به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس دستورالعمل جامع نحوه اخذ ضمانت نامه بانکی در تمام رویه های گمرکی در سال 1402، نحوه اخذ ضمانتنامه حقوق ورودی موضوع ماده 6 قانون امور گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده جهت واحدهای تولیدی، بازرگانی و فعالان مجاز اقتصادی در سطوح مختلف و شرکت های تولیدی دانش بنیان مشخص شده است.
براین اساس پذیرش ضمانت نامه بانکی جهت مالیات بر ارزش افزوده جهت واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی و دارو تا 30 آبان 1402 مجاز است. همچنین نحوه اخذ ضمانت نامه بانکی در رویه های ورود موقت، ورود موقت برای پردازش، کالاهای صادراتی مشمول عوارض ،ترانزیت داخلی، ترانزیت خارجی، انبارهای اختصاصی، ضمانت نامه جهت اخذ مابه التفاوت، نحوه اخذ تعهد ذیحسابی و ترخیص نسیه نیز مشخص شده است.
در بخشی از این متن اما نکته جالبی در خصوص دو قلم کالا وجود دارد که این موارد دیگر مشمول ضمانتنامه بانکی نمیشوند. سوال این است که چرا با وجود «تسهیلات فعالان مجاز» برخی کالاها از مسیر توثیق ضمانتنامه بانکی خارج شدهاند؟ با این تفاسیر تهیه لیست فعالان اقتصادی فعالان مجاز برچه مبنایی انجام میشود؟
با توجه به این ابهام لازم است دستاندرکاران این امر نسبت به علت تفکیک این دو قلم کالا و حذف آنها از دایره شمول برخورداری از تسهیل ضمانتنامه بانکی و همچنین شبهای که در خصوص تسهیلات مربوط به لیست فعالان اقتصادی مجاز به وجود میآید پاسخگو باشند.