به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حسین عباسنژاد در تشریح عملکرد 9 ماهه شناورهای کالای اساسی (غیرکانتینری) در بزرگترین بندر تجاری ایران افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه امسال یک میلیون و 196 هزار و 983 تُن کالای اساسی توسط 24 فروند کشتی تخلیه و بارگیری شده است.
وی با اشاره به کاهش واردات کالای اساسی در 9 ماهه امسال ادامه داد: این کالاهای اساسی شامل گندم، کود، روغن، شکر، ذرت و برنج بوده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ادامه داد: از این میزان واردات کالای اساسی، 746 هزار و 464 تُن مربوط به واردات گندم بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 41 درصد واردات گندم کاهش پیدا کرده است.
به گفته عباسنژاد؛ از 24 فروند کشتی پهلودهی شده در بزرگ ترین بندر تجاری ایران، 12 فروند کشتی مربوط به گندم و هفت فروند مربوط به کود بوده است.
وی کمترین میزان واردات کالای اساسی را مربوط به 15 هزار و 857 تُن برنج اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 45 درصد کاهش داشته است.
گفتنی است؛ در 9 ماهه سال گذشته؛ 2 میلیون و 150هزار و 679 تُن کالای اساسی توسط 41 فروند کشتی به بندر شهید رجایی وارد که 20 فروند آن حامل یک میلیون و 276 هزار و 62 تن مربوط گندم بودند.
بندر شهید رجایی یکی از مهمترین مبادی ورودی کالای اساسی کشور محسوب میشود که دارای 18 باب انبار مسقف به مساحت 130 هزار متر مربع با ظرفیت بیش از 350 هزار تُن، تعداد 6 پست اسکله ویژه کالای اساسی، ظرفیت 100 هزار تُن انواع کالاهای اساسی فله خشک، 90 هزار متر مربع محوطه بارانداز و همچنین تعداد سه پایانه نگهداری فرآوردههای روغن خوراکی به ظرفیت 370 هزار تُن است.
این بندر با ظرفیت 100 میلیون تُن کالای فله و 7.5 میلیون تُن کالای کانتینری، بزرگترین و پیشرفتهترین پایانههای کانتینری کشور را در اختیار دارد و حجم گستردهای از عملیات جابهجایی کالاهای عمومی به خصوص محصولات فولادی، فله خشک(غله و سنگآهن)، فله مایع(روغنهای خوراکی) و فرآوردههای نفتخام در این بندر انجام میگیرد.