میزان صادرات غیرنفتی استان مرکزی افزایشی شد

استاندار مرکزی گفت: میزان صادرات غیرنفتی استان مرکزی روند افزایشی داشته است.
- اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص الائمه ظهر امروز در کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی با اشاره به روند افزایشی صادرات غیرنفتی اطهار داشت: براساس آمار در شش ماهه نخست ابتدای سال میزان صادرات غیرنفتی استان مرکزی روند افزایشی داشته و در صورت تداوم این شرایط بدون شک برنامه هدفگذاری شده در این زمینه عملیاتی می‌شود بنابراین مبنای تحلیل صادرات استان نباید تنها براساس آمار و ارقام گمرک انجام شود بلکه باید جایگاه تولیدات صنایع، کشاورزی و سایر محصولات استان در این بخش مشخص گردد.

وی افزود: گمرک استان باید مشکلات، چالش‌ها و موانع پیش رو در این مجموعه را به همراه راهکار ارائه کند چراکه برخی مشکلات مانند جذب نیروی انسانی مسئله ملی است و در حوزه وظایف استان قرار ندارد اما مشکلات استانی را می‌توان با همکاری دستگاه‌ها برطرف کرد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: عدم فعالیت شرکت‌های حمل و نقل بزرگ یکی از مشکلات استان در حوزه توسعه صادرات است که نیاز است برای رفع آن از ظرفیت بخش‌های دیگر استفاده شود همچنین کمبود انبار در حوزه گمرک نیز بخش دیگری از مشکلات زیرساختی استان مرکزی است که باید برای رفع آن تدابیر مناسبی اندیشیده شود.

مخلص‌الائمه بیان کرد: نیرویی انسانی، آزمایشگاه و تجهیزات مورد نیاز بخش دیگری از کمبودهای حوزه گمرکات استان مرکزی است که برای رفع آن باید از ظرفیت‌های مختلف استفاده شود همچنین باید مشکلات گمرکی در خصوص برگزاری نمایشگاه سنگ محلات در استان به سرعت برطرف شود و بعد از اتمام نمایشگاه، نشستی در مرکز استان برگزار و به موانع آن رسیدگی شود.

حجم صادرات استان مرکزی در سال جدید 600 میلیون دلار بوده است

" حسن میرزاخانی" معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست با اشاره به استخراج آمار تفکیکی تولیدات استان اظهار داشت: آمار تفکیکی تولیدات استان مرکزی توسط اداره کل صنعت، معدن و تجارت و گمرکات استان استخراج شود تا ظرفیت شرکت‌های تولیدی استان مشخص و نقاط قوت و ضعف برای برنامه ریزی شناسایی شود.

وی افزود: حجم صادرات استان مرکزی در سال جدید 600 میلیون دلار بوده که این حجم نشان‌دهنده این است بخشی از کالاها مربوط به استان‌های دیگر است که صادرات آن از استان مرکزی انجام شده است.

در هر ماه 40 میلیون دلار صادرات ثبت می‌شود

" اسماعیل حسینی" مدیرکل گمرکات استان نیز در این نشست با اشاره به اظهار داشت: یکی از چالش‌های گمرکات استان کمبود نیروی انسانی در مرکز استان، شهرستان‌های ساوه و زرندیه است و در شهرستان زرندیه سه نیرو مشغول به کار هستند که با وجود کمبود شدید نیرو در هر ماه 40 میلیون دلار صادرات ثبت می‌شود همچنین در دو گمرک نفت و منطقه ویژه اقتصادی ساوه نیز 10 نیرو انسانی فعالیت دارند که باید کنترل موجودی 22 انبار را مدیریت کنند.

وی افزود: کمبود زیرساخت‌ها از جمله آزمایشگاه، انبار، عدم تفویض اختیار سازمان‌ها به استان، تعدد قوانین و بخش نامه‌های متناقض، عدم فعالیت شرکت‌های حمل و نقل بین المللی در استان و عدم تمدید کارت بازرگانی از جمله چالش‌های پیش رو گمرکات استان مرکزی است که نیاز است در این زمینه تصمیات مناسبی در نظر گرفته شود.

صادرات غیرنفتی استان بوشهر 36 درصد افزایش یافتمجوز صادرات 400 هزار رأس دام عشایر صادر شدافزایش 50 درصدی ارزش صادرات از چهارمحال و بختیاری

213 میلیون دلار انواع کالا به استان مرکزی وارد شد

" علی جودکی" مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به اظهار داشت: میزان واردات کشور از ابتدای سال جدید تا پایان مردادماه 22 میلیارد دلار بوده که در این بازه زمانی 213 میلیون دلار انواع کالا به این استان وارد شد که متوسط قیمت کالاهای وارداتی به استان مرکزی سه هزار 610 دلار در هر تن بوده که نشان دهنده واردات ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه و تکنولوژی است.

وی افزود: میزان صادرات کشور در پنج ماهه نخست سال 21 میلیارد دلار بوده که در این بازه زمانی 497 میلیون دلار در استان مرکزی صادرات انجام شده است و متوسط قیمت هر تن کالا در سطح کشور 472 دلار است و در این رقم در استان مرکزی 780 دلار در هر تن بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: در شش ماهه نخست سال جدید 595 میلیون دلار انواع کالای غیرنفتی به اقصی نقاط جهان صادر شده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار