علی حسین شهریور، معاون سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: آموزش فنی و حرفهای یکی از مهمترین ابزارها برای توسعه فردی و اجتماعی در جوامع مختلف است؛ این نوع آموزش به افراد مهارتهای عملی و تخصصی لازم برای ورود به بازار کار را میآموزد و به آنها کمک میکند تا در زمینههای مختلف شغلی موفق شوند.
وی افزود: آموزش فنی و حرفهای از حیث افزایش اشتغال، توسعه اقتصادی، کاهش بیکاری، توسعه فردی و پاسخ بهنیازهای فردی بسیار حائز اهمیت است.
شهریور با بیان اینکه "با یادگیری مهارتهای فنی، افراد قادر به پیدا کردن شغلهای مناسبتر و با درآمد بالاتر خواهند بود"، گفت: همچنین نیروی کار ماهر میتواند به افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی کشور کمک کند.
وی ادامه داد: آموزش فنی و حرفهای میتواند به کاهش نرخ بیکاری در جوامع کمک کند، زیرا افراد با مهارتهای لازم برای مشاغل موجود آماده میشوند.
معاون سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: این نوع آموزش به افراد اعتماد به نفس بیشتری میدهد و آنها را برای چالشهای شغلی آماده میکند.
وی ادامه داد: آموزشهای فنی و حرفهای معمولاً بر اساس نیازهای واقعی بازار کار طراحی میشوند، بنابراین کارآموزان مهارتهایی را یاد میگیرند که در بازار کار مورد نیاز است.
شهریور خاطرنشان کرد: با وجود مزایای زیاد، آموزش فنی و حرفهای با چالشهایی نیز مواجه است، از جمله عدم تناسب بین مهارتها و نیازهای بازار، کمبود منابع مالی و زیرساختها و تصور اجتماعی از این چالشهاست.
وی افزود: برنامههای آموزشی نمیتوانند به سرعت با تغییرات بازار کار هماهنگ شوند؛ در برخی مناطق، امکانات ، تچهیزات و نیروی انسانی لازم برای آموزش وجود ندارد و برخی افراد و خانواده ها هنوز هم برای آموزشهای دانشگاهی بیشتر از آموزشهای فنی و حرفهای ارزش قائل هستند.
معاون سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به در پیش بودن هفته آموزشهای فنی و حرفهای، گفت: آموزش فنی و حرفهای نقشی کلیدی در توانمندسازی افراد و توسعه کشور ایفا میکند.
وی ادامه داد: توجه به این نوع آموزش و ارتقاء آن میتواند به ایجاد یک نیروی کار ماهر و توانمند منجر شود که در نهایت به رشد اقتصادی و اجتماعی کشور کمک خواهد کرد.