به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی طغیانی در یازدهمین نشست اعضای جامعه مهندسین استان ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه به ویژه نیمه شعبان و میلاد با سعادت امام زمان(عج) اظهار داشت: در طول چهار سال گذشته مجلس یازدهم نگاه گفتمانی به حوزههای مختلف از جمله حوزه اقتصاد داشت و مختصات این نگاه بر این اساس استوار بود که مشکلات اقتصادی کشور به جای تمرکز روی مباحثی مثل رفع تحریم و مذاکره، با تمرکز روی ضعف بنیه اقتصاد کشور حل شود و این برخلاف رویه دولت قبل و مجلس دهم بود که در همه امور اعتقاد به توافق داشت و نشان داد که برای حل مشکلات اگر فقط به دنبال مذاکره باشیم، منتهی به موفقیت نخواهد شد.
وی افزود: در همین راستا برای حل مشکلات حوزه اقتصاد به سراغ مسائل اساسی کشور از جمله نظام مالیاتی، بودجهریزی، بانک و نظام توزیعی رفتیم و تلاش کردیم تا این موراد اصلاح و قانونگزاریهای خوبی انجام شود.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حوزه مسکن 3 قانون خوب در مجلس مصوب شد، خاطرنشان کرد: قانون جهش تولید مسکن، قانون ساماندهی اجاره بها و قانون مالیات احتکار مسکن از جملهای قوانین بود که میتوانستند بخشهای از مشکلات مسکن کشور را حل کنند.
هدف دشمن از تحریمها قطع دسترسی به فناوری بود
وی با اشاره به اصلاح نظام مالیاتی، یادآور شد: در قانون اصلاح نظام مالیاتی مجلس به دنبال افزایش درآمد دولت نبود بلکه تلاش کردیم تا به سمت عدالت بنیادی حرکت کنیم، کسانی که در عرصه تولید جهاد میکنند از همان ابتدای فعالیت خود مجبور به پرداخت مالیات میشدند اما کسانی که در بازارهای مختلف مثل طلا و ملک دلالی میکردند، بدون هیچ مانعی به سودهای کلان برسند و از طرفی این قانون میتوانست به آرامش بازارهای مالی کشور کمک کند.
طغیانی با بیان اینکه هدف دشمن از تحریمها قطع دسترسی ما به فناوری بود، گفت: در همین راستا تلاش کردیم تا در حوزه دانشبنیان حرکت جدی ایجاد کنیم و نتیجه آن قانون جهش تولید بود.
فرآیند طولانی قانونگذاری؛ مهمترین چالش مجلس یازدهم
وی با بیان اینکه تغییر دولت و شروع به کار دولت جدید، یکی از مسائلی بود که در مجلس یازدهم با آن مواجه بودیم، افزود: دولتهای جدید به طور معمول در سالهای ابتدایی شروع به کارشان، ضعفها و کمتجربگیهایی در حوزه اجرایی دارند.
طغیانی فرآیند طولانی قانونگذاری در کشور را یکی دیگر از مشکلات مجلس یازدهم خوانده و گفت: قانون پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود و پس از اصلاح دوباره به مجلس برمیگردد و این فرآیند منجر به آن میشود که روند اجرایی شدن قانون طولانی شود به طور مثال کلیات قانون بانکداری در اردیبهشت ماه 1400 مصوب شد اما این قانون تازه آذر ماه سال جاری ابلاغ شده و روند اجرایی شدن آن در همین فرآیندها بیش از دو سال طول کشیده است.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: کلانشهر اصفهان مشکلات مختلفی از جمله آب، آلودگی هوا، مهاجرت، نابودی میراث فرهنگی و حاشیهنشینی دارد که هر کدام از آنها شامل پیچیدگی و لایههای مختلفی میشود.
انباشت تصمیمات غلط در مسئله آب اصفهان
وی در ادامه به مسئله آب اصفهان اشاره و بیان کرد: در مسئله آب ما با انباشتی از تصمیمات غلط و رویههای اشتباه حاصل از قوانین غلط و اجرای نادرست قوانین مواجه هستیم که منجر به وضعیت فعلی شده و رفع این مسائل نیاز به پیگیری و کار عالمانه، جدی و مستمر دارد.
طغیانی اظهار داشت: در برخی از نقاط کشور رویه نمایندگی بدین صورت است که وقتی نمیتوانند مشکلی را حل کنند، آن مشکل را رها میکنند و از سال دوم و سوم به دنبال جمع کردن رأی میروند و در عزل و نصبها دخالت جدی میکنند؛ در ادوار سابق و در همین اصفهان دخالتهای سنگینی در عزل و نصبها داشتیم و گاهی حتی عزل و نصب بخشدار و دهیار روستاها انجام میشد و به دنبال حضور کسانی بودند که از آن افراد تبعیت میکردند.
وی با بیان اینکه دشمن ادوار گذشته حتی برخی اوقات در اجرایی شدن و یا عدم اجرای پروژهها نیز دخالت میشد، افزود: کانال آبرسانی دشت مهیار یکی از این پروژههاست که بیش از صد کیلومتر کانال سیمانی عملیاتی شده اما در طول سی سال گذشته حتی به مدت 24 ساعت آب در این کانال جریان نداشته است.
مجلس یازدهم دنبال کارهای نمایشی نبود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: این امور نمایشی در مجلس یازدهم وجود نداشت و این اتفاق بسیار ارزشمند است که توسط نیروهای انقلابی رقم خورده و اتفاق مبارکی است؛ جریان انقلابی برای کارش چارچوب دارد و مسائل را میشناسد و تلاش میکند تا اصولی حرکت کرده و در عزل و نصبها و اجرا خالت نکند و به دنبال کار نمایشی نیست.
وی با بیان اینکه اصفهان از فضای کنونی متضرر خواهد شد، گفت: متاسفانه فضای سیاسی فعلی از هم گسیخته است و به طور مثال اگر کسی نسبت به عملکرد من انتقادی دارد، کل فهرست را زیر سوال میبرد و این مسائل خوب نیست؛ مجموعهای از نمایندگان غیرمنجسم و از هم گسیخته برای اصفهان زیانبارتر از زمانی است که برخی از نمایندگان در انجام وظایفشان قصور داشته باشند.
طغیانی در ادامه به مسئله تورم در کشور اشاره کرده و گفت: تورم در اقتصاد کشور ریشههایی دارد و متاسفانه همیشه حل ریشههای این معضل را به آینده موکول کردهایم.
نقش نظام بانکی و خلق نقدینگی در ایجاد تورم
وی با بیان اینکه یکی از ریشههای مهم تورم عملکرد نظام بانکی در خلق اعتبار و نقدینگی است، افزود: نظام بانکی ابزاری دارد که به وسیله آن میتواند چند هزار میلیارد تومان خلق اعتبار کند و از این طریق مشکلاتش را حل کرده و به زیرمجموعههایش سر و سامان دهد اما هزینه آن به پای مردم تمام میشود به طور مثال بانک آینده یکی از بانکهای مشکلدار کشور است و حل کردن مسائل بانکی، بعد از آنکه اتفاق میافتاد بسیار سخت است.
طغیانی با اشاره به قانون بانک مرکزی گفت: قانون بانک مرکزی به روسای کل بانکهای مرکزی اجازه میدهد تا پیش از آنکه اتفاقاتی از این دست در زمینه خلق اعتبار رخ دهد، مشکل را مدیریت کنند و اجازه ندهند که بانکها از چارچوب قوانین بانک مرکزی تخلف کنند و مجلس یازدهم بعد از 50 سال قانون بانک مرکزی را اصلاح کرد که کار بزرگی بود.
وی افزود: در این قانون رئیس کل بانک مرکزی در ارتباط با نرخ تورمی که ابتدای سال هدف قرار میدهد، در پایان سال پاسخگو خواهد بود.
لزوم ایجاد سازوکار مقابله با التهاب بازار ارز
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد ایران به خاطر فشار ناشی از تحریمها با مشکل جهش ارزی مواجه است، اظهار داشت: برخی از این مشکلات ناشی از سیاستگذاریهای ماست و نتیجه سیاستگذاریهای سطحی منجر به جهش ارز میشود.
وی افزود:در اقتصاد ایران جهش ارز در کوتاه مدت بسیار تورمزا است در این راستا مجلس اقدامات نظارتی را انجام میدهد و باید سازوکاری اتخاذ شود تا زمانی که دشمن جنگ ارزی ایجاد میکند، بازار ارز کشور ملتهب نشود.