میرزابیگی: تصمیم‌های مربوط به خودروی ایثارگران فعلا روی کاغذ است

معاون سلامت و توانمند سازی بنیاد شهید در خصوص خودروهای وارداتی، گفت: اکنون هیچ جانبازانی نه ارزی دریافت کرده و نه خودرویی وارد شده. فعلا این موارد روی کاغذ مطرح است و نمی‌دانیم کی محقق می‌شود.
- اخبار فرهنگی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم نشست خبری محمد میرزابیگی معاون سلامت و توانمند سازی بنیاد شهید و امورایثارگران صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

میرزابیگی با اشاره به ساختار جدید در بنیاد شهید گفت: دو اتفاق جدید در این ساختار رخ داده، که مربوط به حوزه سلامت و تواتمند سازی اجتماعی است و باعث شکل گیری آن شده است.

وی افزود: 17 وزارت خانه درگیر مساله سلامت جامعه هستند و اصلا فلسفه ادغام به علت این وسعت بود. نکته دیگر این است که اگر هر دوره پنج ساله عمر یک ساختار باشد، و شما با توجه به نیاز جامعه ساختار را بروزرسانی نکنید یک ساختار قدیمی خواهید داشت که کارایی ندارد.

معاون سلامت و توانمند سازی بنیاد شهید و امورایثارگران بیان داشت: یک برنامه تدوین کردیم که مصوبه شورای بنیاد است که سپس تبدیل به یک برنامه عملیاتی شد. به همین منظور اولین اتفاقی که باید می افتاد این بود که تشکیلات فکری و اندیشه ای حاکم بر برنامه در جهت کنترلشان، لازم بود.

وی ادامه داد: اگر حوزه توانمند سازی را خلاصه کنیم مجموعه‌ای از حوزه سلامت، مسکن، تسهیلات، اشتغال و کارافرینی است. قرارگاه های کلان مثل ستاد ملی مسکن، ستاد ملی کارافرینی و قرارگاه سلامت ایجاد کردیم که صاحب نظران در جلسات دعوت می شوند و از نظراتشان استفاده می‌کنیم.

شرایط تخصیص خودرو به جانبازان زیر 50درصد و خانواده شهدا چیست؟

میرزابیگی با اشاره به اینکه هشت کلان برنامه در حوزه سلامت وجود دارد، بیان داشت: مثلا خدمت در منزل را ایجاد کردیم. یعنی اگر والدین شهدا امکان خارج شدن از منزل نداشته باشند ما تیم پزشکی را می‌فرستیم خدمت آنها. البته هر کار جدیدی اشکالاتی در ابتدا خواهد داشت که به مرور زمان رفع خواهد شد.

وی افزود: ما سعی کرده‌ایم با تجهیز امکانات کاری کنیم یک بیمار لازم نباشد از شهر خود خارج شود اما اگر هم به هر علتی یک بیمار بخواهد برای درمان به تهران بیاید ممانعتی وجود ندارد. امکاناتی مثل مراقبت در منزل که خدمات بالینی را هم شامل می‌‌شود از جمله همین امکانات است. در برخی مراکز استانها بیمارستان‌ها از خاتم و ساسان هم شرایط بهتری دارند.

معاون سلامت و توانمند سازی بنیاد شهید و امورایثارگران گفت: همچنین مراکز نقاهتگاهی ایجاد شده تا اگر یک بیمار امکان استراحت در منزل را نداشته باشد و از طرفی نیاز به بستری در بیمارستان هم نباشد، در این مراکز به او رسیدگی شود.

وی ادامه داد: معاون استان‌های بنیاد شهید وظیفه نظارتی بر برنامه‌ها دارند و کار اجرا از دو مسیر درمان مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود. درمان مستقیم از طریق هولدینگ بزرگ کوثر انجام می‌شود که دستگاه اجرایی است و در درمان غیر مستقیم بیمه دی وظیفه بیمه تکمیلی جامعه هدف را بر عهده دارد.

میرزابیگی اظهار اشت: یکی از کارهای پیشگیرانه ما در امر سلامت بحث پایش است. قبلا این موضوع دارای دو اشکال بود، یکی اینکه از اطلاعات پایش در ادامه کار استفاده نمی شد. در این دوره پایش عمومی و تخصصی برگزار کردیم و از اطلاعات آن استفاده خواهد شد. همچنین در پایش عمومی همه نیروهای پزشک عمومی و در مواردی غیر پزشک، البته با نظارت مسئولان استانها می‌توانند کمک کنند و نتایج را ثبت کنند و هر بیماری برایش برنامه ریزی مخصوص انجام شود. بنابراین موضوع پایش بسیار مهم است.

سود بازرگانی واردات خودروی جانبازان بالای 50 درصد صفر شد

وی خاطر نشان کرد: موضوع مهم دیگر در امر سلامت، پرونده الکترونیک جامعه هدف است که البته از دوره های قبلی آغاز شده بود ولی باید کاملتر میشد که در حال انجام است.

معاون سلامت و توانمند سازی بنیاد شهید و امورایثارگران گفت: در موضوع کمیسیون پزشکی بازه زمانی، شفاف سازی روند پرونده ها و دیگری گذر از روشهای سنتی از مهمترین مسائل هستند. بنابراین از طریق ساختار الکترونیک به کمک هوش مصنوعی سعی میکنیم اشتباهات را به حداقل برسانیم.

وی افزود: طرح دارو رسان برای جانبازان ویژه، یعنی جانبازی که در تخت داخل خانه بستری است و والدین شهدایی که امکان خروج از منزل را ندارند و بعضا با بیماری هم مواجه هستند، در تهران آغاز کردیم که کم کم در کل کشور اجرا خواهد شد.

میرزابیگی بیان داشت: در خصوص مسکن یک بانک‌شفاف از مشمولین نیاز داشتیم که وجود نداشت اما اکنون از طریق سازمان املاک در حال جمع آوری هستیم.

وی با اشاره به تسهیلات اختصاص یافته به جانبازان در خصوص خودروهای وارداتی و داخلی، گفت: البته اکنون هیچ جانبازانی نه ارزی دریافت کرده و نه خودرویی وارد شده. فعلا این موارد روی کاغذ مطرح است و پیگیری در حال انجام است اما نمیدانیم کی محقق خواهد شد.

میرزابیگی در پاسخ به این سوال تسنیم مبنی بر اینکه تصمیمات خوب روی کاغذ همیشه گرفته شده اما تاکنون در خصوص مواردی مثل خودرو روی همین کاغذ باقی مانده، آیا صحبتی دارید تا جامعه هدف اینبار امیدوارتر از دفعه‌های قبل باشد در خصوص اجرا شدن تصمیمات، گفت: مهم این است که بنیاد شهید پیگیر بوده و تا دریافت نتیجه، این موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد. کمااینکه اجرا شدن همه مراحل قانون بر عهده بنیاد شهید نیست و دستگاه‌های دیگر نیز دخیل هستند.

همچنین میثم اروز معاون تسهیلات بنیاد شهید و امورایثارگران که در این جلسه حضور داشت در خصوص تخصیص خودرو داخلی و در پاسخ به سوال تسنیم، گفت: بانک‌های عامل که عهده دار وظیفه پرداخت وام به جانبازان برای خودروهای داخلی هستند از سمت بانک مرکزی معرفی شدند و این روند به زودی انجام خواهد شد. کمااینکه بنیاد شهید پیگیر خواهد بود و وزارت صمت نیز قول همکاری داده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار