بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، یک صندوق اجتماعی است که به منظور خدمات درمانی و بازنشستگی به جامعه هدف خود یعنی کشاورزان، روستاییان و عشایر درسال 1384 ایجاد شد، هدف از این راه اندازی این صندوق اجتماعی، جلوگیری از گسترش فقر و ارائه خدمات بیمه اجتماعی به جامعه هدف است که در نهایت منجر به تقویت جایگاه اجتماعی افراد شود.
صندوق بیمه اجتماعی صندوقی کاملاً اجتماعی است، یعنی جامعه هدف آن روستاییان، عشایران و کشاورزان کل کشور است به اضافه شهرهای زیر 20 هزار نفر، این نشان میدهد که جامعه هدف بسیار بزرگی دارد و حدود یک سوم جمعیت کشور جامعه هدف این صندوق به شمار می آیند که حدود 30 میلیون نفر میشود چرا که سن ورود به صندوق 18 سال و حداکثر سن نیز 50 ساله است.
"محمدصادق زهدی" رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان مرکزی با اشاره به اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است اظهار داشت: صندوق بیمه در سال 84 پیرو تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی تشکیل شد و مشمولان این صندوق افراد 18 تا 50 سال عشایر ساکنین روستا و شهرهای زیر 20 هزار نفر شاغلین بخش کشاورزی، صمتایع دستی و قتالبافی که در مناطق غیر روستایی ساکن هستند.
وی با اشاره به اینکه بیمه شدگان این صندوق از مزایای سالمندی ، ازکار افتادگی کلی و مستمری فوت برای بازماندگان برخوردار میشوند افزود: صندوق بیمه اجتماعی در کشور وجود دارد که 4 صندوق عمومی و مابقی آن اختصاصی بری سازمانها تاسیس شده است.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان مرکزی تصریح کرد: سه سازمان تامین اجتماعی صندوق کشوری نیروهای مسلح و بیمه اجباری برای افراد حقوق بگیر، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان برای عشایر بیمه اختیاری، اجتماعی و فراگیر برای انواع خانوار است که این سه صندوق زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
زهدی با بیان اینکه مزایا و خدمات صندوق بیمه اجتماعی دوبرابر حق بیمه توسط دولت به عنوان کارفرما پرداخت میشود عنوان کرد: نرخ حق بیمه 5 درصد افراد و 10 درصد توسط دولت پرداخت میشود.
وی ادامه داد: استان مرکزی از حیث ضریب پوشش رتبه 6 را به خود اختصاص داده است،میانگین کشور 20.7 درصد و استان مرکزی بالاتر از میانگین با 34 درصد قرار دارد.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان مرکزی بیان کرد: در بحث مستمری بگیران استان مرکزی در رتبه سوم کشور قرار دارد و شهرستان خمین به تنهایی برابر 4 استان مستمری بگیر دارد.
زهدی با اشاره به بیمه شدگان استان مرکزی، تصریح کرد: شهرستان شازند با 13 هزار و 622 نفر نخست و دلیجان با هزار و 247 نفر در آخر قرار دارد در مجموع از سال 84، بالغ بر 69 هزار و 97 نفر در استان به عضویت صندوق درآمدهاند.
وی با بیان اینکه استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر قرار دارد، ادامه داد: 10 هزار و 357 هزار نفر از افراد خانم ها هستند و 15درصد است که میانگین کشوری زیر 6درصد است.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استان مرکزی ادامه داد: مستمری بگیران فعال 11 هزارو 329 نفر است که که در خمین هزارو 86 نفر مستمری بگیر و در محلات 32 نفر مستمری بگیر وجود دارد.
زهدی بیان کرد: مستمری بگیران خانم در استان مرکزی 503 نفر است که در محلات خانم مستمری بگیر وجود ندارد و در خمین 107 نفر مستمری بگیر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در استان مرکزی 31 کارگزار وجود دارد، خاطرنشان کرد: امسال بنا است صندوق با حمایت دولت یک میلیون نفر را در سراسر کشور به عضویت درآورد که سهمیه استان 11 هزار و 450 نفر است.