به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، هزینه واردات مواد غذایی در جهان در سال جاری میلادی به 1.94 تریلیون دلار افزایش مییابد که بالاتر از پیشبینیها خواهد بود.
فائو در آخرین گزارش خود که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که این یک رکورد بی سابقه و افزایش 10 درصدی هزینهها نسبت به رکورد سال 2021 خواهد بود، اگرچه انتظار می رود سرعت این افزایش در واکنش به افزایش قیمت غذا و کاهش ارزش ارزهای جهانی در برابر دلار آمریکا کاهش یابد چرا که هر دو بر قدرت خرید کشورهای واردکننده و متعاقباً بر حجم مواد غذایی وارداتی تأثیر می گذارند.
این گزارش همچنینی خاطرنشان کرد که کشورهای آسیب پذیر به لحاظ اقتصادی نسبت به دیگر کشورها از افزایش قیمتها بیشتر متاثر شدهاند.
فائو: 868 میلیون نفر در جهان غذا برای خوردن ندارند/کاهش قیمت جهانی روغن و غلاتتحریمهای ضدروسی امنیت غذایی دنیا را به خطر میاندازدفائو هشدار داد: این موارد نشانههای هشداردهندهای از منظر امنیت غذایی هستند و نشان میدهند که واردکنندگان برای تامین مالی افزایش هزینههای بینالمللی مشکل دارند و به طور بالقوه حکایت از پایان انعطافپذیری آنها در برابر قیمتهای بینالمللی بالاتر است.
این سازمان همچنین اشاره کرد که کشورهای دارای درآمد بالا به واردات کل طیف محصولات ادامه خواهند داد در حالی که مناطق در حال توسعه بر روی غذاهای اصلی تمرکز خواهند کرد.
فائو در رابطه با واردات محصولات کشاورزی از جمله کود، گفت که انتظار می رود این هزینه در سال 2022 به 424 میلیارد دلار افزایش یابد که 48 درصد نسبت به سال قبل و 112 درصد نسبت به سال 2020 بیشتر خواهد بود.
به گفته این سازمان جهانی، "عواقب منفی" برای تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی جهانی احتمالا تا سال 2023 ادامه خواهد داشت.