برای گرفتن مجوز واردات چه کاری لازم است؟

اگر به دنبال یک مقاله جامع درباره اخذ مجوز واردات هستید این مطلب را از دست ندهید.

به گزارش ایران اکونا به نقل از بازرگانی خبرگزاری مهر، مجوز واردات در واقع مجموعه‌ای از مجوزاتی است که باید جهت ورود کالا به داخل کشور اخذ گردد. این مجوزها را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد. مجوزهایی که برای واردات هر نوع کالایی نیاز داریم و مجوزهایی که مخصوص واردات کالاهای خاص است. اگر به دنبال یک مقاله جامع درباره اخذ مجوز واردات هستید این نوشته را از دست ندهید.

۱. مجوز ثبت سفارش: هر شخص حقیقی و حقوقی برای اینکه بتواند کالای مورد نظر خود را به صورت قانونی وارد کند لازم است ابتدا مجوز ثبت سفارش کالا را از سازمان توسعه و تجارت کشور اخذ کرده و سپس فرآیند ثبت سفارش کالا را انجام دهد. پس از دریافت پیش فاکتور از فروشنده ی کالا نوبت به اخذ ثبت سفارش می‌رسد (یا همان مجوز واردات از اداره بازرگانی) مهم‌ترین نکته در ثبت سفارش برای ترخیص کالا دارا بودن کارت بازرگانی است.

۲. مجوز بانک مرکزی (تخصیص ارز): جهت تخصیص ارز و تایید گواهی آماری، شخص ثبت سفارش انجام شده را به بانک ذکر شده در ثبت سفارش می‌برد بانک طبق همان ثبت سفارش درخواستی را مبنی بر اخذ مجوز حواله در سامانه ارسال می‌نماید ۳۰ روز بعد مجوز حواله صادر می‌شود.

نکته: دو مجوز ذکر شده در فوق، باید قبل از خرید کالا اخذ گردند.

حال نوبت به اخذ مجوزهای اجرایی داخل گمرک می‌رسد.

۳. مجوزهای اجباری زمان ترخیص کالا: با توجه به تعرفه کالا مجوزهای مورد نیاز (انرژی اتمی، جهاد کشاورزی، بهداشت و … ) در سامانه فعال می‌شوند و نیاز است که روند اخذ این مجوزات انجام شود.

سازمان استاندارد اجباری به صورت ماهانه لیستی از کالاهای مشمول را بروز رسانی کرده و در سامانه isir.gov.ir ارائه می‌دهد.

تمام کالاهایی که مصرف انسانی دارند: طبق ماده ۱۶ مواد خوراکی بهداشتی وزارت بهداشت اخذ این مجوز شامل ۳ مرحله اخذ مجوز ورود در هنگام ثبت سفارش کد IRC یا شناسه ۱۶ رقمی کالا، اخذ مجوز ترخیص در هنگام ترخیص کالا از گمرک و اخذ مجوز مصرف هنگام مصرف کالا است که به صورت اینترنتی در سایت /http://www.ttac.irاخذ می‌گردد.

کالاهای ممنوع: ۲ دسته هستند؛

ممنوع شرعی: مثل گوشت خوک

ممنوع قانونی: به دلیل حمایت از تولید داخل که لیست این کالاها متغیر است.

اخذ مجوزهای قانونی برای اقلام بهداشتی، قرنطینه‌ای و خاص:

بر اساس ماده ۱۲۷ قانون، ورود کالاهای خاص که ترخیص آن به دلیل رعایت پاره‌های از تدابیر و ملاحظات بهداشتی، قرنطینه‌ای، ایمنی و زیست محیطی بایستی با اعلام نظر سازمان‌ها و مراجع ذی ربط صورت پذیرد، مشروط به اخذ گواهی از سازمان‌های مرتبط خواهد بود.

۴. پروانه الکترونیکی (پروانه سبز قدیم): پروانه الکترونیکی در واقع مجوز تردد کالای شماست. در واقع شما کدی دریافت می‌کنید که به وسیله آن می‌توانید کالای خود را به داخل انبار انتقال دهید. یکی از مراحل ترخیص کالا دریافت پروانه الکترونیکی کالاها است که از مهمترین مدارک در جهت ترخیص کالاست. بعد از ورود کالا به کشور نوبت انجام فرآیندهای ترخیص کالاست. در واقع اخذ مجوزات بخشی از روند ترخیص کالا هستند. پروسه‌ای که کالا برای ورود به کشور و یا خروج از کشور طی می‌کند را ترخیص کالا می‌نامند.

مراحل ترخیص کالا از گمرک:

ثبت کالا در سامانه epl و گرفتن کوتاژ

تعیین مسیر

واریز وجه گمرکی (حقوق ورودی)

واریز مالیات علی الحساب (در صورت معافیت نیاز به پرداخت نیست)

اخذ مجوزهای مورد نیاز

گرفتن کد رهگیری از بانک عامل

صدور پروانه الکترونیک

محاسبه عوارض انبارداری

ورود کامیون و بارگیری کالا

بررسی مجدد کالا از طرف دایره درب خروج گمرک

خروج کالا و تحویل کالا به انبار ذکر شده در سامانهepl (سامانه تجارت فرامرزی)

استعلام الکترونیکی پروانه گمرکی از طریق سامانه تجارت فرامرزی صورت می‌گیرد. این پروانه گمرکی برای کالاهای صادارتی و وارداتی به صورت مجزا صادر می‌شود. لازم است بدانید بر روی برگ سبز یا همان پروانه الکترونیک گمرکی کالا اطلاعاتی از جمله شماره ثبت کالا، شماره انبارداری کالا، تعداد و نوع کالا، تاریخ ورود و خروج کالا از انبار و …. قرار دارد.

برای گرفتن مجوز واردات چه کاری لازم است؟

مجوز واردات خودرو

برای واردات خودرو نیز شما قطعاً به مجوزهای خاصی نیاز خواهید داشت تا به دست ترخیص کار خود بسپارید. با توجه به تصویب وزارت صنعت و معدن و تجارت واردات خودرو با عمر ۱ سال بصورت نو آزاد شده است. در حال حاضر (۱۴۰۱) امکان واردات خودرو برای خودروهای کم مصرف (زیر ۲۵۰۰ سی سی) وجود دارد. واردات خودرو فقط تا یک سال ساخت به کشور امکان پذیر است. تمامی وارد کنندگانی که قصد واردات خودروی خارجی را دارند توصیه می‌شود قبل از اقدامی اطلاعات خود را افزایش دهید تا از زیان وارده جلوگیری نمائید.

قوانین و مقررات مربوط به دریافت مجوز تجهیزات پزشکی:

ملزومات، تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی که به طور کلی «تجهیزات و ملزومات پزشکی» نامیده می‌شود به هرگونه ابزار آلات، مواد و دستگاه‌های پزشکی که توسط شرکت تولیدکننده برای انسان با اهداف تشخیص و درمان انواع بیماری‌ها و یا کاهش بیماری و بررسی‌های علم پزشکی و … تولید می‌شود.

برای گرفتن مجوز واردات چه کاری لازم است؟

برای ترخیص کالای پزشکی لازم است با توجه به نوع آن از نهادهایی مثل سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت، مبارزه با مواد مخدر، سازمان انرژی اتمی و غیره، مجوز مورد نیاز گرفته شود.

اگر قصد واردات و اخذ مجوز برای آن را دارید راهکار تجارت پایا در این مسیر همراه و همگام شماست. کافیست تا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار