بانک مرکزی:

نسخه جدید سامانه سمات پایان آبان ماه بهره برداری می‌شود

نسخه ۲.۲ سامانه سمات با اعمال تغییرات لازم از تاریخ ۳۰‏آبان ماه ۱۴۰۱ به صورت کامل عملیاتی و نسخه قبلی سامانه مذکور غیرفعال می‌شود.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری را ملزم کرد آمادگی لازم را برای اعمال تغییرات مدنظر در سامانه‌های داخلی و ارسال اطلاعات بر اساس سرویس‌های اطلاعاتی نسخه اخیر سامانه سمات را داشته باشند.

بر این اساس پیرو بخشنامه شماره ۳۶۷۴۴۵‏/۰۰ مورخ ۱۶/‏۱۲/‏۱۴۰۰‬ با موضوع اعلام اعمال برخی تغییرات در سامانه سمات از جمله ایجاد سرویس واریز تسهیلات در قالب نسخه ۲.۲ این سامانه، با توجه به راه‌اندازی بخش اول تغییرات مدنظر در این نسخه از اردیبهشت ماه سال جاری شامل ایجاد امکان امهال مطالبات و درج انواع جدید تسهیلات قرض‌الحسنه در فیلد «هدف از دریافت تسهیلات»، در نظر است با توجه به مهلت زمانی کافی ارائه شده به منظور همگام‌سازی سامانه‌های داخلی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به منظور بهره‌برداری کامل از امکانات نسخه ۲.۲ سامانه سمات، از تاریخ ۳۰‏ آبان ماه ۱۴۰۱ نسخه قبلی سامانه سمات غیرفعال شده و نسخه ۲.۲ این سامانه به صورت کامل عملیاتی شود.

بدیهی است مسئولیت بروز هرگونه اختلال در ارسال اطلاعات به جهت قطع کامل دسترسی به نسخه فعلی سامانه سمات، بر عهده مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانک / مؤسسه اعتباری است و عدم انجام اصلاحات در زمان مقرر به منزله استنکاف از ضوابط بانک مرکزی تلقی شده و اقدامات انضباطی در پی خواهد داشت.

گفتنی است از اهم تغییرات در نسخه ۲.۲ «سامانه سمات» می‌توان به ایجاد سرویس واریز، ایجاد امکان امهال مطالبات، امکان ارسال اطلاعات مبلغ اصل و سود تا دو رقم اعشار، اضافه کردن عنوان برات الکترونیکی در فیلد نوع ضمانتنامه و تفکیک انواع تسهیلات قرض‌الحسنه اشاره کرد.

خاطرنشان می‌شود سامانه سمات به عنوان بانک جامع اطلاعات تسهیلات و تعهدات بانکی در سراسر کشور، مرجع اصلی اطلاعات تسهیلات و همچنین تعهدات بانکی شامل ضمانت‌نامه‌ها و اعتبارات اسنادی تلقی می‌شود.

از جمله مزایای سامانه سمات می‌توان به پردازش سریع و تکمیل نواقص سامانه قبلی، ارسال و بروزرسانی برخط اطلاعات مشتریان در راستای تجمیع و یکپارچگی اطلاعات تسهیلات گیرندگان شبکه بانکی و همچنین بهبود روش تسهیلات دهی، اعتبارسنجی صحیح مشتریان بانک‌ها و بهبود و پیشگیری از مطالبات غیرجاری بانکی اشاره کرد.

همچنین سامانه سمات به عنوان بانک اطلاعات جامع تسهیلات و تعهدات، اطلاعات مربوطه را جمع آوری و بین شبکه بانکی به اشتراک می‌گذارد، بر این اساس استعلام از سامانه مذکور برای تمامی شعب سراسر کشور برقرار شده است. از این رو بانک‌ها موظفند قبل ارائه تسهیلات و تعهدات، وضعیت اعتباری مشتریان را در سامانه سمات استعلام کنند و در صورتی که مشتری بر اساس مقررات مربوطه بدحساب شناخته شود، مجاز به ارائه تسهیلات و تعهدات به ایشان نیستند.

یادآور می‌شود، بررسی اعطای تسهیلات و دسته چک در شعب بانک‌ها، اعتبار سنجی، بررسی اقتصادی و اعتباری و نظارتی از جمله کارکردهای این سامانه است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار