به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: مجموعه عظیم نیروی انسانی فوقالعاده که همگی بچههای تحصیلکرده و نخبه هستند یک تنهای به اکوسیستم اقتصاد نفتی میزنند به همان شرکتهایی که در سالهای اخیر خط تولید را با جایش به این مملکت آوردند و به خیال خود به کشور خدمت کردهاند!
ستاری گفت: البته کشور در یک زمانی با این صنعت میتوانسته است اشتغال ایجاد کند. در دهه 40 شمسی نزدیک به 50 هزار یا 100 هزار دانشجو داشتیم اما امروز نزدیک به 4 میلیون دانشجو داریم و این 4 میلیون دانشجو را نمیتوان با یک اقتصاد نفتی به سرکار برد!
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: دانشبنیانی در صنعت این است که ما خودمان طراح شویم؛ یعنی خودمان خط تولید را راهاندازی کنیم و حتی بخشی از خط تولید را خودمان بسازیم و حتی اگر خودمان نمیسازیم آن را طراحی کنیم و باید سعی کنیم لایسنسها را خودمان در اختیار بگیریم، ما نیروی انسانی این کار را داریم.
ستاری اظهار کرد: عزیزانی که در صنعت کار میکنند باید بدانند اینکه خط تولیدی را از خارج از کشور بیاوریم به معنای مهاجرت نخبگان کشور است! چه کسی از این بچهها باید حمایت کند همه سراغ دولت را میگیرند اما بخش خصوصی که صنایع بزرگ را در اختیار دارد باید از بچههای نخبه کشور حمایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید عدد قابل توجهی از درآمد خود را از محل فروش تکنولوژی و قراردادهای ارتباط با صنعت دربیاورند، در واقع دانشگاهها نباید اینقدر به دولت وابسته باشند و این یکی از اصول اقتصاد دانشبنیان است که دانشگاه باید بتواند با صنعت و جامعه تعامل داشته باشد.
شرایط پذیرش شرکتهای دانشبنیان چیست؟روایت توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان در مجموعه مستند "فناورانه"