رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی:

۵۵ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی به افغانستان صادر شد

بیرجند- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در هفت ماهه سال جاری ۵۵ میلیون دلار کالا از استان به کشور افغانستان صادر شده است.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، عباس جرجانی شنبه شب در ششمین شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کار گروه توسعه صادرات استان، از صادرات ۵۵ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی به افغانستان خبر داد و افزود: صادرات کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۲۲ درصد کاهش داشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در این مدت واردات کالا از افغانستان پنج میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۵۸ درصدی دارد.

جرجانی با بیان اینکه صادرات از محل ماده ۱۱۶ در استان ۲۲۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۳۹ درصدی دارد، افزود: صادرات کل کالاها از خراسان جنوبی ۲۸۰ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد کاهش دارد.

وی ادامه داد: کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان مهم‌ترین مقاصد صادراتی و کشورهای آلمان، پاکستان، ترکیه و افغانستان مهم‌ترین مقاصد وارداتی کالا به خراسان جنوبی هستند.

وجود ۷۷۷ تن معدن فعال در استان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از وجود ۷۷۷ معدن فعال با ذخیره قطعی ۶.۹ میلیارد تن در استان خبر داد و اظهار کرد: ۲۴.۸ میلیون تن استخراج اسمی این معادن است.

جرجانی خاطر نشان کرد: ۱۷ واحد صنعتی بزرگ، ۲۱ واحد صنعتی متوسط، ۴۸۸ واحد صنعتی کوچک و ۲۸۰ واحد صنایع معدنی در خراسان جنوبی وجود دارد.

وی از غیرفعال بودن بازارچه‌های مرزی استان، عدم ثبات در تصمیمات مرتبط با تجارت خارجی با افغانستان به دلیل نبود ثبات سیاسی و اقتصادی در افغانستان، نبود کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در فراه افغانستان، نبود توازن تجاری بین ایران و افغانستان، نبود استفاده از ظرفیت قانونی مبادلات مرزنشینان و ضعف زیرساخت‌های صادراتی به عنوان موانع توسعه صادرات استان یاد کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه در گمرکات استان به کل کشور خدمات ارائه می‌شود، اعتبارات ملی برای ارتقای زیرساخت‌های بازارچه‌ها و گمرکات استان باید اختصاص یابد.

لزوم توجه به منافع افغانستان در مبادلات مرزی

جواد اشرفی افزود: از مجموع کل صادرات استان به افغانستان، ۸۰ درصد از محل ماده ۱۱۶ است یعنی کالاهای احضار شده از سایر گمرکات کشور که صادره از خراسان جنوبی است.

وی بیان کرد: خواستاریم برای ایجاد و ارتقای زیرساخت‌ها بازارچه و پایانه مرزی ماهیرود از اعتبارات استانی هزینه شود.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم با گلایه از اینکه به دلایل مختلف جایگاه صادراتی خود را در کشور افغانستان از دست داده‌ایم، افزود: در مبادلات مرزی منافع افغانستان در نظر گرفته شود.

مصطفی نخعی بروکراسی اداری و تغییر مکرر قوانین را بلای جان صادرات به افغانستان اعلام و اظهار کرد: در گذشته سود حاصل از عوائد سوخت مرزنشینی در راستای ماندگاری جمعیت در نقاط مرزی واریز می‌شد اما از اسفند ماه سال ۱۳۹۹ پرداخت نمی‌شود.

به گفته نخعی صدور مجوز کوله بری باید در مرزهای خراسان جنوبی مانند سایر استان‌های مرزی باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان هم تخصیص کامل اعتبارات محور ترانزیتی ماهیرود - فراه را خواستار شد و افزود: در شورای عالی امنیت ملی پنج میلیون یورو برای تکمیل این محور مصوب شد که دو میلیون یورو تخصیص یافته است.

به گفته داعی برای تکمیل این محور ترانزیتی که نقش مؤثری در توسعه صادرات استان دارد به ۱۰ میلیون یورو اعتبار دیگر نیاز است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار