همدان تنها مخزن معدنی یاقوت در کشور است

رئیس پایانه‌های صادراتی گوهرسنگ‌ها با بیان اینکه ایران هشتمین کشور دنیا از نظر ذخایر معدنی است، گفت: همدان تنها مخزن معدنی یاقوت در کشور است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، هومن زنگنه  امروز در همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ اتاق بازرگانی همدان، اظهار‌ کرد: همدان از پنج استان برتر کشور در زمینه ذخایر گوهرسنگ و فعالیت در این زمینه است که برای توسعه بیشتر این صنعت نیاز به شناسانده شدن بیشتر و حمایت دولتی دارد.

وی با بیان اینکه ذخیره‌های معدنی ارزشمند زیادی در همدان وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها سنگ یاقوت است، عنوان کرد: یاقوت سومین سنگ گران‌بهای جهان است که منبع عظیمی از درآمدزایی را شامل می‌شود و خوشبختانه ذخایر قابل توجهی از آن در استان همدان قرار دارد.

رئیس پایانه‌های صادراتی گوهرسنگ‌ها تاکید کرد: در ایران بیش از 40 نوع سنگ قیمتی وجود دارد دارد و در سند چشم اندازی که در سال 1410 برای آن ترسیم شده بیش از سه میلیون نفر شغل در مرحله اول در این صنعت بویژه گوهرتراشی ایجاد خواهد شد.

زنگنه با بیان اینکه با توجه به ظرفیت بالای ارزآوری این صنعت هنوز با شرایط خوب فاصله داریم، عنوان کرد: به طور قطع با با رفع مشکلات موجود و استفاده از دانش روز دنیا شاهد ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی به این حوزه خواهیم بود که نتیجه آن منجر به توسعه صنعت درآمدزا و مردمی گوهرسنگ‌ها خواهد شد.

تمام فعالیت‌های اقتصادی همدان به گردشگری وصل شود

استاندار همدان با بیان اینکه همدان؛ پایتخت گوهرسنگ‌ها و فرصت‌های نوین گردشگری است، گفت: باید تمام فعالیت‌های اقتصادی همدان به گردشگری وصل شود.

حمید ملانوری با بیان اینکه تاکنون 21 شناسه مختلف از گوهرسنگ‌ها در همدان شناسایی و اکتشاف شده است، اظهار‌داشت: یاقوت کبود با ارزش‌ترین سنگ قیمتی است که به طور انحصاری در همدان یافت می‌شود.

وی از ضرورت تدوین برنامه‌ای جامع برای بهره‌برداری اقتصادی و گردشگری از ذخایر معدنی استان به ویژه در حوزه گوهرسنگ‌ها سخن گفت و افزود: تنها ظرفیت گوهرسنگ‌ها محدود به اقتصاد نیست بلکه در طب سنتی نیز کاربرد دارند و از آنجا که طب سنتی همدان معروفیت دارد باید به این مهم نیز در حوزه گوهرسنگ‌ها توجه شود.

استاندار همدان با بیان اینکه گردشگری همدان یکی از محورهای اصلی اقتصادی استان است، تNکید کرد: با وجود خدمات حمل و نقل خوب، این استان می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری کشور تبدیل شود.

ملانوری با بیان اینکه پتانسیل همدان تنها در گردشگری خلاصه نمی‌شود و باید گردشگری به سایر حوزه‌ها از جمله کشاورزی نیز بسط یابد، عنوان کرد: در بخش کشاورزی همدان تولیدات قابل توجهی در زمینه جو، گندم و داروهای گیاهی دارد که با توسعه صنایع تبدیلی می‌توانند ارزش افزوده زیادی ایجاد کنند و مراحل کاشت داشت و برداشت نیز ظرفیتی جذاب برای گردشگران همدان ایجاد کند.

وی با اشاره به فعالیت 85 رشته مختلف صنایع دستی در همدان نیز بیان کرد: طبیعت زیبای همدان از دیگر جاذبه‌هایی است که می‌تواند استان را به قطب گردشگری تبدیل کند. بنابراین تمام فعالیت‌های اقتصادی باید به گردشگری وصل شوند.

استاندار همدان به لزوم طراحی برنامه‌ای پویا برای عرضه گوهرسنگ‌ها در سطح جهانی با برندهای معتبر همدان تاکید کرد و گفت: در همدان مرکز آموزش مهارت‌های مرتبط با گوهرسنگ‌ها و مرکز فرآوری روز دنیا برای این سنگ‌ها ایجاد شود و به جد از خروج و قاچاق این منابع جلوگیری به عمل آید تا و زنجیره تولیدات آن در استان تکمیل شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار