به گزارش راه شلمچه به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمدیعقوب باقری امروز در دیدار با مدیران اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری دارای اقلیم، بافت و جغرافیای بسیار خاص است که اگر بر روی اینها کار شود میتوان در توسعه اشتغال موثر واقع شد.
وی بیان داشت: استان چهارمحال و بختیاری روستامحور است و برخی از شهرها در استان کوچک هستند که میتوان گفت آنها روستا شهر هستند که هیچ امکانات خاصی هم ندارند.
نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استانها گفت: متاسفانه با وجود مشکلات کشاورزی و کمبود آب ،مردم از روستاها به شهرها مهاجرت میکنند، در اول انقلاب 70 درصد جمعیت استان روستایی و 30 درصد جمعیت شهری بود اما متاسفانه هم اکنون 29 درصد جمعیت روستایی و 71 درصد جمعیت شهری است.
وی با بیان اینکه باید شاخصها برای ایجاد شهر تغییر کند، گفت: دامپروران و کشاورزان مهاجرت میکنند که البته توان مالی هم ندارند تا منزل خریداری کنند و به همین دلیل در حاشیه شهرها در خانه استیجاری زندگی میکنند در حالی که بیکار و در معرض خطر آسیبهای اجتماعی قرار دارند.
سخنگوی شورای عالی استانها تصریح کرد: به همین منظور طرح ایجاد کارگاههای کوچک و زودبازده و شهرکهای صنعتی کوچک و گلخانهای در استان مطلوب است، اگر بتوان با همکاری بانکها تسهیلات خوبی با بهره کم و بازپرداخت طولانی تعیین کرد، میتوان جلوی مهاجرت را گرفت.
وی افزود: با این اقدام روستاها تبدیل به مرکز تولید میشوند. یکی از معضلات شوراها، عدم عضویت در کارگروه اشتغال در سطح شهرستانها و استان است که اگر در این کارگروهها باشند میتوانند مسائل و مشکلات مردم را مطرح کنند.
نماینده استان در شورای عالی استانها گفت: نزدیک به 4 هزار نفر در شهرستان خانمیرزا بیمه تامین اجتماعی دارند و کارگاههای متعددی وجود دارد اما متاسفانه به دلیل اینکه بازرس خاصی برای بررسی وجود ندارد، بین 300 تا 500 نفر از نیروهای کار کشور دیگر، در این کارگاهها مشغول به کار هستند که نیروی ارزان هستند و نیاز به بیمه ندارند، این موجب از بین بردن اشتغال میشود.
سخنگوی شورای عالی استانها افزود: البته این موضوع مختص به خانمیرزا نیست بلکه مختص به کل استان و کشور است. اداره کار، تعاون و رفاه تامین اجتماعی باید در شهر خانمیرزا مستقر شود تا مشکلات مرتفع شود.
عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: شهرستان خانمیرزا بعد از شهرکرد، دومین شهرستان استان در بخش کشاورزی است اما متاسفانه در خصوص تسهیلات در این شهرستان مشکل وجود دارد. این شهرستان حدود 165 مجوز گلخانه دارد که 10 میلیارد تومان هم اختصاص تسهیلات کشاورزی گلخانهای است اما نهایتاً برای 5 گلخانه کفاف بدهد مابقی باید چه کاری انجام دهند؟
گزارشی از افزایش مهاجرت از روستاها به شهرهای استان فارس/ اتباع در روستاها سکنی گزیدهانداستاندار سمنان: "بیکاری" علت مهاجرت جوانان روستایی به شهرها استنماینده مردم زابل در مجلس: انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان از مهاجرتهای روزافزون جلوگیری میکندباقری در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به وجود جاده ترانزیتی در شهرستان خانمیرزا میتوان در حوزه گردشگری ورود پیدا کرد و اشتغالزایی ایجاد کرد.ولی متاسفانه هماهنگی بین دستگاههای دولتی و نظارتی به ویژه در مورد اخذ مجوزها مشکل ساز شده است که باید مورد بررسی قرار گیرند.
بانکهای چهارمحال و بختیاری برای اعطای تسهیلات اشتغالزایی همکاری لازم را ندارند
عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در خصوص اعطای تسهیلات، بانکها همکاری لازم را ندارند که این سبب میشود ایجاد شغلها بر روی کاغذ باشد و در عمل اشتغالزایی ایجاد نشود.
بهمن میری امروز در دیدار اعضای شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان، اظهار داشت: رویه شورای اسلامی استان در دوره ششم این است که در دیدارها با مدیران کل استان، مشکلات شهرستان ها را احصا و برنامههای شورا را بیان نموده که انتظار میرود شوراها به عنوان یک بازوی مشورتی در کنار مدیران باشند و بتوانند گرهی را از مشکلات استان باز کنند.
نائب رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: اختیارات، وظایف و ظرفیتهای اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی نه تنها برای عامه مردم بلکه برای مسئولین هم مبهم است، پیشنهاد میشود از طریق تولید محتوا اطلاعرسانی لازم در این خصوص صورت گیرد.
کاهش توسعه حوزه تعاون
نماینده شهرستان کیار در شورای اسلامی گفت: یکی از رسالتهای مهم اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی سیاستگذاری در راستای توسعه بخش تعاون است که در دو دهه اخیر شاهد کاهش در این حوزه بودیم.
وی افزود: ساختارهایی که از تعاونیها در اشکال مختلف در استان وجود داشت در حال افول هستند که نیاز است در استان به آنها پرداخته شود، بسیاری از مشکلات کشوری نیست بلکه میتوان آنها را در استان حل کرد.
میری خاطرنشان کرد: حوزه کار مسئله بسیار مهم در جوامع است و کشور در بحث اشتغال اوضاع خوبی ندارد، کارگران فصلی و ساختمانی هم در استان چهارمحال و بختیاری وضعیت مناسبی ندارند. امروز صحبت حمایت میشود اما وقتی کارگر جهت پرداخت بیمه مراجعه میکند در حالی که سهم قابل توجه آن را هم خودش پرداخت میکند دچار مشکل میشود و سازمان تامین اجتماعی ثبت بیمه وی را انجام نمیدهد.
نائب رئیس شورای اسلامی استان تصریح کرد: به دلیل عدم وجود برخی از تشکلها در استان چهارمحال و بختیاری بسیاری از وظایف اینها را شوراهای اسلامی شهر و روستا انجام میدهند، شورای اسلامی استان آمادگی بودن در کنار مدیران را دارد و میتواند در جهت ایجاد تشکلها کمک کند تا مسائل کارگران مرتفع شود.
میری در پایان خاطرنشان کرد: پس از گذشت 13 سال از شهرستان شدن کیار، هنوز هم اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی آن با نمایندگی اداره میشود که تنها یک نفر نیرو دارد، قطعاً این مورد زیبنده مردم شهرستان کیار نیست.
اعطای مجوز دلیل بر اشتغالزایی نباشد
غلامرضا چهلگردی، عضو شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان نیز در ادامه اظهار داشت: در شهرستان سامان هنوز اداره کار با چارت اداری کامل مستقر نشده است، با توجه به اینکه در سال 91 شهرستان سامان تاسیس شده، اداره کار آن به صورت نمایندگی است و نمیتواند پاسخگوی نیازهای مردم شهرستان باشد.
وی بیان داشت: متاسفانه در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، بین شهرها تفاوت قائل میشوند اما با توجه به محرومیت در استان چهارمحال و بختیاری انتظار میرود شهرهای زیر 50 هزار نفر هم با همان سود تسهیلات را دریافت کنند.
نماینده شهرستان سامان در شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: متاسفانه ادارات هنگام صدور مجوز، آنها را در آمار اشتغال میآورند که در بسیاری از موارد در عمل این مجوز سبب ایجاد کار و اشتغال نمیشود، متاسفانه بر روی مجوزات هیچ بررسی انجام نمیشود که آیا سبب به ایجاد شغل شده است یا خیر؟
بانکها همکاری لازم در خصوص اعطای تسهیلات را ندارند
وی افزود: در خصوص اعطای تسهیلات، بانکها همکاری لازم را ندارند که این موجب میشود ایجاد شغلها بر روی کاغذ باشد و عملاً اشتغالزایی ایجاد نشود، در سامانه مجوز صادر شده است اما به دلیل بروکراسی اداری وسخت گیری های بیمورد افراد نمیتوانند تسهیلات را دریافت وایجاد اشتغال نمایند.
عضو شورای اسلامی استان خاطرنشان کرد:جوانان و نخبگان شهرستان سامان خزانه ژنتیکی در مورد باغات و نهالستان در سامان ایجاد کردهاند که در ایران بینظیر است که نمونه این خزانه ژنتیکی را نه در بخش خصوصی و نه در بخش دولتی نمیتوان یافت که این کار با زحمت و رنج فراوانی توسط جوانان و نخبگان شهر سامان ایجادگردیده اما کوچکترین حمایتی از ایشان صورت نگرفت بلکه کارشکنی هم بر علیه آنها انجام شده است.
چهلگردی در پایان خاطرنشان کرد: این مسائل موجب دلسردی جوانان میشود، بروکراسی اداری موجب مهاجرت شده است. انتظار میرود اداره کار حمایتهای لازم را انجام دهد و در زمینه تسهیلات راه را هموار کند. امید است با این حمایتها جوانان پای کار آیند و بیکاری در استان کاهش پیدا کند.