به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ارومیه، موضوع تخلفات و اقدامات نادرست و غیرقانونی مدیریت شهری ارومیه در سالهای گذشته به یکی از مشکلات امروز در حوزه شهرداری این شهر تبدیل شده که در نوبت خود و بر اساس اهمیت ماجرا، میتواند گستره مالی و اداری فراتر از تصوری را شامل شود.
مباحث مالی در پرونده مهم شهرداری ارومیه تا حدی پیچیده و مختلف است که از سال 99 تاکنون در دست بررسی و پیگیری بوده و متهمان این پرونده در نوبتهای مختلف برای دفاع از خود و ارائه توضیحات در دادگاه حاضر شدهاند اما هنوز رای قطعی و نهایی در این زمینه صادر نشده و تمام شائیهها و جزئیات مربوط نیز به صورت کلیات و بدون ذکر جزئیات مربوط به اشخاص عنوان شده است.
ارتشاء، تبانی علیه اموال و انفال عمومی، صدور مجوزهای غیرقانونی و دهها اتهام دیگر در پرونده شهرداری ارومیه ذکر شده که در این خصوص باید منتظر صدور رای قطعی پرونده بود و دید که آیا اتهامات وارده به جرم نهایی تبدیل خواهد شد یا اینکه باید در نوبتای دیگر برای رسیدگی مجدد به پرونده منتظر ماند.
اما آنچه مهم و مبرهن است، موضوع برخی تخلفات عمده و خُرده در حوزه شهری است که موجب از دست رفتن منابع عمومی شده و زمینها یا خدمات عمومی مرتبط با عموم جامعه را دچار مشکل کرده است.
یکی از این موارد، زمین عظیم و بایر در خیابان مرحوم حسنی ارومیه است که مساحتی بالغ بر 8 هزار و 800 متر مربع دارد و به عنوان یکی از زمینهای واقع در خیابانهای گران قیمت شهر شناخته میشود که پس از چندین سال هنوز در میان آسمان خراشها و مجتمعههای بلند مرتبه به صورت بلااستفاده مانده بود.
در راستای پیگیریهای شهرداری ارومیه در دوره جدید برای بازگرداندن اموال عمومی از دست رفته این مجموعه، «حسین مهدیزاده» که دوران پر فراز و نشیب شهرداری را مدیریت میکند، در خبری که از سوی روابط عمومی شهرداری ارومیه ارائه شده، اعلام کرد: بالاخره پس از کش و قوس یک و نیم ساله مالکیت زمین 8 هزار و 800 مترمربعی خیابان حسنی به شهرداری ارومیه بازگردانده شد.
شهردار ارومیه، با بیان اینکه در سال 1395 قطعه زمین متعلق به شهرداری به مساحت 8 هزار و 800 مترمربع در قبال تسویه بدهی 19.5 میلیارد تومانی طی مبایعهنامهای به بانک شهر واگذار شده بود، گفت: با تلاشها و رایزنیهای گسترده با هیئتمدیره بانک شهر و طی مراحل حقوقی لازم؛ مبایعهنامه واگذاری ملک به بانک شهر فسخ و اقاله شد که بر اساس آن، مالکیت زمین 8800 مترمربعی خیابان حسنی به شهرداری ارومیه بازگردانده شد.
وی با اشاره به ارزش چندین برابری این ملک در مقایسه با بدهی شهرداری به بانک شهر و ناعادلانه بودن واگذاری این ملک به بانک، اظهار داشت: با همراهی و همکاری اعضای شورای اسلامی شهر، بازگرداندن این ملک در طول یک و نیم سال گذشته در دستور کار مجموعه مدیریت شهری قرار گرفت که خوشبختانه در نتیجه تلاشها و پیگیریهای مستمر، از خروج این ملک از ید شهرداری جلوگیری و با حفظ و تثبیت مالکیت شهرداری بر زمین یاد شده در خصوص بازپرداخت بدهی شهرداری با بانک شهر نیز توافق حاصل شد.
مهدیزاده با تاکید بر اهمیت و اولویت موضوع صرفه و صلاح شهرداری در تمامی برنامهها وانجام معاملات، خاطرنشان ساخت: سیاستهای مدیریت شهری بر حفظ منافع و رعایت صرفه و صلاح شهرداری ارومیه استوار بوده و همراهی اعضای محترم شورای اسلامی شهر در فرآیند بازگرداندن این ملک به مالکیت شهرداری، گرهگشا و موثر بوده است.
وی از طرح موضوع تعیین کاربری و میزان تراکم مجاز این زمین در کمیسیون ماده 5 تغییرات طرح تفصیلی خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون ماده 5 کاربری این ملک تجاری و خدماتی و با سطح اشغال صددرصد، سه طبقه زیر زمین و 7 طبقه بالای پیلوت تعیین شده است که یا توجه به تراکم مصوب، متوسط ارزش ریالی آن در حال حاضر حدود 800 میلیارد تومان برآورد میشود.
برگزاری 17 نوبت محاکمه برای متهمان پرونده شهرداری ارومیه/ حکم 100 صفحهای متهماندستگاه قضایی بالغ بر 140 میلیارد ریال از وجوه شهرداری ارومیه را بازگرداندشهردار ارومیه، در بخش پایانی سخنان خود از اعضای شورای اسلامی شهر و روسای نهادها و دستگاههای نظارتی، بازرسی و قضایی استان که در حل و فصل این موضوع، مجموعه مدیریت شهری را یاری کردهاند، ابراز قدردانی کرد.