به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در ماههای گذشته، دولت و به ویژه وزارت اقتصاد، چند محور مورد تأکید و دارای اولویت را برای شبکه بانکی مطرح کرد که یکی از مهمترین آنها حرکت به سمت الکترونیکی شدن قراردادهای بانکی بود که هم از طرف دولت مطرح و هم توسط مجلس شورای اسلامی بهعنوان یکی از الزامات تصویب شد.
خاندوزی گفت: این امر بسیار به تسهیل، شفافیت و کوتاه کردن زمان قراردادها و همچنین احقاق حقوق تسهیلات گیرندگان کمک میکند.
خاندوزی محور دیگر مورد تأکید دولت و وزارت اقتصاد را شفافیت صورتهای مالی بانک و شرکتهای زیر مجموعه آنها به عنوان گام دیگری مورد اشاره قرار داد که کمک میکند در عملکرد مدیریتی بانکها بتوانیم شاهد افزایش بهرهوری و کارآیی و بالا بردن میزان پاسخگویی به مشتریان و سپرده گذاران باشیم.
وزیر اقتصاد گفت: در زمینه شرکت داری بانکها تا حد خیلی زیادی این غفلت موجب شده بود، میزان و شاخصهای مربوط به بهره وری در زیرمجموعه شبکه شرکتها بسیار پایین باشد و امیدواریم تداوم شفافیت صورتهای مالی، به ارتقای عملکرد و مدیریت بانکها کمک کند.
خاندوزی افزود: خیلیها شفافیت را یک هدف ذاتی در نظر میگیرند در حالی که از منظر ما در وزارت اقتصاد، شفافیت "ابزار" و طریقی است برای اینکه بتوانیم کیفیت مدیریت اقتصادی کشور را بالا ببریم و آن را پاسخگوتر کنیم. استفاده بهتری از اموال و سرمایههای موجود در اقتصاد ایران کنیم.
خاندوزی تصریح کرد: اتفاقی که در مورد شفافیت صورتهای مالی بانکها رخ داده و تداوم نیز پیدا خواهد کرد، یکی از آن حلقههای زنجیری است که باید خودش را در بهبود شاخص عملکرد شرکتهای زیرمجموعه بانکها و اصولاً تمام شرکتهای دولتی کشور نشان دهد و خاتمهای بر دوران پنهان کردن این ضعفها باشد.
وزیر اقتصاد گفت: مسئله بعد، افزایش سهم اعتبارات خردی است که بتواند مبتنی بر "اعتبار سنجی" به مردم و طبقه متوسط و پایین دست جامعه پرداخت شود که تا کنون دسترسی کمتری به منابع داشته اند.
وی افزود: این موضوع هم خوشبختانه با اقبال خوب مدیران بانکها آغاز شده، اما سرعت کار در مورد تسهیلات خرد مبتنی بر اعتبار سنجی که کمتر نیازمند وثیقه و ضامن باشد، اصلا مطلوب ما نیست.
وزیر اقتصاد "بازگشت مازاد سود اخذ شده به تسهیلات گیرندگان" را از جمله اتفاقاتی عنوان کرد که خلاف مصوبات شورای پول و اعتبار از مردم گرفته میشد و حتی یک رای هیئت عمومی دیوان عدالت را هم داشت که چندان مورد توجه قرار نمیگرفت، اما با تأکید ویژه وزارت اقتصاد، جامه عمل پوشانده شد.
وی گفت: در خصوص مفرها و گریزگاههایی هم که شبکه بانکی کشور با استناد به آنها مبادرت به اخذ سود مازاد بر مصوبه شورای پول و اعتبار از مردم دریافت میکنند نیز، در جلسات اخیر شورای پول و اعتبار چارهای اندیشیده شده و فکر کنم ظرف یک ماه آینده به تصویب نهایی خواهد رسید.
خاندوزی افزود: از دیگر ابزارهایی مثل ضمانت نمیتوان برای این هدف استفاده کرد، چون آنها، ابزارهای درستی برای اهداف دیگری هستند و نباید برای پوشش این خبط و خطای شبکه بانکی مورد استفاده قرار گیرند.