به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، عبدالحمید سرتیپی در این زمینه اظهار کرد: یکی از اولویتها و برنامههای صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی احیا واحدهای راکد و افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی تولید استان بوده که طی یک سال گذشته ۲۱۸ پروانه بهره برداری برای واحدهای صنعتی با اشتغالزایی مستقیم برای ۳ هزار نفر صادر شده است.
وی ادامه داد: یکی از آیتمهای سنجش عملکرد دستگاهها ایجاد اشتغال و جذب سرمایه گذاری هست که در یک سال گذشته سرمایه گذاریهای قابل توجهی در حوزه صنعت، معدن، تجارت و صنفی استان صورت گرفته است و در حوزه صمت استان ۱۴ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
مدیر کل صمت آذربایجان غربی با اشاره به نحوه تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی صنعتی استان گفت: در خصوص تأمین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی صنعتی استان، وزارت صمت با راه اندازی سامانههای متعدد امکان ثبت و ساماندهی محصولات تولیدی در کشور را فراهم ساخته است که واحدهای تولیدی صنعتی تولیدات خود را در این سامانه ثبت میکنند و واحدها صنعتی میتوانند از طریق این سامانهها مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کنند و در صورتی که مواد اولیه مورد نیاز در کشور تولید نشود از طریق ثبت سفارش نسبت به واردات آن اقدام کنند.
سرتیپی خاطرنشان کرد: در راستای تأمین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی صنعتی، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به صورت مستمر جهت بررسی و رفع موانع موجود در واحدهای تولید صنعتی جلسات متعددی را برگزار میکند و تولید کنندگانی که با مشکلات مالی، بانک و غیره مواجه هستند میتوانند درخواستهای خود را به صورت الکترونیکی از طریق سامانه و یا مراجعه حضوری به این کارگروه ارائه کنند تا پس از بررسی کارشناسی نسبت به پرداخت تسهیلات و یا رفع موانع اقدام شود.
وی در خصوص یکشنبههای حمایت از تولید نیز اظهار کرد: با اجرای این طرح به صورت هفتگی و برگزاری جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در محل واحدهای مشکل دار استان با حضور مدیران دستگاههای اجرایی، خدمات رسان و بانکهای عامل مشکلات واحدهای زیادی مرتفع شده است و در سال جاری ۶۰ واحد تولیدی صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشتهاند.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی در خصوص معادن استان اضافه کرد: یکی از مزیتهای ویژه استان آذربایجان غربی با توجه به گستره طولی آن تکوین مواد معدنی میباشد که تمام شرایط تشکیل مواد معدنی به غیر از تعداد معدودی در پوسته آذربایجان غربی از قابلیت اکتشافی و بهره برداری برخوردار است.
سرتیپی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه معادن استان اظهار کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در حوزه معادن استان مطالعات ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی مواد معدنی بیشتر بخصوص در خصوص مواد معدنی پلی متال ها در جنوب استان به مساحت ۱۸ هزار کیلومتر از مهاباد تا تکاب در حال انجام است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر ۵۳۸ معدن دارای پروانه معتبر در استان وجود دارد که ۲۵۰ واحد از این معادن در حوزه سنگهای تزئینی میباشد و در یکسال گذشته ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال حقوق دولتی از این معادن اخذ شده است.