به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «زیاد علی فاضل» وزیر برق عراق از مذاکرات این کشور با ایران برای امضای توافقنامهای جهت تضمین ثبات انرژی در عراق خبر داد.
وی در گفتگو با خبرگزاری «واع» عراق، گفت که برخی نیروگاههای برق عراق که تولید آنها 6 هزار تا 7 هزار مگاوات است با گاز وارداتی از ایران فعالیت میکنند.
وزیر برق عراق گفت که کاهش صادرات گاز ایران در فصل زمستان بر تولید برق عراق تأثیر میگذارد و موجب کم یا زیاد شدن تأمین برق برای خانهها میشود.
وی افزود که عراق همه بدهیهای خود با ایران بابت خرید گاز را تسویه کرده است.
«زیاد علی فاضل» در ادامه اعلام کرد که به زودی برای مذاکره با وزرای نفت و نیروی ایران به منظور تهیه توافقنامهای با مفاد مشخص برای تأمین گاز و تحقق ثبات در صادرات گاز ایران به عراق به خصوص در فصل تابستان پیش رو، به تهران سفر خواهد کرد.
وی افزود که هدف عراق تنظیم توافقنامهای با مفاد مشخص است که حقوق طرفین در آن تضمین شود و صادرات گاز ایران به عراق ثبات مشخصی داشته باشد و در نتیجه عراق نیز بتواند در تولید برق روی آن حساب کند.
پیش از این، «احمد موسی» سخنگوی وزارت برق عراق، تأکید کرد که این وزارتخانه اهتمام جدی به متنوع کردن منابع تأمین برق با فعال کردن اتصال به شبکههای برق کشورهای همسایه دارد.
اظهارنظر جدید مقام عراقی درباره بدهی گازی بغداد به ایرانرایزنی سفیر ایران با وزیر برق عراق / وعده عراق به پرداخت بدهی گازی ایرانهفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، وعده داد که مردم عراق در تابستان آینده شاهد تفاوت محسوس در تأمین برق خواهند بود.
عراق به دنبال تشکیل شورای عالی مدیریت آب
«عبداللطیف جمال رشید»، رئیس جمهور عراق از قصد بغداد برای تشکیل «شورای عالی مدیریت پرونده آب» خبر داده و بر لزوم مصرف بهینه آب، سدسازی و عقد توافقات با کشورهای همسایه برای تضمین امنیت آبی تاکید کرد.
«عبداللطیف رشید» در کاخ بغداد با هیاتی از کمیته ملی نجات تالابها(اهوار) دیدار و درباره اهتمام به این تالابها و بهرهبرداری از همه ظرفیتها برای تامین آب مورد نیاز و مطلوب به منظور تداوم فعالیت اکولوژی آن تبادل نظر کرد.
رئیس جمهور عراق با بیان اینکه خشکاندن تالابها توسط رژیم بعث «جنایتی تمام عیار بوده و عراق همچنان تاوان آثار منفی آن را میپردازد»، بر اهمیت تمرکز بر مصرف بهینه آب، استفاده از شیوههای نوین آبیاری، تلاش برای مبارزه با دستاندازی به رودخانهها و جلوگیری از پدیده گسترش استخرهای پرورش ماهی که حجم زیادی از آب را مصرف میکند، تاکید کرد.
وی گفت: تلاش بسیاری در جریان است تا شورای عالی آب تشکیل شود و مسئولیت پرونده آب سطحی و زیرزمینی را برعهده بگیرد، این شورا تصمیمات خود را با هماهنگی وزارت کشاورزی و وزارت منابع آب و دیگر ارگانهای مربوطه اتخاذ خواهد کرد.
عبداللطیف رشید ادامه داد: وضعیت آب و هوایی تحت کنترل انسان نیست اما باید برای استفاده از هر قطره آب و برف تلاش کرد و ضمن سدسازی برای حفظ آبهای زیرزمینی هم کوشید. همچنین توسعه روابط با کشورهای همسایه و به خصوص درباره موضوع آب حائز اهمیت است و باید با انجام مذاکرات به توافقاتی دست یافت که مورد رضایت همگان بر اساس منافع مشترک باشد.
از سوی دیگر، اعضای کمیته ملی نجات تالابها بر لزوم حمایت از این تالابها و بازگرداندن زندگی به این مناطق و حفظ تنوع زیستی تاکید کردند و به توضیح خطراتی که عراق در تابستان آینده در نتیجه کمبود آب مواجه خواهد شد، پرداختند.