در گفتگو با مهر مطرح شد؛

مهم ترین چالش های درمان تأمین اجتماعی/ مطالبات جامعه پزشکی

دبیر انجمن اسلامی جامعه پزشکی سازمان تامین اجتماعی، با اشاره به چالش های بخش درمان تأمین اجتماعی، به تشریح مهم ترین مطالبات پزشکان شاغل در سازمان تأمین اجتماعی پرداخت.

هادی عبداللهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به کارزار مطالبات صنفی جامعه پزشکی سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: مدت‌ها است به دنبال پیگیری مسائل صنفی جامعه پزشکی سازمان تأمین اجتماعی هستیم. از قرار، یک تیمی از خارج سازمان حضور پیدا کرده است که هیچ اشرافی به سازمان تأمین اجتماعی نداشته و هیچ پاسخگویی به هیچ مرجعی هم ندارند.

وی افزود: با گذشت بیش از یک سال از حضور این تیم در بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی، علاوه بر اینکه پاسخگوی نقد دلسوزان نبوده اند، به مسائل و مشکلات بخش درمان سازمان هم توجهی نداشتند.

عبداللهی ادامه داد: در این شرایط با روند عدم کنترل تورم و به رغم افزایش سهم بیمه گزاران در دو سال گذشته و افزایش سهم ۹/۲۷ وضعیت و افزایش ذخایر این سهم در سازمان، عملاً درمان سازمان همچنان بر روی یک پاشنه می چرخد! و هیچ شفاف سازی از این ورودی سهم بیمه و خروجی آن در دست نیست.

وی افزود: حتی یک نفر از جامعه پزشکی بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی در هیئت مدیره نیست که بتواند حداقل مسائل کارشناسی حوزه درمان را بازگو کند.

عبداللهی گفت: به رغم اینکه تفکر سازمان تأمین اجتماعی می‌بایست تقویت درمان مستقیم باشد، ولی زمزمه‌هایی از برون سپاری بخش درمان سازمان را مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: در سال چند هزار میلیارد تومان بابت پرداخت درمان غیر مستقیم که یکسری از آنها هزینه‌های اضافی است و بخش خصوصی بر سازمان وارد می‌کند، می‌توان با سیاست درست و برنامه ریزی مناسب؛ این هزینه‌ها را در جهت تقویت درمان مستقیم و بازسازی ساختمان‌های مراکز درمانی، تجهیزات و ترمیم دستمزد جامعه پزشکی سازمان تأمین اجتماعی، به کار گرفت و چند مرکز درمانی همانند بیمارستان میلاد در سطح استان‌ها دایر کرد.

عبداللهی گفت: پس از اجرای طرح تحول در طرح تمام وقتی ویزیت پزشک در مراکز دانشگاهی دو K شد و هنوز هنوز هم به همین روال است و سازمان تأمین اجتماعی پرداخت به پزشک دانشگاهی را دو K می‌دهد، در صورتی که ویزیت پزشک متخصص در کلینیک‌های تأمین اجتماعی سهم سازمان از پرداخت کمتر یک K است.

وی افزود: در موضوع تعرفه‌ها که دغدغه همه همکاران رشته‌های مختلف پزشکی است، تعدادی زیادی از پزشکان طی دو سال اخیر از سازمان تأمین اجتماعی خارج شدند.

عبداللهی ادامه داد: ماه‌ها است کارشناسان درمان بسته‌ای تهیه کردند و با جلساتی که با تیم معاونت توسعه داشتند مدت‌ها است در حال دست به دست شدن است و هیچ گونه توافقی حاصل نشده و می‌طلبد که مدیرعامل سازمان به این موضوع ورود کند.

وی افزود: اگر موارد اختلافی بحث بسته‌های تعرفه است چرا نباید راه برون رفت کارشناسی پیدا کنند مگر چقدر ما زمان داریم که باید در لابلای این اختلافات و عدم مدیریت موضوعات اصلی که همان خدمات رسانی به بیمه گزاران است و اکثراً از محرومین جامعه هستند، مغفول بماند و بخش درمان از متخصصان و پزشکان و رشته‌های مختلف خالی شود و همکاران رشته پرستاری و پیراپزشکی تمایلی به جذب در تأمین اجتماعی نداشته باشند.

دبیر کمیته صنفی انجمن اسلامی جامعه پزشکی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: در مورد استخدام پزشکان هم به رغم تهیه بسته کامل استخدامی، متأسفانه در چالش‌های اداری گمشده و همکاران ما کسانی هستند که ۱۰ سال یا بیشتر یا کمتر بدون فیش حقوقی و رابطه استخدامی در مراکز استان‌ها مشغول کار شده اند و در این شرایط اقتصادی کشور، هیچ امنیت شغلی ندارند.

وی به وضعیت حرفه پرستاری در مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و افزود: هنوز به درستی تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای پرستاران صورت نگرفته است و در این مسیر بدون توجه به جایگاه این قشر، حق آنها ادا نشده و رشته‌های پیراپزشکی هم در این زمینه از این مسائل منفک نیستند.

عبداللهی گفت: ادامه این روند خروج جامعه پزشکی از سازمان را به دنبال دارد و در این میان آسیب اصلی را بیمه گزاران خواهند دید.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار