علیرضا مهاجر با بیان اینکه باید با کمک کشاورزان بتوانیم در داخل کشور تولید داشته باشیم تا این تولید بتواند نیاز غذایی جامعه را برطرف کند، گفت: حدود ۱۲ میلیون هکتار اراضی را تحت پوشش کشت و کار قرار میدهیم که از این ۱۲ میلیون ۸.۵ میلیون هکتار در پاییز کشت میشود و بیشتر محصولاتی که در پاییز کشت میشود از خانواده غلات و شامل گندم، جو و... است.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: ۶ میلیون هکتار از این اراضی گندم کشت میشود که حدود ۲ میلیون هکتار آن آبی و حدود ۴ میلیون هکتار آن دیم است. همچنین یک میلیون و ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار هکتار سالانه جو میکاریم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین افزود: ۷۰ درصد کشاورزان ما اراضی زیر ۵ هکتار دارند و در ۱۰ سال آینده حدود ۹۰ درصد از این اراضی کمتر از ۳ هکتار خواهد شد و این موضوع میزان بهره وری را به شدت کاهش می دهد و عملکرد را پایین میآورد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به طرح "جهش تولید در دیم زارها" اشاره کرد و گفت: در سال اول حدود ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی را تحت پوشش این طرح قرار دادیم. سال دوم این عدد به دو میلیون و۳۰۰ هزار هکتار و سال سوم به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید. امسال نیز برنامه داریم که تا ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار برسانیم که تاکنون نزدیک به ۴ میلیون هکتار آن کشت شده است.
مهاجر همچنین از توزیع یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن کود برای کشت پاییزه خبر داد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین به کشت کلزا و افزایش تولید نیز اشاره کرد و گفت:چند سال که پشت هم گندم، جو یا ذرت کاشته شود هر سال میزان عملکرد نسبت به سال قبل کاهش پیدا میکند. اما اگر بعد از ۳ سال، یکسال در این زمین کلزا کاشته شود تولید به میزان اول بر میگردد. زیرا کلزا محصولی است که باعث میشود میزان تولید گندم ۲۵ درصد در واحد سطح افزایش و هزینهها کاهش یابد و از طرف دیگر بخشی از نیاز کشور به روغن تامین شود.
انتهای پیام