به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "اولریکه مالمندیر"، از مشاوران اقتصادی دولت آلمان در گفتگویی با نشریه "فوکوس" در مقایسهای بین شرایط اقتصادی آلمان و آمریکا گفت: نابرابری اجتماعی در اینجا در آلمان نسبت به ایالات متحده کمتر آشکار است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر، آلمان تقریباً با حسادت به ایالات متحده نگاه می کند. آیا واقعا آمریکایی ها بهتر از بحران فعلی عبور می کنند گفت: خیر، اوضاع اقتصادی آنجا تفاوت چندانی ندارد. در آلمان همیشه گفته می شود که آمریکایی ها خیلی بهتر عمل می کنند، زیرا آنها به گاز روسیه وابسته نیستند. اما قیمت مصرف کننده نیز در ایالات متحده به شدت افزایش یافته است.
این اقتصاددان برجسته در ادامه گفت: ایالات متحده آمریکا همچنان اثرات مختل شدن زنجیره تامین را احساس می کند و چیزی که آنها را کاملاً غافلگیر کرده است، کمبود شدید نیروی کار است. پس از همه گیری کرونا، بسیاری از مردم این کشور ناگهان دیگر حاضر به پذیرش هر کاری در شرایط غیرانسانی نشدند. در حال حاضر شرکت ها باید دستمزد بیشتری بپردازند که باعث افزایش قیمت ها نیز می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که پس چگونه است که حال و هوای آلمان تا این حد تیره تر از ایالات متحده است گفت: جالب اینجاست که در دوران بحران مالی هم همینطور بود. توضیح من برای این موضوع این است که آمریکایی ها تمایل دارند که بحران را آغازی جدید ببینند. در این کشور وقتی یک مدل کسب و کار دیگر کار نمی کند، به سادگی به دیگری تکیه می کنند. در بهترین حالت، این حتی نوآوری ایجاد می کند.
وی در ادامه یک کاهش رشد اقتصادی 0.2 درصدی را برای آلمان در سال آینده پیش بینی کرده و در عین حال گفت: این چیزی است که در حال حاضر به نظر می رسد. شرایط می توانست برای ما خیلی بدتر باشد. با این حال، ما پیش بینی خود را بر اساس وضعیت فعلی قرار می دهیم. به عنوان مثال، چیزی که نمی توانیم پیش بینی کنیم آب و هوا است. اگر زمستان سخت شود، مردم نیاز به گرمای بیشتری دارند، در این صورت رکود می تواند سخت تر شود. اگر پایانههای LNG به موقع آماده نمیشد و عرضه گاز دچار مشکل میشد، همینطور بود.
مالمندیر در ادامه به مسئله تداوم و یا توقف نیروگاه های هستهای در آلمان در شرایط موجود پرداخته و گفت: در واقع، ما موافقیم که در شرایط کنونی استفاده نکردن از هر منبع تامین انرژی ممکن است جنون آمیز باشد. این فقط به سود پوتین خواهد بود.
وی افزود: بنابراین، از نظر ما، ادامه فعالیت نیروگاه های هستهای موجود تا زمانی که کمبود انرژی ادامه دارد، منطقی است. من شخصاً این نظر را دارم اگرچه با اعتراضات هسته ای در آلمان بزرگ شدم و از خودم سؤالات انتقادی می پرسم مبنی بر اینکه اورانیوم از کجا می آید؟ در چه شرایطی تخریب می شود؟ تکلیف زباله های هستهای چه می شود؟ با این وجود، فکر میکنم در شرایط فعلی، ادامه فعالیت نیروگاهها پس از آوریل 2023 موجه خواهد بود.
این اقتصاد دادن برجسته در بخش دیگری از این گفتگو به مسئله وابستگی ها به چین پرداخته و گفت: این در واقع یکی از بزرگترین نگرانی های من در حال حاضر است. کاهش این وابستگی آسان نخواهد بود. و این نیز به قیمت رفاه ما خواهد بود.
وی جدایی کامل از چین را راه حل ندانسته و گفت: من می توانم رویهای را مانند ژاپن تصور کنم. زمانی که شرکتهای ژاپنی در چین سرمایهگذاری میکنند، همان مقدار در کشور دیگری سرمایهگذاری میکنند. این استراتژی "چین بعلاوه 1" نام دارد. این نیز گزینهای برای شرکت های آلمانی است که نمی توانند بدون انجام تجارت در چین ادامه دهند، اما در عین حال باید مراقب باشند که بیش از حد به جمهوری خلق وابسته نشوند.
وی در ادامه به تورم دو رقمی در آلمان پرداخته و گفت: در کوتاه مدت، البته، این بار سنگینی برای بسیاری است. اما تورم می تواند پیامدهای بلندمدتی نیز داشته باشد. تحقیقات ما نشان داده است که مردم هنوز هم با این تجربه چندین دهه بعد شکل می گیرند. مهم است که تورم برای مدت طولانی تا این حد بالا باقی نماند. اما من به این موضوع بسیار خوشبین هستم. بانک مرکزی اروپا در مسیر درستی قرار دارد.
اقتصاددان ارشد بانک آلمانی فاش کرد؛ مذاکرات مخفیانه آلمان برای خرید نفت ایرانارتش آلمان برای جنگ در جناح شرقی ناتو آماده میشود