به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، افت ۳۶ درصدی ریزشهای جوی، اجرای ۸۰ میلیارد دلار طرح و پروژه در قطب گازی ایران، هدررفت ۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال، ۶۰ لیتر سهمیه بنزین آبان ماه واریز شد و صادرات سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ایران از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
میزان معاملات برق سبز از ۱۰ میلیون کیلووات ساعت در روز عبور کرد
از ابتدای معاملات شرکتهای توزیع در تابلوی برق بورس انرژی از خرداد تا ۲۴ مهر تعداد ۲۸ نیروگاه دولتی و ۳۶ نیروگاه خصوصی مشغول عرضه برق بودهاند و در این مدت در مجموع ۸۳۰۴ معامله توسط ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق رقم خورده است.
همچنین حجم معاملات روزانه به ۸۱ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۵۸۰ مگاوات ساعت با متوسط قیمت ۱۱۸۷ ریال، حداقل نرخ ۸۵۰ ریال و نرخ معاملات به حداکثر قیمت ۱,۳۹۰ ریال رسید. ارزش این معاملات نیز به ۹۶ هزار و ۱۷۶ میلیارد ریال رسید.
در تابلوی برق سبز بورس انرژی در ۲۵ مهرماه ۱۲ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۳۲۰ کیلووات ساعت برق به ارزش ۳۶۶ میلیارد و ۶۶۶ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۹۲۰ ریال دادوستد شد.
افزایش ۲۹ درصدی تولید انرژی نیروگاه سیکل ترکیبی نکا
محمد قاسمی حاجی مدیر امور بهره برداری نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت مدیریت تولید برق نکا گفت: در شش ماهه نخست امسال یک میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۹۱۸ هزار کیلووات ساعت انرژی خالص در مجموعه سیکل ترکیبی نیروگاه شهیدسلیمی نکا تولید و به شبکه سراسری برق کشور تزریق شد.
به گفته وی انرژی تولید شده در شش ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد رشد را نشان میدهد.
قراردادی مبنی بر صادرات برق تجدیدپذیر به پاکستان وجود ندارد
محسن طرزطلب مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر در رابطه با وضعیت صادرات انرژیهای تجدید پذیر به پاکستان گفت: در حال حاضر قراردادی مبنی بر صادرات برق تجدید پذیر به این کشور وجود ندارد.
به گفته وی، تمامی قراردادهای صادراتی بر عهده توانیر است.
بازدید مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از مناطق عملیاتی غرب کشور
سید محیالدین جعفری مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت به همراه جمعی از معاونان و رؤسای این مدیریت از مناطق عملیاتی غرب کشور (پروژههای چنگوله و دالپری در استان ایلام) بازدید کرد و با برگزاری نشستهای مشترک با مدیران پروژهها و کارشناسان مدیریت اکتشاف، در جریان روند پیشرفت این پروژهها قرار گرفت.
سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران منصوب شد
به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، سعید توکلی معاون وزیر نفت در امور گاز طی حکمی «مسلم رحمانی» را بهعنوان سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران منصوب کرد.
افت تولید گاز در پارس جنوبی کاهش مییابد
تورج دهقانی مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس بیان کرد: در این مدتزمان کوتاه، تلاش شده است تا با شناخت چالشها و فرصتها از یکسو و شناخت سرمایه انسانی و ظرفیتهای مدیریتی از سوی دیگر، بتوان متناسب با نیازها و اولویتهای احصاءشده، به سمت تصمیمگیریهای درست حرکت کرد..
وی با اشاره به ظرفیت برداشت روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز و مسئولیت توسعه و بهرهبرداری از میدانهای گازی فراساحلی، شرکت نفت و گاز پارس را شرکتی بزرگ و راهبردی در حوزههای تولید و توسعه توصیف کرد و افزود: شرکت نفت و گاز پارس جبران بخشی از ناترازی گازی کشور را عهدهدار است و در این مسیر باید تلاش کنیم تا با زمانبندی مناسب و تخصیص منابع براساس اولویتهای تعیینشده، ظرفیت برداشت گاز را افزایش دهیم.
اجرای ۸۰ میلیارد دلار طرح و پروژه در قطب گازی ایران
حمیدرضا مسعودی سرپرست معاونت طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس به سرمایهگذاری بیش از ۸۰ میلیارد دلاری انجامشده در اجرای طرحهای میدان گازی مشترک پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: مهمترین دارایی و سرمایه این شرکت، رسوب دانشی عظیم از مدیریت پروژه و طرح در بدنه کارشناسی و تخصصی است که امیدوارم با بکارگیری این ظرفیت، بتوانیم مشکلات پیش روی طرحها را رفع و رسالت و مأموریتهای محوله بهمنظور تأمین گاز مورد نیاز کشور را محقق کنیم.
افت ۳۶ درصدی ریزشهای جوی / ورودی سدها ۱۱ درصد کاهش یافت
در سال آبی جاری -یعنی از ابتدای مهر ماه تاکنون- میزان ورودی سدها یک میلیارد و ۳۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که ورودی سدها در مدت زمان سال گذشته یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون متر مکعب میرسید و اکنون کاهش ۱۱ درصدی ورودی سدها را شاهد هستیم.
البته خروجی سدها ۲ میلیارد و ۴۲۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با ۲ میلیارد و ۵۷۰ میلیون متر مکعب کاهش ۵ درصدی را نشان میدهد.
ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور از ابتدای سال آبی جدید تا ۲۷ مهر ماه معادل ۴ میلیمتر است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت ۶.۲ میلیمتر ۳۶ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۷.۷ میلیمتر ۳۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
هدررفت ۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال
افشین شباب مشاور سندیکای تولیدکنندگان صنعت برق با اشاره به اینکه بخش عمدهای از هدررفت انرژی در بخش تولید اتفاق میافتد، گفت: ابتدا باید به این موضوع پرداخت که چقدر هدررفت انرژی در بخش تولید وجود دارد.
مشاور سندیکای تولیدکنندگان صنعت برق اضافه کرد: سالانه ۵ میلیارد متر مکعب گاز و ۸ میلیارد کیلو وات ساعت برق تلفات داریم که با سرمایه گذاری میتوانیم بخشی از این انرژی را به چرخه بازگردانده و از ناترازی جلوگیری کنیم.
۷۰ درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان و تأسیسات است
محمد هاشمی عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تاسیساتی و صنعتی ایران با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان و تأسیسات و ۳۰ درصد بقیه آیتمها است، اظهار کرد: برای جلوگیری از مصرف بی رویه انرژی روشهای متعددی وجود دارد که از جمله آنها اصلاح قیمت است که تبعات خاص خود را دارد، یکی از راهها عایق کاری است که بهترین راهکار نیز اصلاح فضای موتورخانهها است که در کوتاه مدت جواب میدهد.
حوضه دریای خزر پربارانترین حوضه کشور در هفته جاری
برای هفته جاری وقوع بارشها در مناطق شمال، شمال غربی و شمال شرقی کشور مورد انتظار است. در این مناطق، مقادیر تجمعی بارش تا بیش از ۱۵۰ میلیمتر پیشبینیشده است.
بر اساس تقسیمات حوضههای درجه ۱ کشور، حوضه دریای خزر با مقدار میانگین ۲۹.۳ و ۲۱۸.۴ میلیمتر پربارانترین حوضه کشور در هفته جاری خواهد بود.
۱۵ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی آغاز شد
اسماعیل نمازی مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامهریزی وزارت نیرو برای کاهش ناترازی برق تا پیک تابستان سال آینده، افزود: این شرکت در کنار افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی درصدد حفظ و ارتقای میزان آمادگی ناوگان موجود نیروگاههای حرارتی است.
وی ادامه داد: توان تولید برق نیروگاههای گازی و بخاری کشور برای پیک تابستان سال آینده از طریق اجرای پروژههای ارتقای توان و رفع محدودیت بیش از دو هزار و ۳۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در همین راستا از ابتدای مهرماه به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در فصل گرم سال آینده بالغ بر ۱۰۹ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۱۵ هزار مگاوات از این برنامه آغاز شده و تا اردیبهشت سال آینده شاهد اتمام تمهیدات پیشبینی در این بخش خواهیم بود.
اضافهشدن ۷ هزار روستا به طرح جهاد آبرسانی
هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۷۰۰۰ روستای جدید در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی از نعمت آب شرب پایدار بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: این تعداد روستا به بیش از ۶۰۰۰ روستایی که طی سه سال گذشته آبرسانی شدهاست، افزوده میشود.
انتقال ۷۰ میلیارد لیتر نفت و فرآورده نفتی در نیمه نخست سال
علی احمدیپور مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه در نیمه نخست سال ۷۰ میلیارد لیتر مواد نفتی به سراسر کشور ارسال شده است، گفت: صنعت انتقال نفت بیوقفه در حال انجام وظایف خود و انتقال فرآوردههای نفتی و نفت خام بهصورت ایمن و پایدار از طریق شبکه خطوط لوله در سراسر کشور است.
وی اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل سرما و اهمیت تأمین سوخت زمستانی صنعت انتقال نفت با تلاش شبانهروزی همکاران خدوم و متخصص در مناطق عملیاتی دوازدهگانه این شرکت و نظارتهای مستمر در تلاشند مانند همیشه این فرایند مهم محقق شود.
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آبان ماه امشب شارژ میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آبان ماه خودروهای شخصی بدون هیچگونه تغییری، بامداد سه شنبه اول آبان در کارتهای هوشمند سوخت شخصی شارژ میشود. این هشتمین سهمیه ماهانه سال ۱۴۰۳ است که به کارتهای هوشمند سوخت شخصی واریز خواهد شد، همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز میشود.
صادرات سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ایران
سعید توکلی مدیرعتمل شرکت ملی گاز گفت: این شرکت دارای ۲۱ پالایشگاه با ظرفیت یک میلیارد و ۷۵ میلیون مترمکعب، ۴۰ هزار و ۶۸۰ کیلومتر خطوط انتقال گاز طبیعی، ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیرهسازی در سال، توان بازگردانی حداکثر ۳۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز ذخیرهشده، ۹۲ ایستگاه تقویت فشار و ۳۳۸ توربوکمپرسور، ۴۵۳ هزار کیلومتر شبکه گاز شهری و روستایی است، اما متأسفانه واردات صفر و صادرات حدود سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب است.
وزیر نفت رئیسجمهوری را در سفر به روسیه همراهی میکند
محسن پاکنژاد وزیر نفت بهمنظور همراهی مسعود پزشکیان برای شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، تهران را به مقصد شهر کازان روسیه ترک کرد.