محمد میری دیسفانی درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: بخش کشاورزی به عنوان منبع تأمین غذا در سبد مصرف جهانی دارای جایگاه ویژهای است و مسئله امنیت غذایی و محصولات کشاورزی مزیتدار بر اهمیت آن افزوده است و صنایع غذایی از مهمترین حوزههای فناوری هستند که رشد و توسعه کشور، بدون توجه به آن، ناممکن به نظر میرسد.
وی افزود:روی آوردن به روشهای جدید تولید و فرآوری محصولات کشاورزی یکی از مهمترین الزامات برای افزایش بهره وری به عنوان محوراساسی توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد بیان کرد:اهمیت اقتصادی و اجتماعی زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی جایگاه منحصر بهفردی در میان محصولات کشاورزی که از قابلیت صادراتی برخوردار است.
وی اذعان کرد: زعفران به دلیل موقعیت ویژه از لحاظ اشتغالزایی در کشاورزی و ایجاد درآمد ارزی قابل توجه برای کشور، به عنوان محصول ارز آور و مهم در اقتصاد ملی تلقی میشود.
میری دیسفانی خاطرنشان کرد:دشوارترین و پرزحمت ترین و در عین حال حساس ترین مرحله زراعت زعفران مرحله برداشت آن است که شامل چیدن گل، جدا کردن اجزای مختلف، خشک کردن و در نهایت بسته بندی و نگهداری آن میشود.
پیشبینی تولید 30 تن زعفران خشک در استان خراسان جنوبیسخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس: اجازه ورود دلالان و مافیای زعفران را به بورس کالا نمیدهیمرئیس شورای ملی زعفران ایران : بازاریابی همه جانبه باید استراتژی توسعه صادرات طلایسرخ ایران قرارگیردوی تاکیدکرد: چیدن به موقع گلها، جداسازی اصولی و بهداشتی کلالهها، خشک کردن اصولی گل زعفران و بسته بندی و نگهداری استاندارد از نکات مهم است که برای جلوگیری از کاهش کیفیت، کم شدن ارزش و بازار پسندی زعفران باید انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت:در میان محصولات مختلف تولیدی در بخـش کشـاورزی ایـران زعفران جزء محصولات خاص و سنتی کشور به شمار مـیرود و بـا توجه به قیمت بالای آن در صادرات غیر نفتی جایگـاه ویـژه ای را بـه خود اختصاص میدهد. زعفران از مزیت نسبی و اهمیت بالایی از نظر تولید، سطح زیر کشت، اشتغالزایـی و نیـز قابلیـت توسـعه برخوردار است.
میری دیسفانی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران ،در مشهد 3682 هکتار میباشد عنوان کرد: متاسفانه در سال 1400عملکرد آن بدلیل خشکسالی و گرمای تابستان و سایر تنشهای محیطی و در نهایت آسیبی که به پیاز زعفران وارد شده ، به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تولید آن در سال گذشته به میزان 15 تن درکل شهرستان بوده است البته امسال نیز پیش بینی میشود 17تن زعفران در شهرستان تولید شود.
وی ادامه داد: با توجه به دوره فشرده کاشت تا برداشت زعفران ، این محصول در مشهد برای 550هزار نفر بطور مستقیم، غیر مستقیم و فصلی شغل ایجاد کرده است و البته حدود 5هزار نفر هم در بخش فروش زعفران مشغول به کار هستند.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد اظهارکرد: مشهد به عنوان قطب صادرات زعفران دنیا؛ تعداد 22 واحد بسته بندی و فرآوری زعفران را با ظرفیت فرآوری 86 تن ایجاد کرده و برای 281 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی اذعان کرد:رموز موفقیت با تکیه بر دانش روز برای فرآوری و بستهبندی زعفران، توجه به سلیقه و نیاز مشتریان و تمرکز بر بازارهای جهانی به دست میآید. امـروزه نقـش بهره وری در ارتقای ارزش افزوده مورد پذیرش همه کشـورها است که برای دستیابی به این مهم نیاز به سرمایهگذاری زیربنـایی و اصـولی در سه زمینه علم، فنـاوری و تولیـد مـیباشـد بـدین منظـور جهـت ارتقـای بهره وری محصول زعفران از مدیریت دانـش و انتقـال تکنولـوژی بـه کشاورزان باید بهره برد.
میری دیسفانی افزود: شناسایی مراکز و مؤسسات پژوهشی کشـاورزی، به منظور تشویق بخش خصوصی بـه سرمایه گـذاری در توسـعه فنـاوریهـای ایجـاد کننـده ارزش افـزوده اقتصادی از قبیل برندینگ، نوآوری در بسته بندی و تولید محصولات جانبی آرایشی، بهداشتی، دارویی، غذایی، رنگرزی، عطر و ادکلن میتواند نقش مهمی در ارتقای جایگاه این محصول در جهان داشته باشد.