به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، صابر پرنیان در نشست خبری با خبرنگاران در تبریز اظهار کرد: ۲۰ واحد صنعتی نیز که تحت تملک بانکها درآمده بودند، از تملک آنها خارج و تولید خود را از سر گرفتند.
وی افزود: ۱۸۰ واحد صنعتی جدید نیز با حجم سرمایه گذاری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است؛ البته پیش از این نیز واحدهای صنعتی طرحهای توسعهای خود را اجرا کردند که ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در مجموع سرمایه گذاری جدید در حوزه صنعت با اشتغالزایی پنج هزار و ۲۰۰ نفر راه اندازی شده است که در کشور رتبه دوم را داریم.
وی همچنین از راه اندازی واحد تولید روغن خوراکی با ظرفیت تولید ماهانه یک هزار تن برای نخستین بار و تولید روغن صنعتی با ظرفیت ماهانه ۵۰۰ تن، بزرگترین مجموعه تولید شکر در کشور و تولید گلوکز با ظرفیت سه هزار تن تولید در سال در آینده نزدیک خبر داد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی در حوزه جواز تاسیس واحدهای صنعتی نیز رتبه اول را با صدور ۱۴۳ جواز سرمایه گذاری در کشور حائز هستیم.
پرنیان ادامه داد: در صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز استان جایگاه دوم کشور را دارد که یکهزار و ۵۲۷ نفر اشتغال جدید با ۲۶ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری است.
وی یادآور شد: در صدور پروانه بهره برداری نیز با ۳۸۰ پروانه بهره برداری رتبه چهارم کشور و با ۱۷۴ فقره پروانه بهره برداری ایجادی با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد تومان در رتبه چهارم قرار داریم.
وی افزود: اکنون برای ۲۶ مگاپروژه در استان بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در حال سرمایه گذاری است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تاکید کرد: ۸۰۰ واحد صنعتی در استان در مرحله اتمام است یعنی با بهره برداری از این واحدها اشتغالزایی جدیدی ایجاد خواهد شد.
پرنیان گفت: با توجه به ماهیت بخش خصوصی صنعت استان بیشتر درخواست فعالان اقتصادی در زمینه رفع موانع است.
وی اضافه کرد: متراکمترین مرکز تولید لوازم خانگی در منطقه کجوار تبریز قرار دارد که علاوه بر تنوع تولیدات از لحاظ تکمیل زنجیره و قیمت محصولات مزیت بزرگی برای استان تلقی میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی با بیان اینکه در حوزه صادرات ششمین استان کشور هستیم، یادآور شد: البته بخشی از کالاهای صادراتی از سایر استانها صادر میشود.
پرنیان ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته در معدن مس سونگون کنسانتره تولید میشد، در حالی که مالیات و درآمد آن به استان نمیآید، ولی اکنون شرکت ملی مس ایران و سازمان امور مالیاتی به دنبال صدور فاکتور و وارد شدن فواید مالی مس سونگون به جریان مالی آذربایجان شرقی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۴ هزار میلیارد تومان کنسانتره مس تاکنون از استان خارج شده، اما جریان مالی آن خود را در استان نشان نداده است؛ بر این اساس مقرر شده ۲۰ درصد سود و ۹ درصد ارزش افزوده مس وارد جریان مالی استان شود که تحول بزرگی را منجر خواهد شد.
وی همچنین گفت: حوزه صنعت آذربایجان شرقی ۷.۲۱ درصد سهم ارزش افزوده استان را در بخش صنعت به خود اختصاص داده و ۴۰ درصد از سهم اشتغال استان مربوط به صنعت آذربایجان شرقی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه با برنامهریزیهای مناسب در سطح مدیریت ارشد استان به زودی مشکلات معدن طلای اندریان برطرف میشود، گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی معدن اندریان، فعالیت حفاران غیرمجاز در محدوده معدن است که با شناسایی رگههای پرعیار اقدام به برداشت و استحصال غیرمجاز طلا میکنند.
وی افزود: بدون تردید حفاریهای غیرمجاز و استفاده از روشهای غیراستاندارد استحصال و فرآوری طلا در محدوده معدن طلای اندریان تبعات زیست محیطی برای منطقه را به همراه خواهد داشت که در این زمینه تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا این مسایل برطرف شود.