پورابراهیمی: اتفاقات مثبت اقتصادی در راه است/ پیگیر انتخابات اتاق بازرگانی ایران هستیم

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با تحولات منطقه، اصلاح ساختار اقتصادی درونی و دیپلماسی؛ اتفاقات مثبتی در راه است، گفت: دهه آینده را به دهه پیشرفت اقتصادی تبدیل خواهیم کرد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با بیان اینکه 24 عضو در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هستیم، اظهار داشت: عملکرد کمیسیون در سه سال مجلس در دو بخش نظارتی و تقویمی بوده که در هر دو مورد گزارش خوبی است.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی رتبه اول وظایف نظارتی و تقویمی را به خود اختصاص داده و رتبه اول ابلاغ قوانین در مجلس یازدهم مربوط به این کمیسیون است، گفت: نخستین درخواست مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان کرمان جلسه با رئیس جمهور محترم است.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه پیگیر هستیم در این جلسه مشکلات استان را مطرح و پیگیری کنیم، افزود: نشست مجمع نمایندگان با وزرا نیز به صورت اختصاصی پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به دلیل شرایطی که در جنوب استان وجود دارد، بیان کرد: نگاه ما در مجمع نمایندگان استان کرمان توازن منطقه‌ای و توسعه متوازن در تمام نقاط استان است.

پورابراهیمی با بیان اینکه نقشه واحد‌های صنعتی نشان می‌دهد که عمده واحدهای صنعتی در شمال استان واقع شده‌اند، ادامه داد: بنگاه‌های اقتصادی و گردشگری نیز در شمال استان قرار دارند و کمتر در جنوب استان از این ظرفیت استفاده شده است.

وی با اشاره به اینکه ابزار مجلس شورای اسلامی در حوزه نظارت، سوال از وزیر، استیضاح، اعمال ماده 234 و در نهایت سلب صلاحیت است، گفت: در دوره قبل چهار سوال از رئیس جمهور شد که از کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر هم مجلس شورای اسلامی در مورد انتخابات اتاق بازرگانی ایران پیگیر است، ابراز داشت: اعمال ماده 234 در حال پیگیری و انجام است.

وی در ارتباط با کاهش ارزش پول ملی بیان کرد: عامل اصلی کاهش ارزش پول ملی، تورم و همچنین مهم ترین مشکل مردم نیز تورم است و یکی از دلایل، تاثیر منفی تحریم و بخشی عوامل داخلی است که سهم این عوامل را از عوامل خارجی بیشتر می‌دانیم.

پورابراهیمی با بیان اینکه برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی باید ناترازی بودجه را حل کنیم، گفت: برنامه امروز مجلس و دولت در برنامه هفتم توسعه این است که بتوانیم ساختارهای اقتصادی در درون را اصلاح کنیم تا از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه مسئله دیگر کاهش ارزش پول ملی، عوامل بیرونی است، ادامه داد: فعال‌سازی دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در خارج از کشور و کشورهای همسایه در ماه‌های اخیر شتاب گرفته و خبرهای خوبی از دسترسی به منابع کشور در خارج داریم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در ارتباط با وضعیت صندوق بازنشستگی مس بیان کرد: حدود 6 هزار نفر اعضای صندوق بازنشستگی مس هستند و تنها صندوق موفق در کشور است.

وی با بیان اینکه چشم طمع وزارت کار با تفسیر غیرقانونی از آنچه که در اختیار داشته، موجب تصمیم‌گیری در این موضوع شده در حالی که اصلاح اساسنامه مربوط به صندوق‌های ناتراز است، ادامه داد: همه مصوبات هیئت وزیران در هیئت تطبیق مقررات مجلس می‌آید و ما در این زمینه کوتاه نمی‌آییم.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه خط انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت به استان کرمان در سال‌های اخیر عملیاتی شده، افزود: به دلیل مشکل آب شهر کرمان، معادل 30 میلیون مترمکعب از این خط برای حل ای مشکل اختصاص یافت و بزرگترین اتفاق مثبتی است که در بلندمدت مشکل آب شرب شهر کرمان را حل می‌کند و باید در روند اجرا تسریع شود.

وی با بیان اینکه امسال باید منابع آب را مدیریت کنیم و استفاده درست از منابع آبی فرهنگسازی شود، گفت: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد آب در استان کرمان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اگر بتوانیم معادل 10 درصد در این بخش صرفه جویی کنیم، اتفاق بزرگی می‌افتد ضمن اینکه هنوز دو سوم آبیاری در کشاورزی استان کرمان غرقابی است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: در کرمان بزرگترین پروژه فاضلاب شهری کشور اجرا شده و طی توافقی به صنعت واگذار شد که این آب را استحصال و استفاده کند و آبی که به صنعتی داده می‌شد، برای شرب استفاده شود.

وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات صوت گرفته در مجلس نیازمند تبیین است، تصریح کرد: در مجلس یازدهم، قانونی که برای جلوگیری از فرار مالیاتی سال ها بر زمین مانده بود، در زمینه سامانه پایانه های فروشگاهی را مصوب کردیم.

پورابراهیمی عنوان کرد: سنگر اول حل ناترازی بودجه در اقتصاد کشور، مالیات است و باید تعیین تکلیف کنیم و در سال گذشته با اتصال صندوق‌های فروشگاهی به سامانه مالیاتی، افزایش 70 درصدی میزان وصول مالیات بر ارزش افزوده با کاهش نرخ مالیات بر بنگاه‌ها اتفاق افتاد.

وی افزود: نرخ مالیات بر بنگاه‌های اقتصادی در طول دو سال گذشته در دو مرحله، 7 واحد درصد کاهش پیدا کرده ضمن اینکه مولدسازی یکی دیگر از محورهای مهم ما در کنار مالیات است و البته عوامل بیرونی را نمی‌توانیم نادیده بگیریم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با بیان اینکه یکی از موثران حوزه سیاست‌های ارزی، عوامل بیرونی است، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی از سال 90 با تمام توان تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کردند که در تاریخ دنیا این امر سابقه ندارد و با پدیده‌هایی مواجه هستیم که دست ما نیست و البته باید توانمندسازی داخلی را دنبال کنیم.

وی با اشاره به اینکه تلاش دولت قبل این بود که تنها با مذاکرات هسته‌ای مسائل را حل کند، افزود: حرف ما این است که مذاکرات دنبال شود اما از درون نیز باید تلاش و پیگیری داشته باشیم.

پورابراهیمی با بیان اینکه با تحولات منطقه، اصلاح ساختار اقتصادی درونی و دیپلماسی؛ اتفاقات مثبتی در راه است، بیان کرد: پرچم جمهوری اسلامی امروز در بسیاری از حوزه‌ها با رتبه تک رقمی در دنیا بالا است و همان طور که در این حوزه‌ها در شرایط تحریم به موفقیت رسیدیم، در عرصه اقتصادی نیز دهه آینده را به دهه پیشرفت اقتصادی تبدیل خواهیم کرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار