به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وزیر جهاد کشاورزی اخیرا با اشاره به اهمیت آمار در بخش کشاورزی و تنظیم بازار اعلام کرد که آمار غلطی به او و وزارتخانه تحت امر وی داده شده است که زمینه بر هم خوردم بازار را ایجاد کرده است.
سید جواد ساداتینژاد در حاشیه اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی استان ها اظهار داشت: با توجه به آمار اشتباهی که داشتیم اجازه صادرات پیاز و دام داده شد اما بعد معلوم شد که این آمار اشتباه بوده است.
صادرات بی رویه پیاز را گران کرد/ ذخیره فراوان پیاز توسط چند دلالوی با بیان اینکه "آمار و اطلاعات دقیقی از بخش کشاورزی نداریم" گفت: میزان تولید را دقیق نمیدانیم و به همین منظور دچار کمبود و بیشنبود محصولات هستیم که این ممکن است بازار را دچار نوسان کند.
ساداتینژاد اضافه کرد: میگویند "دو میلیون دام مازاد داریم"، به همین دلیل اجازه صادرات میدهیم اما چند ماه بعد دچار کمبود میشویم، با بررسی دقیق آمار و اطلاعات به این میرسیم که آمارها دقیق نبوده است، یا اینکه گفته میشود "8 هزار و 500 هکتار پیاز داریم"، اما وقتی دقیقتر بررسی میکنیم متوجه میشویم که 6 هزار هکتار است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: اطلاعات باید دقیق باشد، نباید بر اساس حدس و گمان باشد. زمانی که اطلاعات ما دقیق و بهروز باشد یعنی بدانیم در کجا چهمحصولی بهچهمیزانی و در کدام استانها تولید میشود قدرت غذایی کشور نیز مشخص خواهد شد، به همین منظور ایجاد و تکمیل رصدخانه کشاورزی مهمترین اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی است.
حال اظهارات وزیر جهاد کشاورزی درباره اطلاعات غلط این سوال را ایجاد می کند که چه کسانی یا چه تشکل هایی این آمار اشتباه را به وزیر جهاد کشاورزی یا وزارتخانه متبوع وی ارائه کرده اند؟
با نگاهی به فضای مجازی و با یک جستجوی ساده می توان برخی از اظهار نظرها درباره انباشت دام زنده یا برخی صیفیجات در در ماه های ابتدایی سال را مرور کرد.
فشار به دولت برای صادرات با جمله: صادر نکینم ورشکست میشویم!
در ایام ابتدایی سال با فضا سازی رسانه ای و فشار به دولت زمینه صادرات دام زنده وحجم زیادی از صیفی جات به خارج از کشور فراهم شد که در نتیجه کمبود عرضه گوشت گوسفندی و صیفیجاتی مانند پیاز و گوجه را فراهم آورد و تعادل بازار داخلی بر هم خورد، در نتیجه مردم کشورمان این محصولات را با قیمت های بالایی خریداری کردند.
در آن ایام تشکل های دامداران تولیدکننده دام سبک و سنگین، به وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کردند که تولید دام در کشور بیش از نیاز است و اگر صادرات انجام نشود تولید کنندگان ورشکست می شوند یا به تولید داخلی ضربه وارد می شود؛ با این جملات مجوز واردات دام زنده از وزارت جهاد کشاورزی گرفته شد.
چند نکته درباره صادرات دام زنده
بر اساس آماری که موجود است سالانه حدود 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 150 هزار تن کسری واردات وجود دارد که البته با توجه به ضعف آمار در بخش کشاورزی نمی توان این آمار را نیز دقیق دانست.
افزایش نرخ ارز در سال جاری جذابیت صادراتی ویژه ای را برای صادرات دام فراهم آورد و با وجود کمبود گوشت در کشور مجوز های صادرات دام از وزارت جهاد کشاورزی دریافت شد و دامداران حاضر نشدند آن حجم از دامی که مازاد می دانند در قالب خرید توافقی در اختیار دولت قرار دهند.