به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، مهران فاطمی در نشستی خبری در پایان هفته دولت با اشاره به اینکه به نظر میرسد نیاز به خبرنگار تخصصی در حوزه اقتصاد در استان یزد داریم، اظهار داشت: تیترهایی که در مورد یزد به عنوان گرانترین شهر کشور زده میشود، صحیح نیست و نمیتوان یزد را شهری گران دانست بلکه میتوان گفت رشد قیمتها در یزد بیشتر بوده اما با همین رشد هم هنوز یزد از بسیاری از استانها ارزانتر است.
وی با ذکر مثالی در مورد اراضی شهرکهای صنعتی بیان کرد: در شهرکهای صنعتی یزد، زمین متری ۲۵۰ هزار تومان بود و شرکت شهرکهای صنعتی اعلام کرد که قیمت تمام شده هر متر زمین برای آمادهسازی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و ادامه توسعه شرکت شهرکهای صنعتی با این عدد و رقم همخوانی ندارد و اگر بخواهیم کار را ادامه دهیم، این عدد باید به متری یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یعنی پنج برابر میزان آن زمان برسد.
فاطمی عنوان کرد: این افزایش پنج برابری قیمت، به ظاهر بسیار زیاد است اما این افزایش، نرخ زمین در شهرک صنعتی را تازه به هر متر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسانده در حالی که این عدد در استان همجوار ما مثلاً اصفهان، به طور متوسط هر متر ۳ میلیون و در بقیه شهرها دو تا ۵ میلیون تومان بوده است.
وی یادآور شد: افزایش نرخ زمین شهرکهای صنعتی در اصفهان ۱۵ درصد ما در یزد ۵۰۰ درصد بوده است که این تورم است، نه گرانی زیرا عدد مطلق زمین در یزد اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار اما در اصفهان به طور متوسط ۳.۵ میلیون تومان است.
تورم یز دمنهای اجاره بها پایینترین تورم کشور است
فاطمی با بیان اینکه این اعداد خطای محاسباتی در ذهن مخاطب ایجاد می کند، افزود: تورم استان منهای تورم اجاره بها، پایینترین تورم کشور است.
استاندار یزد ادامه داد: یزد در شاخصهای کلان اقتصادی اعداد و ارقام قابل توجهی دارد اما تا این اعداد اثر خود را در زندگی مردم بگذارد، زمان خواهد برد.
وی یادآور شد: رشد اقتصادی یزد، بالاترین رشد اقتصادی در کشور بوده و به عدد ۷.۵۵ رسیده که این عدد معنای خوبی دارد؛ یعنی گردش پول و سرمایه در استان یزد به شدت بالاست و این گردش، تورم ایجاد میکند.
فاطمی اظهار داشت: تورم در استان یزد ناشی از هزینهها نیست بلکه ناشی حجم بالای تقاضا است و یزد پایینترین تورم را در کشور دارد که اگر غیر از این بود، چرا این همه حجم تقاضا در استان یزد بالاست.
استاندار یزد تصریح کرد: فرق میان واژه تورم و گرانی باید مشخص شود و رسانهها باید در این زمینه مردم را مطلع کنند.
رتبه اول خانوارهای یزدی در پسانداز
وی همچنین با اشاره به آمار رسمی مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۱ یادآور شد: درآمد خانوارهای یزدی از میانگین کشوری هشت درصد بیشتر و هزینه خانوارهای یزدی از میانگین کشوری ۱۱ درصد کمتر است بنابراین زندگی در یزد راحتتر است و این برخلاف تیترهایی است که در برخی رسانهها و فضای مجازی که یزد را گرانترین استان کشور معرفی کردهاند، است.
فاطمی گفت: خانوارهای یزدی رتبه اول میزان پس انداز در کشور را دارند و استان یزد بعد از استان تهران بالاترین میزان سرانه تسهیلات پرداختی کشور را به خود اختصاص داده است.
۳۰ میلیون متر مکعب آب به یزد انتقال مییابد
فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فرآیند آبرسانی به استان یزد از طریق خطوط مختلف پرداخت و با اعلام خبری خوش برای مردم استان اظهار داشت: در اثر اقدام مدیریتی بسیار خوب دولت و کمیته آب، میتوانیم ظرف مدت کمتر از یک سال، ۳۰ میلیون مترمکعب آب به استان یزد انتقال دهیم و این جدا از سایر اقداماتی است که در حوزه آب رقم خورده است.
وی یادآور شد: آبرسانی به حدود ۴۰۰ روستا در قالب جهاد آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) آبرسانی آغاز شده ضمن اینکه در حوزه مدیریت مصرف نیز اتفاقات خوبی در زمینه سازگاری با کم آبی استان رقم خورده و اینها اتفاقات مبارکی است که در حوزه آب در حال انجام است.
فاطمی با اشاره به اجرای خط پدافندی در یزد نیز بیان کرد: ۳۰ کیلومتر خط اجرا شد و خط واسکو (شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس) نیز به خط شحنه متصل شد که این خط ۳۰۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت دارد.
استاندار یزد ادامه داد: آب ذخیره در مخزن این خط در زمان اوج مصرف آب، به ۳۰ سانتیمتر میرسید یعنی حالت فوق بحرانی و در زمستان که مصرف آب کم می شد، ارتفاع به دو متر می رسید اما با اجرای خط پدافندی، میتوانیم ارتفاع آب در مخزن ذخیره را دو متر را در تابستان هم حفظ کنیم و پایداری شبکه توزیع آب را در استان داشته باشیم.
وی اظهار داشت: این کار برای شهرستان اردکان هم انجام شده و در میبد نیز صاحبان صنایع پیشنهاد سرمایهگذاری در این زمینه دادهاند و پیگیری اجرایی شدن آن هستیم.
استاندار یزد در مورد موضوع مطرح شده در زمینه کوچ شرکتهای دانش بنیان نیز عنوان کرد: برخی برای دسترسی به بازار بهتر از یزد کوچ می کنند اما به همین تعداد نیز خواهان انتقال به یزد هستند.
تکمیل جاده یزد طبس ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
وی در مورد جاده یزد طبس نیز بین کرد: این جاده برای تکمیل به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
فاطمی یادآور شد: یک کیلومتر جاده هموار، بین ۱۴ تا ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای احداث نیاز دارد به همین دلیل از عهده دولت به تنهایی خارج است بنابراین احداث و تکمیل این جاده به صنایع تکلیف شد، ۳۰ کیلومتر توسط پایا فولاد احداث شد و در دو سفر دولت نیز ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار به این جاده اختصاص یافت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با چادرملو در این زمینه وارد مذاکره شدیم و آن را موظف به ایفای نقش مسئولیتهای اجتماعی کردیم اما چادرملو پیش از این ارقام قابل توجهی در خط انتقال آب، رینگ شهری، یزد ایر و … هزینه کرد و از آنجا که این شرکت یک شرکت بورسی است و مجمع عمومی دارد، هر اتفاق مالی را باید بر اساس تصمیم گیری سهامداران به انجام برساند.
فاطمی با بیان اینکه جاده چادرملو به بهاباد و جاده سیروس آباد بافق هم توسط چادرملو تقبل شده و مقادیر قابل توجهی به این امر اختصاص داده است، افزود: برای جاده طبس ابتدا مسئولیت احداث ۸۰ کیلومتر بر عهده چادرملو گذاشته اما اعلام کردند که این عدد سنگین است و قرار شده از محل تبصرههایی که در قانون معادن وجود دارد، نظیر تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن به این موضوع وارد شود.
پیگیری احداث جاده یزد - طبس با استفاده از تبصرههای قانونی
وی بیان کرد: اکنون این موضوع در اختیار استان نیست و باید در شورای عالی معادن در مورد آن صحبت شود و قرار شد اسناد و مکاتبات آماده شود و در صحن شورای عالی معادن مصوبهای در این زمینه دریافت کنیم تا این ۸۰ کیلومتر را از محل تخفیف حقوق دولتی و بدون نیاز به طرح در مجمع عمومی سالانه به انجام برسانیم.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ساماندهی اتباع خارجی اظهار داشت: برنامه ریزی در این زمینه انجام شده و ساماندهی اتباع در قالب یک برنامه زمان بندی شده انجام خواهد شد و و اتباع خارجی غیرمجاز طرد می شود و این یک برنامه جدی است.
فاطمی ادامه داد: در استان یزد چند مهمانشهر داریم اما میزان جمعیت این مهانشهرها بالاست و ظرفیت پوشش همه افراد را ندارند.
هیچ تصمیمی خلاف ملاحظات زیست محیطی یزد نخواهیم گرفت
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد توقف عملیات بارگذاری صنایع آلاینده و پر آبخواه در محور مهریز - اردکان که توسط دولت سیزدهم انجام شد، عنوان کرد: عدد صدور مجوز سالانه در این محور از ۳ هزار مورد به هزار مجوز رسیده که این هزار مجوز نیز بیشتر به صنایع نساجی، الکترونیک، ماشین سازی و … سایر صنایع پیشرفته اختصاص یافته است.
فاطمی تاکید کرد: اصل داستان مسئله محیط زیست و ممنوعیت صدور مجوز برای صنایع آلاینده در این محور است و هیچ تصمیمی که محیط زیست استان را با خطر مواجه کند، نخواهیم گرفت و هر پروژهای که قرار بر اجرا داشته باشد باید مجوز کارگروه محیط زیست داشته باشد.
وی در مورد مشکلات ایجاد شده در حوزه انرژی برای صنایع نیز بیان کرد: یک دهه به زیرساختهای حوزه انرژی بیتوجهی شد و امروز دچار مشکلات جدی شدیم و با فشار یک دکمه نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم.