گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان امروز در نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد در خراسان جنوبی اظهار کرد: علی رغم اینکه فشارهای زیادی روی بانکها وجود دارد و انتقادهای زیادی از بانکها میشود ولی همراهی خوبی با مجموعه اقتصاد و دارایی استان داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه با یک سری اعداد و ارقام اقتصادی روبرو هستیم و بیش از این نمیشود نسبت ناترازی بانکها را افزایش داد زیرا این امر میتواند منجر به یک آسیب دیگر شود، تصریح کرد: بانکهای دولتی در استان همراه هستند.
پرداخت تسهیلات به ۱۳۴۸ طرح از محل تبصره ۱۸
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه تسهیلات تبصره ۱۸ در استان در حوزههای مختلف پرداخت شده است، یادآور شد: در مجموع این تسهیلات به ۱۳۴۸ طرح در استان پرداخت شده که قریب به ۴ هزار و ۵۲۴ فرصت شغلی جدید ایجاد شده که قابل راستی آزمایی است.
ذاکریان افزود: طبق قراردادهای عاملیتی که وجود دارد متقاضی میبایست تسهیلات را در زمینهای که با توجه به قرارداد عاملیت بوده هزینه کند و اگر غیر از این باشد این حق قانونی وجود دارد که آن را تبدیل به نرخ حال کنیم ضمن اینکه نرخ ترجیحی هم تبدیل به نرخ شورای پولی و بانکی یعنی همان ۲۳ درصدی که بوده لحاظ شود.
وی ادامه داد: هر چند اینها مورد رصد قرار میگیرد اما نیازمند پایش بیشتری است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در دریافت تسهیلات آسیبی که وجود دارد این بوده که همیشه یک سری تسهیلات بگیر حرفهای هستند که هر سال نام آنها در لیست وجود دارد، یادآور شد: باید در ارائه تسهیلات دقت نظر بیشتری بر روی طرحها داشته باشیم.
ذاکریان، سرمایه گذاری خارجی را از مهمترین حوزهها در راستای افزایش تولید دانست و گفت: یکی از مواردی که میتواند به ثبات اقتصادی کشورها بیانجامد بحث مبادلات و مراودات فرامرزی است.
وی ادامه داد: اینکه بتوانیم منافع اقتصادی سایر کشورهای جهان و همسایه را به منافع اقتصادی کشور خود پیوند بزنیم بسیار دارای اهمیت است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه باید منافع و سرنوشت اقتصادی دیگر کشورهای را به منافع اقتصادی کشورمان گره بزنیم که سرمایه گذاری خارجی یکی از این زمینهها بوده که منجر به دیپلماسی دائم بین کشورها میشود، اضافه کرد: خوشبختانه در سه روز گذشته پروژه ۳۰ میلیون دلاری با سرمایه گذاری ۱۰۰ درصد سرمایه گذارانی از کشور چین برای تولید الیاف شیشه در منطقه خضری دشت بیاض کلنگ زنی شد که قرار است در کمتر از یک سال آینده به بهره برداری برسد و اشتغال ۸۵۰ نفری برای مردم این منطقه در پی خواهد داشت.
جذب ۹۶.۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در استان
ذاکریان با بیان اینکه از ابتدای استان شدن خراسان جنوبی تا به امروز ۳۲ طرح مصوب خارجی در استان وجود داشته است، گفت: این طرحها عمدتاً بحث نیروگاههای خورشیدی، فرآوریهای سنگ، کارخانهها و بسته بندی محصولات بوده است.
وی متذکر شد: در مجموع سرمایه گذاری خارجی که برای این پروژهها وجود داشته یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: تا به امروز سرمایهای که در استان جذب شده اعم از ورود ماشین آلات و ارز خارجی وارد شده و مواد اولیه ۹۶.۵ میلیون دلار بوده است.
ذاکریان با بیان اینکه یکی از زمینههایی که میتواند سرمایه گذاری را افزایش دهد و به رشد تولید که مورد تأکید مقام معظم رهبری در شعار سال بعد از مهار تورم که جنبه سلبی داشته بوده محیا کردن فضای سرمایه گذاری برای ورود مردم به این عرصه است، یادآور شد: اقتصاد ایران طبق قانون اساسی بر سه اصل تعریف شده که شامل بخش دولتی، بخش تعاونی و بخش خصوصی میشود و برای رسیدن به اهداف اقتصادی نیازمند این هستیم که بخش خصوصی را در این زمینه تقویت، نرخ مشارکت اقتصادی مردم را در اقتصاد افزایش دهیم و سرمایههای مردم را برای امر تولید به کار گیریم.
وی با اشاره به تهیه اطلس سرمایه گذاری استان طبق دستور مقام عالی وزارت اقتصاد گفت: در اوایل اسفندماه سال گذشته یکی از استانهایی بودهایم که این اطلس را به بهره برداری رسانده و میتوان ادعا کنیم که تعاملی ترین پروژه استان است.
تدوین اطلس سرمایه گذاری با ۱۱۱ لایه اطلاعاتی
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ضمن قدردانی از دستگاههای اجرایی استان برای همکاری در تهیه این اطلس و در اختیار قرار دادن لایههای اطلاعاتی افزود: تأکید استاندار بر زنده و بروز بودن این اطلس میباشد که این موضوع نیازمند این بوده که همه دستگاهها اطلاعات خود در فواصل زمانی معین بروز کنند و یا اینکه اگر بخشنامه جدیدی داشتند اطلاع رسانی نمایند.
ذاکریان با اشاره به اینکه در این اطلس ۱۱۱ لایه اطلاعاتی طراحی شده که هر روز بهبود یافته و امکان بروز رسانی آن وجود دارد تا جایی که به دقت صددرصد نزدیک شود، بیان داشت: برخی از لایهها اطلاعاتی دستگاهها ایراداتی داشت که رفع شده است.
وی ادامه داد: یک منطق علمی پشت کار بوده و با این اطلاعات خدمات سرمایه گذاری را به دستگاهها و سرمایه گذاران ارائه میدهیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به درگاه ملی مجوزهای کشور اشاره داشت و گفت: در دنیا برای اینکه شاهد رشد اقتصادی باشند بسیاری از قوانین و مقررات مزاحم را حذف کردهاند و قوانین تنقیح شده است.
ذاکریان با بیان اینکه برخی از قوانینی که مربوط به چند سال گذشته بوده نیاز به اصلاح دارند زیرا به جای کار راه اندازی کار بندی میکند، بیان داشت: در سال ۹۴ در ایران هم این موضوع در هیأت مقررات زدایی شروع شد و تا امروز ۷۴ جلسه در این سطح برگزار شده و کلیه قوانین و مقررات مزاحم را به نوعی حذف میکنند و مهمتر از همه برای هر فعال اقتصادی که میخواهد کسب و کاری راه بیاندازد از طریق سامانه ملی و یا درگاه ملی مجوزهای کشور امکان اقدام وجود دارد.
وی اضافه کرد: بیش از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی و یا ۹۶.۸ درصد مجوزها و فرصتهای شغلی کشور در این سامانه ثبت شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان داشت: بر اساس قوانین این درگاه هیچ دستگاهی حق ندارد مبلغ اضافهتری را درخواست و یا مدرکی غیر از آنچه در این درگاه به آن اشاره میشود مطالبه کند.
ذاکریان با بیان اینکه در این درگاه ۵ حق شهروندی تعریف شده است، این حقوق شامل این بوده که همه حق دارند از زمان و مدارک مورد نیاز برای مجوز خود آگاهی یابند تا متقاضی در مسیر مبهمی گام برندارد، هر کسی حق دارد بدون مراجعه حضوری مجوز مورد نظر خود را از درگاه درخواست و در زمان معین دریافت کند و اگر آن را در زمان معین شده نتواند دریافت کند حق دارد شکایت کند.
به گفته وی، هر شهروندی حق دارد که بداند چه مجوزهایی قبلاً صادر شده که بر این اساس فضای رانتی و فضای ویژهای برای افراد خاص از بین خواهد رفت و موجب حداقل رساندن فساد خواهد شد و کسانی که در یک سری مجوزهای آزمون محور شرکت میکنند حق دارند برای بازه زمانی تا به هدف برسند شرکت کنند، میشود.
وی بیان کرد: کسی که مجوز کاغذی دارد برای هر فعالیت اقتصادی کد شناسایی یکتا که مشابه کد ملی تعریف شده دریافت میکند.
ثبت ۹۸۰۰ درخواست صدور مجوز استان در درگاه ملی مجوزها
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از وجود ۳۱۳ هزار و ۴۱۰ مجوز بدون کاغذ در درگاه ملی مجوزها خبر داد و افزود: ۹۶.۸ درصد مجوزهای کشور در این سامانه ثبت شده است.
ذاکریان با اشاره به اینکه برخی از مجوزها نیازمند استعلام چندین دستگاه دیگر دارد که در اینجا قانون مشخص کرده دستگاه اجرایی اصلی باید این استعلامات را انجام دهد نه اینکه فرد متقاضی در پیچ و خم ادارات معطل بماند، گفت: صادر نکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت و حدود صنفی یا هر بهانهای دیگر که در درگاه ملی ذکر نشده تخلف محسوب میشود.
وی یادآور شد: هدف از صدور راحتتر مجوزهای کسب و کار و ایجاد راه اندازی این درگاه رفتن به سمت کیفی سازی، و رقابتی شدن و کاهش قیمت تمام شده و مردمی شدن این امور بوده که این امر با ایجاد فضاهای انحصاری امکان پذیر نیست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: رد درخواست متقاضی بدون ارائه دلیل، تحویل کاغذ استعلام از سایر ادارات به متقاضی مجوز و ثبت نام متقاضی مجوز خارج از درگاه ملی مجوزها از جمله مواردی بوده که تخلف میباشد و پیگیری این امورات بر عهده ادارات امور اقتصادی و دارایی است.
ذاکریان به گزارش ایران اکونا به نقل از درگاه ملی مجوزها در استان خراسان جنوبی اشاره داشت و گفت: تعداد درخواستهایی که در سامانه تا به امروز در استان ثبت شده ۹ هزار و ۸۰۰ مجوز بوده که از این تعداد ۵۲.۶ درصد تا کنون تأیید شده است.
وی ادامه داد: مجوزهای صادر شده ۳۵.۸ درصد و آنهایی که درخواستشان به هر دلیلی منجر به صدور مجوز نشده و مدارک مشکل داشته و یا مراجعه ثانویه نداشتهاند ۴۰ درصد و افرادی که انصراف دادهاند ۷ دهم درصد بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اضافه کرد: با توجه به آمار کشوری که در این زمینه وجود دارد خراسان جنوبی با نرم کشور که همین اعداد و ارقام بوده مطابقت دارد.
ذاکریان با اشاره به اینکه در سامانه ۵۷ شکایت از سوی مردم ثبت شده است، یادآور شد: شکایتهای بررسی شده ۲۴ مورد و آنهایی که در انتظار بررسی بوده ۳۰ مورد است.
وی با بیان اینکه پاسخ شکایت ثبت شده را کاربری در خود وزارت خانه میدهد، بیان کرد: انتظار ما این بوده که علی رغم محدودیت نیروی انسانی که وجود دارد پاسخ به شکایات را در استان با کار مضاعف برعهده بگیریم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از مدیران خواست تا ریسک پذیری و جسارت بیشتری برای توسعه استان و خدمت به مردم داشته باشند.
ذاکریان تصریح کرد: دستگاههای دارای بیشترین درخواست مجوز در سطح استان شامل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۲ هزار ۴۸۰ درخواست بوده که از این مقدار یک هزار و ۱۰۲ مورد به میزان ۴۴.۴ درصد صادر شده است.
دستگاههای اجرایی برای توسعه استان هم قسم شوند
وی افزود: اداره راهداری با ۶۷ درصد، اداره صمت با ۱۶.۹ درصد، میراث فرهنگی با ۳۹.۱ درصد و نظام مهندسی کشاورزی با ۳۵.۵ درصد در رتبههای بعدی درخواستهای ثبت شده در این درگاه در استان قرار دارند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی افزود: برای اینکه بتوانیم به یک سری شاخصهای توسعهای برسیم چه شاخصهای کلان اقتصادی و چه شاخصهای خردی که در استان با آن مواجه هستیم نیازمند هم افزایی و همگرایی کلیه دستگاههای اجرایی استان است.
ذاکریان ادامه داد: باید دستگاههای اجرایی هم قسم برای توسعه استان شوند و مسائل را در سطح کلان نه به صورت صرفاً جزیرهای، پیگیری کنند که خوشبختانه این روحیه در استان وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید به سرمایه گذاران کمک کنیم، خاطرنشان کرد: امروز ما نیازمند سرمایه گذاری سرمایه گذاران هستیم برای اینکه تورم را کنترل و جریان نقدینگی را به سمت و سوی درستی هدایت کنیم باید واسطه گری و سرمایه اندوزی را تبدیل به سرمایه گذاری نمائیم.