به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم ؛ همه افراد، بعد از دریافت کد بورسی و ورود به دنیای پرریسک بورس، تقریباً یک هدف مشترک دارند. هدف اکثر معاملهگران و سرمایهگذاران کسب بازدهی مناسب و بالاتر از شاخص بورس است اما به نظرتان احتمال این اتفاق برای یک سرمایهگذار تازهکار چقدر است و چه راهی برای کسب چنین بازدهی وجود دارد؟ قبل از پاسخ به این سوال و بررسی راههای کسب بازدهی مناسب در بورس، بهتر است ابتدا با انواع روشهای سرمایهگذاری در بورس آشنا شوید.
به صورت کلی سرمایهگذاری در بورس به دو روش سرمایهگذاری مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود.
تفاوت سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم چیست؟
سرمایهگذاری مستقیم به روشی گفته میشود که فرد تمام امور سرمایهگذاریش را شخصاً بر عهده گیرد؛ بهعبارتی در روش سرمایهگذاری مستقیم، سرمایهگذار ابتدا اقدام به دریافت کد بورسی میکند. سپس روشهای مختلف تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، تابلوخوانی و… را فرامیگیرد و در نهایت با دانشی که کسب کرده، اقدام به بررسی بازار و انتخاب و خرید و فروش سهام مستعد بازار میکند.
در مقابل سرمایهگذاری غیرمستقیم در نقطه مقابل سرمایهگذاری مستقیم قرار دارد. در این روش نیازی به داشتن دانش تحلیلی و صرف وقت برای بررسی بازار نیست. بهعبارتی در روش سرمایهگذاری غیرمستقیم تمام امور سرمایهگذاری توسط شرکتهایی انجام میشود که دانش و تخصص مدیریت دارایی را دارند و مجوزهای لازم برای اینکار را نیز از سازمان بورس اخذ کردهاند.
حال که با انواع روشهای سرمایهگذاری در بورس آشنا شدید بهتر است به سراغ سوال اولیه برویم. چه راهکارهایی برای کسب بازدهی مناسب در بورس وجود دارد؟
آموزش و یادگیری روشهای تحلیلی
برای کسی که میخواهد شخصاً تمام امور سرمایهگذاری در بورس را بر عهده گیرد، یادگیری روشهای مختلف تحلیلی از نان شب هم واجبتر است. بهصورت کلی میتوان گفت سه روش اصلی برای تحلیل بازار وجود دارد.
اولین روش تابلوخوانی است؛ تابلوخوانی به روشی گفته میشود که تحلیلگر با بررسی تحرکات قیمتی سهام، وضعیت خرید و فروش حقیقیها و حقوقیها، حجمهای مشکوک معاملاتی، ورود و خروج پول هوشمند به سهم و سایر عوامل موثر بر قیمت سهام، پی به ارزندگی یا غیرارزنده بودن یک سهم میبرد. تابلوخوانی بیشتر مناسب افرادیست که قصد نوسانگیری در بورس را دارند.
روش بعدی که شاید محبوبترین روش تحلیلی بازار باشد، روش تحلیل تکنیکال است. تحلیلگر تکنیکال با بررسی نمودارهای قیمتی، ارزیابی ساختارها و الگوهای قیمتی، بررسی اندیکاتورهای خاص تحلیلی یا همان نوسانگرنماها، بهترین نقاط قیمتی برای ورود یا خروج از بازار را شناسایی میکند. این روش تحلیل سبکهای مختلفی دارد و بیشتر مناسب سرمایهگذارانیست که قصد سرمایهگذاری میانمدت در بازار را دارند.
تحلیل بنیادی روش دیگری است که عموماً سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری بلندمدت در بازار را دارند از این روش استفاده میکنند. تمرکز تحلیلگر در این روش بر روی صورتهای مالی و عوامل تأثیرگذار بر دادههای مالی شرکت است. این روش، معمولاً پیچیدگیهای زیادی دارد، اما نسبت به دو روش ذکر شده، تحلیل مطمئنتری ارائه میدهد. به همین دلیل بیشتر صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای سبدگردانی و شرکتهای سرمایهگذاری از این روش برای تحلیل سبد داراییهای خود استفاده میکنند.
اما آموزش این روشهای تحلیلی را از کجا آغاز کنیم؟ یکی از قویترین منابع آموزشی بازارهای مالی وبسایت آموزین است. آموزین مرکز آموزش کارگزاری فارابی است که سالها در زمینه آموزش آنلاین و کاربردی روشهای تحلیلی بازار فعالیت میکنند.
کسب بازدهی مناسب با صندوقهای سرمایهگذاری
یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس، صندوقها هستند. صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به محل سرمایهگذاری و بازدهی آنها انواع مختلفی دارند. افرادی که تمایل به کسب سود بدون ریسک و بالاتر از سود بانکی دارند، میتوانند در صندوق درآمد ثابت بورسی سرمایهگذاری کنند. بیشتر دارایی صندوق درآمد ثابت در اوراق درآمد ثابت بورسی و سپردههای بانکی سرمایهگذاری شده است. بنابراین این صندوقها را جایگزین مطمئنی برای سپردههای بانکی میدانند. یکی از بهترین صندوقهای سرمایهگذاری بازار، صندوق دوم اکسیر فارابی است که توانسته در سالهای اخیر بازدهی بین 20 تا 25 درصد سالیانه و البته به صورت روزشمار برای سرمایهگذاران خود داشته باشد.
اما برای کسی که به دنبال کسب بازدهی متناسب با بازدهی بازار سهام است، صندوقهای سهامی پیشنهاد میشود. بیشتر دارایی این صندوقها در سهام سرمایهگذاری شده است. بنابراین در صورت رشد بازار بازدهی این صندوقها مثبت و در صورت افت بازار نیز بازدهیشان منفی است. پس میتوان گفت این صندوقها سود ثابت مانند صندوق درآمد ثابت ندارند، اما از آنجایی که مدیریت دارایی در این صندوقها توسط افراد حرفهای و تحلیلگران خبره بازار انجام میشود، معمولاً بازدهی آنها بیشتر از بازدهی شاخص بورس است.
در بین صندوقهای سهامی بازار، صندوق اکسیر اول فارابی و صندوق قابل معامله سلام، دو صندوق برتر بازار هستند که همواره توانستهاند در زمان رشد بازار بازدهی بالاتر از شاخص بورس کسب کنند و در زمان ریزش بورس نیز با مدیریت درست داراییها، حداقل افت را نسبت به شاخصهای بورسی داشته باشند.
سبدگردانی اختصاصی؛ سرمایهگذاری لاکچری با بازدهی عالی
اما اختصاصیترین روش سرمایهگذاری در بورس، سبدگردانی است؛ در این روش، شرکت سبدگردان ابتدا میزان ریسکپذیری سرمایهگذار را میسنجد. سپس با توجه به میزان ریسکپذیری فرد و سرمایه اولیه آن، سبد دارایی شامل سهام و سایر اوراق بهادار تشکیل میدهد.
از آنجایی که سبدگردانی در بورس برای مبالغ کم انجام نمیشود، بنابراین سبدگردانی را یک روش سرمایهگذاری لاکچری به حساب میآید! حداقل سرمایه اولیه برای سبدگردانی معمولا یک میلیارد تومان است. مزیت این روش نسبت به سایر روشها، اختصاصی بودن سرمایهگذاری و کسب بازدهی متناسب با درجه ریسکپذیری فرد است.
در رابطه با سبدگردانی در بورس نیز، یکی از بهترین و معتبرترین شرکتهای سبدگردانی فعال در بازار، شرکت سبدگردان فارابی است که علاوه بر مدیریت دارایی صندوقهای اکسیر اول، اکسیر دوم فارابی و صندوق سهامی سلام، مدیریت دارایی تعداد زیادی از سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی را به صورت سبدگردانی اختصاصی بر عهده دارد.
"این مطلب تبلیغاتی است"