به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد پشتکاری در نشست توسعه استان کردستان با اشاره به اینکه 220 هزار نفر از مردم این استان به صورت مستقیم بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی واریز میکنند، اظهار داشتکه با احتساب اینکه هر خانوار 3 نفر باشند، بیش از 700 هزار نفر کردستانی مخاطب مستقیم وزارت کار هستند.
وی به بررسی وضعیت حوزه روابط کار پرداخت و با اشاره به اینکه در طول سال بیش از 12 هزار پرونده در هیئتهای تشخیص و حل اختلاف برای احقاق حق کارگران بررسی میشود، افزود: بازرسان کار در طول سال 20 هزار بازرسی از واحدهای صنعتی، کارخانجات، ابنیه و... برای صیانت از کارگران و ایمنی و بهداشت محیط انجام داده تا کارگران که گنجینه و سرمایههای کشور هستند، دچار مشکل نشوند.
پیشکاری از پرداخت حقوق به کارگران بیکار شده در قالب بیمه بیکاری خبر داد و ابراز داشت: خوشبختانه در سال گذشته هیچ کارگاه و واحد صنعتی که در اقتصاد استان تأثیرگذار باشد، تعطیل نشده است.
وی با اشاره به اینکه در استان کردستان 2080 تعاونی فعال با 185 هزار نفر عضو وجود دارد که زمینه اشتغال بیش از 17 هزار نفر را در استان فراهم کرده است، گفت: حمایت، هدایت و نظارت بر تعاونیها از برنامههای اولویتدار است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان از تخصیص 18 میلیارد تومان اعتبار از محل مصوبات سفر رئیسجمهور به کردستان برای مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران بهاران سنندج و مریوان خبر داد و اعلام کرد: بزودی شاهد افتتاح استخر کارگران سنندج خواهیم بود.
مجموعه ورزشی کارگران سنندج شامل سالن ورزشی، بدنسازی، استخر، زمین چمن مصنوعی و هتل است و عملیات اجرایی آن شامل محوطهسازی و حصارکشی از سال 1373 آغاز شده و و بر اساس وعدهای که هشتم دی ماه سال گذشته در جریان بازدید داده شد قرار بر این بود که این مجموعه در دهه فجر سال گذشته به بهرهبرداری برسد اما نه تنها نرسید بلکه بخشهایی همچنان نیمه تمام مانده است.
پیشکاری همچنین در نشست با مدیران بانکهای استان، بر ضرورت تسریع در پرداخت تسهیلات تبصره 16 برای ایجاد اشتغال پایدار در کردستان تأکید کرد و اظهار داشت: این تسهیلات میتواند نقش سازندهای در توسعه و ایجاد اشتغال در استان داشته باشد.
وی با بیان اینکه در این شرایط، تسهیلاتی مانند تبصره 16 میتواند کمک خوبی برای رونق تولید و توسعه استان باشد، گفت: بانکها باید در پرداخت تسهیلات اشتغالزا نهایت تسهیلگری را انجام دهند و حداقل شرایط متقاضیان را لحاظ کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان از تمام بانکهای عامل پرداخت تسهیلات تبصره 16 خواست با تلاش شبانهروزی و کار جهادی تا پایان مهلت تعیین شده( تیرماه) در پرداخت این تسهیلات اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه نتیجه همه این تلاشها باید به اثرگذاری مثبت در حوزه اشتغال استان منجر شود، افزود: تسریع و تسهیل در روند پرداخت تسهیلات منجر به ایجاد کسب و کار و اشتغالزایی خواهد شد، لذا این امر مهم باید مورد توجه مسئولان بانکهای کردستان قرار گیرد.
پیشکاری با اشاره به اینکه تسهیلگری و تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی میتواند به رشد اقتصادی کمک کند، یادآور شد: انتظار میرود که موانع پیشروی این حوزه برطرف شود. هیچ اداره، ارگان و سازمانی به تنهایی متولی اشتغال نیست و ایجاد اشتغال در کشور به تلاش تمام ادارات، ارگانها و همچنین بخش خصوصی نیازمند است.
مدیران بانکها نیز در این نشست در خصوص روند پرداخت تسهیلات تبصره 16 و موانع و مشکلات موجود در این حوزه به ارائه گزارش پرداختند.