اراده لازم برای حل مشکلات کشاورزان در راس قوه مجریه وجود دارد

فتحی با بیان این‌که اراده لازم برای حل مشکلات کشاورزان در راس قوه مجریه وجود دارد، گفت: از زمان انتصاب وزیر ، هیچ بخشنامه‌ای صادر نشده است.

اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی روز پنجشنبه در جلسه مشترک کمیسیون اتاق بازرگانی ایران و کمیسیون‌های کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز اظهار کرد: در تمام جلسات وزارت خانه بر واقعی‌تر شدن تمامی قیمت‌ها در بستر عرضه و تقاضا تاکید شده است، زیرا نباید با یک بخشنامه شبانه، برنامه‌های تاجران برای بازار هدف صادراتی در کشور‌های دیگر را برهم زد.

وی با بیان این‌که وزیر جهاد کشاورزی دستور اکید برای تعامل با بخش خصوصی داده است، اظهار کرد: تمامی فعالان بخش کشاورزی شامل بخش دولتی، خصوصی، بهره برداران، تشکل ها، تولیدکنندگان و صادرکنندگان یک بدنه منسجم و واحد هستند و در کنار هم برای ارتقای این بخش تلاش می‌کنند.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی، پرداخت مطالبات گندمکاران را یکی از چالش‌های بزرگی دانست که وزارت جهاد کشاورزی دولت چهاردهم با آن رو‌به‌رو بود، افزود: اگر تدبیر رئیس جمهور و موافقت رهبر معظم انقلاب نبود، نمی‌توانستیم مانده مطالبات گندمکاران که نزدیک به ۲۱۲ هزار میلیارد تومان بود را پرداخت کنیم.

وی همچنین اعلام کرد: مطالبات کلزاکاران به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال که در بودجه نیز پیش بینی نشده بود پرداخت شد.

وی، تامین سوخت ماشین آلات کشاورزی و واردات بی رویه گوشت و کنجاله را از چالش‌های کنونی عنوان کرد و گفت: این واردات بی رویه باعث شد کارخانه‌های روغن کشی نیز با مشکل مواجه شوند.

واردات گوشت قرمز به اشتغال کشتارگاه‌ها آسیب نزند

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر می‌خواهیم دام زنده وارد کنیم، باید این امکان را به کشتارگاه‌ها بدهیم تا بتوانند این واردات را آنها انجام بدهند البته در زمینه تامین گوشت قرمز به آرامی به تعادل نزدیک می‌شویم و اگر تصمیم به واردات گرفته شود باید به انجمن کشتارگاه‌ها این اجازه را بدهیم تا دام زنده وارد کنند و اشتغالی که در حوزه کشتارگاه وجود دارد آسیب نبیند.

وی بیان کرد: تهدیدات خارجی و داخلی باعث می‌شد تا صف‌هایی برای تهیه برخی کالا‌های اساسی مانند مرغ ایجاد شود، اما به رغم تجاوزات و اقدامات رژیم صهیونیستی در منطقه، کوچکترین مشکلی در زمینه تامین مرغ و سایر کالا‌ها نداشتیم.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر تجارت وجود نداشته باشد، تولید محکوم به شکست است چرا که تجارت است که تولید را تحریک می‌کند.

وی با بیان این‌که اتاق‌های بازرگانی و تجار به عنوان عنصر مطلوب در حوزه تامین امنیت غذایی فعالیت می‌کنند و برای صادرات مازاد تولید نیز برنامه ریزی می‌شود، افزود: هیچ کشوری با توجه به محدودیت‌های منابع آب و خاک، تولیدات کشاورزی خود را صرفا برای صادرات انجام نمی‌دهد و تامین نیاز داخلی در اولویت است.

برنامه ریزی برای افزایش جوجه ریزی

وی گفت: اگر حدود ۱۴۵ میلیون قطعه در هر دوره جوجه ریزی داشته باشیم نیاز داخلی را تامین می‌کنیم و برای ایجاد ضریب اطمینان آن را به ۱۵۵ میلیون قطعه می‌رسانیم تا بتوانیم ۱۱ تا ۱۵ میلیون قطعه را برای صادرات برنامه ریزی کنیم.

وی با بیان این‌که در سایر محصولات به جز گوجه فرنگی تولید صادرات محور نداریم و مازاد تولیدات خود را صادر می‌کنیم، اظهار کرد: آماری از ظرفیت تولید محصولات مختلف در ماه‌های مختلف گردآوری کرده‌ایم و با تطابق این آمار با میزان صادرات محصولات در ماه‌های مختلف به یک جمع بندی رسیده‌ایم که در هفته آینده آن را به اتاق بازرگانی ایران اعلام می‌کنیم.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: آبان و آذر امسال به لحاظ شرایط جوی در شمالغرب کشور، تولید گوجه فرنگی به صورت کامل متوقف شده است و ۲ استان دیگر تولید کننده گوجه فرنگی نیز در مجموع ۶ هزار تن تولید دارند.

وی اظهار کرد: صادرات گوجه فرنگی حدود پنج هزار تن است و با یک هزار تن گوجه فرنگی نمی‌توان نیاز داخلی را مدیریت کرد.

درصدد رفع محدودیت‌های صادرات گوجه فرنگی هستیم

فتحی گفت: برنامه ریزی لازم انجام شده تا ۱۰۰ هکتار گلخانه سایبان در استان فارس راه اندازی کنیم و از این طریق می‌توانیم گوجه فرنگی مورد نیاز را تولید کنیم و نیازی به ایجاد محدودیت در صادرات نیست.

وی تاکید کرد: منابع لازم برای اجرای این طرح ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بود که آن را تامین کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم هر چه سریعتر این گلخانه راه اندازی شود تا یک بار برای همیشه این مشکل را حل کنیم.

وی در خصوص محصولات سیب زمینی و پیاز، گفت: برخلاف رویه گذشته که برای مدیریت مصرف در اسفند و فروردین جلوی صادرات گرفته می‌شد، سازمان تعاون روستایی و تشکل‌ها را موظف کرده‌ایم تا در اوج زمان عرضه، خریداری کنند و با انبارداری این محصولات را در اسفند و فروردین به بازار عرضه کنند.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی افزود: مسئله پیمان سپاری ارزی و رفع تعهدات یکی از مطالبات مستمر و جدی وزارت جهاد کشاورزی است و در همه جلسات آن را پیگیری می‌کنیم تا این مسئله را از بخش کشاورزی حذف کنیم البته طبق گزارشی که در شورای برنامه ریزی توسط وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه ارائه شد در برخی محصولات مانند زعفران این مسئله در حال حذف شدن است.

خلق زنجیره ارزش راه حل برون‌رفت از مشکلات است

محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، در این نشست با تاکید بر حل چالش‌های این بخش گفت: خلق زنجیره ارزش راه حل برون‌رفت از مشکلاتمان است و درصورتی که این زنجیره خلق نشود شاهد تداوم مشکلات خواهیم بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های دولتی در هر استان افزود: استاندار‌ها در هر استان در جایگاه رئیس جمهور همان استان هستند و می‌توانند ضمن حمایت‌های مالی، انواع حمایت‌های معنوی را از بخش کشاورزی داشته باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ضمن تشریح مشکلات بخش کشاورزی افزود: از سالیان گذشته ما با چالش‌های متعددی از جمله مشکلات قوانین خلق‌الساعه، رفع تعهدات ارزی و مشکلات صادراتی مواجه هستیم.

رضایی خاطرنشان کرد: قشر کشاورزی از جمله صادرکنندگان اصلی کشور هستند که باعث ایجاد اشتغال‌زایی، ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده در کشور می‌شوند.

بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز هم به چالش‌های بخش کشاورزی، اعم از مشکلات تعهدات ارزی، دستورالعمل‌های خلق‌الساعه، مشکلات حوزه صادرات و بحث سموم کشاورزی اشاره کرد.

منبع:ایرنا

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار