خود را آنهم با تاخیر چند هفته‌ای دریافت کرده‌اند و به همین علت صنعتگر جهت تامین کسری سوخت مورد نیاز اسیر فروشندگان سوخت آزاد در بازار سیاه شده‌اند. 

او افزود: فرایند طراحی شده در سامانه تجارت آسان، سدف و… جهت ثبت نام و دریافت سوخت گازوئیل بسیار زمان بر و پرچالش طراحی شده است و تولید کننده دارای ژنراتور را برای تامین سوخت بین چندین دستگاه دولتی همچون سازمان صمت، شرکت توزیع برق منطقه ای، شرکت گاز و شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی، سرگردان از اخذ تاییدیه‌های مختلف رها می‌کند و پایش به گونه طراحی شده که به نظر می‌رسد کمک یا یارانه دولتی ویژه برای صنعتگر و تولید کننده درنظر گرفته شده ظاهرا متولیان امر فراموش کرده‌اند که به دلیل ناترازی برق ناشی از عدم سرمایه گذاری دولت و سو مدیریت مردم و تولید کنندگان می‌بایست علی رغم پرداخت هزینه‌های گزاف و متعدد بابت انشعابات بصورت جبری واحد تولیدی خود را تعطیل کنند و طرح موضوع و بهانه تراشی جلوگیری از قاچاق سوخت در مقابل صنعتگران و تواید کنندگان اهانت شعور مردم و فعالین اقتصادیست.

او افزود: وقتی ساعات و بازه زمانی قطع برق واحد‌های صنعتی به تصویب و تایید هیئت وزیران با نظارت شورای امنیت ملی رسیده و میزان مصرف سوخت ژنراتور‌های بکار گرفته شده هم بطور کامل قابل احصا است، دیگر مواردی که در سامانه مذکور قرارداده شده جز مانعی بر سر راه تولید استان و کشور نیست.

امروز صنعتگران از یک طرف با تعطیلی اجباری، بابت ناترازی برق مواجه اند، از طرفی فشار هزینه‌های منابع انسانی و بالا رفتن بهای تمام شده تولید و از طرف دیگر برخورد‌های غیر کارشناسی و غیر منصفانه با همین تعداد محدودی از صنعتگران که امکان تامین ژنراتور داشته اند ولی سوخت گازوئیل دریافت نمی‌کنند و مادامیکه چنین تفکری در مقابل واحد‌های صنعتی وجود داشته باشد، چرخه صنعت استان به گل نشسته می‌ماند. 

باصری با تکید بر تامین برق در شهرک اظهار داشت: در شهرک صنعتی بزرگ شیراز برای تامین برق مورد نیاز چندین واحد نیروگاه مولد کوچک مقیاس کوچک (بخش خصوصی) با ظرفیت حدود ۴۵ مگاوات ظرفیت تولید برق به صورت chp راه اندازی شده ولی متاسفانه حسب ضوابط حاکم بر قرارداد‌های خرید برق از نیروگاه‌های مقیاس کوچک، علیرغم نیاز مبرم کشور به نیروی برق، واحد‌های فوق ذکر یا عملا تعطیل بوده یابا ۲۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت می‌باشند که این امر مستلزم ورود مدیران ارشد استان تصمیم عاجل توسط شورای تامین است. 

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز با اشاره به مسائل و مشکلاتی که واحد‌های تولیدی در خصوص قطعی برق با آن مواجه هستند تاکید کرد: برای اینکه قطعی برق به سمت خانوار نرود و منازل مسکونی قطع نشود مدیریتی بار صورت گرفت و در این راستا جلسات مختلفی در استانداری برگزار شد. 

مرتضی شریفی افزود: امروز به صورت میدانی دستگاه‌های مرتبط در شهرک صنعتی حضور پیدا کردند تا بر اساس دستور استاندار فارس در مشکلات بررسی و پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

او افزود: تامین سوخت ژنراتور‌های خود تامینی که در واحد‌های تولیدی وجود دارد و در ساعات خاموشی برق شهرک، واحد‌های تولیدی بتوانند خط را فعال نگه دارند و تولید بدون خدشه صورت گیرد موضوع مهمی است که مقرر شد تدابیر ویژه اتخاذ شود.

شریفی گفت: در این زمینه مقرر شد با همکاری و هماهنگی اداره کل صنعت معدن و تجارت و شرکت توزیع برق و شرکت پخش فراورد‌های نفتی فرآیند تامین سوخت در کوتاه‌ترین زمان این مشکل حل شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار