ظاهر پورمجاهد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: وام ازدواج جزو وامهای قرض الحسنه است و منابع قرضالحسنه هم دچار مشکل شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید بانک مرکزی ردیف اعتباری خاصی به استانها اختصاص دهد، تصریح کرد: برای حل این موضوع با معاون اقتصادی کشور و نماینده بانک مرکزی، جلساتی برگزار کردیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه کرونا و خشکسالی در کاهش منابع بانکها تاثیرگذار بوده است، عنوان کرد: در دوران کرونا واحدهای کسب و کار دچار مشکل شدند و نتوانستند اقساط خود را پرداخت کنند. وقتی اقساط پرداخت نشود بدون شک منابع هم کاهش مییابد.
پورمجاهد افزود: یکی از علل دیگر کاهش منابع بانکها هم مربوط به خشکسالی و اجرای بند خ ماده 33 است.
وی با بیان اینکه در طول سالهای اخیر مبلغ وام ازدواج چند برابر شده است، اظهار داشت: اما منابع بانکها متناسب با آن رشد نداشته است.
هماهنگی امور اقتصادی استانداری افزود: بنابر ادعای نماینده بانک مرکزی، پرداختی بانکها 190 درصد رشد داشته اما بخش منابع رشد کمتر از 20 درصد داشته است.
پورمجاهد با تاکید بر اینکه بر اساس قانون بودجه، نباید مردم برای دریافت وام ازدواج معطل بمانند، گفت: منابع بانکها از مبالغ قرضالحسنهای که مردم به بانکها میسپارند و اقساط وام هایی که قبلا به مردم پرداخت شده، تامین میشود.
وی با بیان اینکه به صورت ماهانه منابع و مصارف بانکها را دریافت و تحلیل میکنیم، گفت: باید منابع استانی را تقویت کنیم.
گفتوگو| توضیحات صالحآبادی درباره وثایق وام ازدواج و طرح اصلاح نظام بانکداری/ بانک مرکزی مقتدرتر میشودیک چهارم زوجهای کرمانشاهی در صف انتظار وام ازدواج هستندتعیین ضربالعجل استاندار ایلام برای تسریع در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوریمعاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با تاکید بر اینکه سپردهگذاری مردم در بانکهای خصوصی بیشتر است، گفت: باید این بانکها وارد میدان شوند و ما را همراهی کنند.
پورمجاهد با بیان اینکه بیشترین همکاری و پرداختی وامهای ازدواج در استان مربوط به بانکهای کشاورزی و ملی است، تصریح کرد: در مقابل، بانکهای ملت و صادرات سختگیریهای بیشتری داشتهاند.