نقش آفرینی ایران در تعریف ساختارهای اقتصادی برای بریکس

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به مزایای عضویت در بریکس برای ایران گفت: بریکس در ابتدای تعریف ساختارهای اقتصادی برای خود قرار دارد و عضویتِ کنونی ما به این رویه کمک می‌کند.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی ضیغمی با بیان این که بریکس با هدف مقابله با جی 7 و تبدیل‌شدن به اقتصاد اول دنیا شکل گرفت، افزود: بریکس در ابتدا سیاسی بود و از دو سال گذشته رویه تجاری آن تقویت شد و همین مسئله برای شانگهای نیز اتفاق افتاد؛ چنان چه امروز ما عضو سه سازمان مهم اوراسیا، شانگهای و بریکس هستیم و به‌زودی در تجارت آزاد اوراسیا نیز توافقی را امضا خواهیم کرد که تجربه‌ای موفق برای کشور خواهد بود.

وی با اشاره به لزوم به امضا رسیدن لایحه عضویت بریکس در مجلس شورای اسلامی و نبودِ چالشی در این زمینه گفت: برای تعهدات اقتصادی حتماً به مصوبه مجلس نیاز داریم.

وی درباره مزایای این عضویت گفت: ما در ابتدای تعریف ساختارهای اقتصادی بریکس قرار داریم و عضویتِ کنونی ما به این رویه کمک می‌کند؛ چنان چه به بسیاری از ساختارهایی که پیوسته‌ایم، شکل‌گرفته بوده‌اند و سپس باید خود را با آن منطبق می‌کردیم که کاری سخت بود.

ضیغمی شکل‌گیری بانک بریکس را اصلی‌ترین رویه کار دانست که در کشورهای عضو 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داشته و پروژه‌هایی را اجرایی می‌کند و ازاین‌رو عملاً چالش تحریم را پشت سر خواهد گذاشت.

همچنین شبکه‌ای برای ارزهای محلی شکل می‌گیرد و بافاصله گرفتن از دلار، یورو و پوند به سمت ارز بریکس پیش خواهد رفت. بحث بعدی نیز ناظر بر تجارت الکترونیک بین ارزهاست که دیگر مزیت برای ماست.

وی افزود: ما ارتباط خوبی با هند، چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برزیل داریم که تقویت‌کننده رویه‌هاست و تجارت ترجیحی نیز در قالب بریکس می‌تواند همچون اوراسیا آغاز شود و چون در ابتدای راه هستیم، ایران نیز بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

معاون وزیر صنعت با اشاره به پیش‌بینی‌ها تا سال 2050 تأکید کرد که از میان 5 عضو کنونی، 4 تا از آنها جزو اقتصادهای برتر دنیا خواهند بود که برای کشورمان مزیت بزرگی دارد و می‌توان تجارت خوب و تعریف شده‌ای در قالب بریکس با آن‌ها داشت.

ضیغمی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به رویکرد کنونی کشورمان برای توسعه روابط بین‌الملل و همکاری با همسایگان اظهار کرد: پیش‌تر 5 رایزن بازرگانی داشتیم که امروز شمار آن‌ها به 22 رسیده است و در هند، چین، آفریقای جنوبی و روسیه رایزن داریم و فردی نیز برای رایزنی در برزیل انتخاب شده است که به‌زودی معرفی می‌شود.

وی از ابزارهای مهم توسعه تجاری در دوره کنونی را داشتن رایزن بازرگانی و مراکز تجاری قوی در کشورهای هدف دانست که البته چنین مسئله‌ای شرط لازم ولی کافی نیست و بحث دیگر نیز ناظر بر برنامه‌ریزی برای استفاده از این ظرفیت‌هاست.

وی در پایان گفت: در حال حاضر استفاده از ارزهای محلی و تجارت الکترونیک از اهداف بریکس است و کشورهای عضو نیز در حال تدوین سازوکاری برای تعامل و نظام تعرفه ترجیحی و انجام پروژه‌های بزرگ هستند و ایران می‌تواند در این راستا بسیار تأثیرگذار باشد؛ خاصه این که در زمینه تجارت آزاد و تعرفه ترجیحی تیمی بسیار قوی داریم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار