محسن فتحی عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت تامین و توزیع دارو در کشور گفت: پیش از استقرار مدیریت جدید در سازمان غذا و دارو حدود 550 قلم کمبود دارو در بازار داشتیم که آنتیبیوتیکها و داروهای ویژه کودکان در صدر این لیست قرار داشتند ولی امروز تعداد داروهایی که با کمبود تامین و توزیع مواجه هستند به حدود 200 قلم کاهش پیدا کرده است.
شهریاری: عدم تأمین نقدینگی صنعت دارو یکی از مشکلات کمبود دارو است
وی افزود: با این وجود همچنان تولیدکنندگان در حوزه تامین نقدینگی لازم بویژه برای واردات مواد اولیه تولید دارو دارای مشکلاتی هستند و نیاز است که بانک مرکزی در این حوزه مساعدتهای لازم را داشته باشد تا هر چه سریعتر چرخه تولید دارو در کشور به روال طبیعی خود بازگردد.
فتحی خاطرنشان کرد: مهمترین دلایلی که منجر به کمبود دارو در هفتههای اخیر شد عبارت است از مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی، عدم صرفه اقتصادی تولید دارو به واسطه قیمت تمام شده بالای داروها و مشکلاتی که در بخش بیمهها و گمرک وجود داشت.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت گفت: انتظار ما این است که با تداوم روند فعلی، کمبود اقلام دارویی تا پایان سال به زیر 70 قلم دارو برسد که آن 70 قلم دارو نیز عمدتاً جزء داروهایی محسوب میشوند که تقاضا برای آنها محدود بوده و صرفه اقتصادی برای تولید انبوه ندارند و صرفاً باید از خارج از کشور وارد شوند.
وی همچنین درباره کمبود اسپریهای تنفسی در داروخانهها گفت: با حل مشکلات که بر سر راه تولید این اسپریها وجود داشت، شرکت جابر هماکنون در حال تولید انبوه اسپریهای تنفسی است و قطعا تا اواخر دی و اوایل بهمن مشکل کمبود اسپریهای تنفسی در سراسر کشور به شکل کامل حل خواهد شد.