به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان، جلسه مشترک فعالان اقتصادی استان با سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان پیش از ظهر امروز در سالن جلسات اتاق بازرگانی زنجان با حضور مسئولان استانی و جمعی از تولیدکنندگان زنجانی برگزار شد.
مهدی سبحانی سفر جدید جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با ابراز خرسندی از دیدار با تولیدکنندگان و کارآفرینان استان زنجان اظهار داشت: دغدغههای تولیدکنندگان و تجار زنجانی را شنیدم و قطعاً تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات تجار برای ارتباط بیشتر با کشور ارمنستان به کار خواهم گرفت. وظیفه سفارت بنگاهداری نیست بلکه فراهم کردن بستر و صاف کردن جاده برای ارتباط بیشتر بین دو کشور در هر زمینهای است که ارتباط تجاری و اقتصادی هم یکی از این حوزهها است.
وی گفت: باید در ایروان پایتخت ارمنستان مستقر شوم و پس از آشنایی با ارمنستان، نسبت به رفع مشکلات تجار زنجانی اقدام کنم. اگر یک مهندس اشتباه کند پل فرو میریزد و اگر دکتر اشتباه کند جان یک انسان به خطر میافتد ولی وقتی یک دیپلمات اشتباه کند منافع یک ملت به خطر میافتد بنابراین باید با نهایت دقت در ارمنستان نسبت به حل مشکلات تجار عمل کنم.
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان تصریح کرد: زنجان میتواند مکمل تجاری ارمنستان باشد چرا که بسیاری از محصولات این استان در آن کشور خریدار دارد. صنایع غذایی، صنایع کوچک، حوزه دامپروری و حوزه کشاورزی حوزه هایی است که زنجان میتواند به ارمنستان صادرات داشته باشد.
وی با اظهار تأسف از سهم پایین ارمنستان در سبد صادراتی زنجان گفت: از 600 تا 650 میلیون دلاری که سال گذشته از گمرک زنجان صادر شده است، سهم ارمنستان به قدری پایین بوده که حتی جزو 10 کشور نخست صادراتی زنجان نبوده و تنها 25 صدم درصد میزان صادرات استان زنجان به این کشور بوده که معتقد هستیم این رقم باید افزایش یابد.
افزایش میزان صادرات ایران به ارمنستان
سبحانی با اشاره به سفر اخیر نخست وزیر ارمنستان به کشورمان گفت: در این سفر مقرر شد که سهم صادرات کشورمان به کشور ارمنستان به 3 میلیارد دلار ارتقا یابد و به نظر بنده این قابل دسترس خواهد بود به شرطی که همه امکانات را بسیج کنیم. در حوزه اقتصاد چند برنامه دارم که یکی از آنها سرمایهگذاری در صنایع زودبازده است که نیاز با سرمایه آنچنانی هم ندارد. جذب سرمایهگذار ارمنی برای سرمایهگذاری در داخل کشور یکی دیگر از برنامههای بنده است و مورد سوم هم حوزه تولیدات مشترک برای صادرات به دیگر کشورها است.
وی با تأکید بر اینکه ارتباط با ارمنستان یعنی دروازه ورود به بازار 200 میلیون نفری گفت: ارمنستان یکی از اعضای اصلی اوراسیا است و بنابراین این کشور میتواند همانند یک کریدور برای ارتباط با بسیاری از کشورهای دیگر عمل کند.
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان از تلاش برای مذاکره با وزیر جدید صمت در راستای کاهش تعرفههای تجاری به کشور ارمنستان خبر داد و گفت: تعرفههای صادراتی به ارمنستان باید کاهش و از سوی دیگر تسهیلات قانونی باید فراهم شود تا تجار علاقه بیشتری به صادراتی داشته باشند. باید با طرف ارمنی توافقی صورت گیرد که تعرفهها کاهش یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه در زمینه صادرات دارو هم باید به کشور ارمنستان ورود کنیم، گفت: در حال حاضر کشور سوریه سهم 50 درصدی داروی ایران را به خود اختصاص داده و باید در خصوص ارمنستان هم باید به فکر صادرات دارو باشیم چرا کشورمان در حوزه دارویی ظرفیتهای بسیار زیادی دارد.
سبحانی گفت: برای اینکه ظرفیتهای زنجان و همینطور کشورمان به ارمنیها نمایش داده شود باید یک نمایشگاه خوبی در ایروان برگزار کنیم تا تجار ارمنی با این ظرفیت ها آشنا شوند. نخست باید نمایشگاه موقت و سپس باید نمایشگاه دائمی در صورت موافقت مسئولان ارمنی باید دایر شود.
وی در پایان با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با سفرا گفت: در این دیدار ، رهبری فرمودند که بدون سیاست خارجی موفق نمیتوان کشور را اداره کرد و بنابراین به نظر بنده در وهله نخست تا نتوانیم با همسایهها ارتباط خوبی داشته باشیم قطعاً نمیتوانیم با دنیا ارتباط خوبی ایجاد کرد.