به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، سختترین زمستان در سراسر آسیای مرکزی از 2008 باعث کمبود سبزیجات شده و قیمتها را در شمال این منطقه به بالاترین رقم رسانده است، آنهم در شرایطی که تورم ناشی از بحران کرونا همچنان باقی است.
سرمای شدید هوا در ازبکستان علاوهبر اینکه باعث خاموشی در پایتخت این کشور شده، بخش کشاورزی را هم در پرجمعیتترین کشور این منطقه با مشکل مواجه کردهاست.
وزیر کشاورزی ازبکستان در بیستم ژانویه 4 ماه ممنوعیت صادرات پیاز را پساز دو برابر شدن قیمت آن اعلام کرد. پیاز ازبکستان زمانی جزو ارزانترین محصولات این کشور در میان کشورهای شوروی سابق بود، اما حالا به اندازه پیاز کشورهایی مانند گرجستان و مولداوی گران شده و به کیلویی 53 تا 71 سنت رسیده است.
ادامه افزایش شدید قیمت مواد غذایی در انگلیسقیمت مواد غذایی در اتریش سر به فلک کشیدسرمای هوا علاوه بر خراب کردن ذخایر پیاز، حملونقل را هم مختل کرده، تا حدی که پمپ بنزینها بسته شدهاند و جادهها پوشیده از یخ هستند.
قیمت سیبزمینی هم 14 درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته است. افزایش قیمتها در سایر مناطق آسیای مرکزی شدت کمتری داشته اما متخصصان عقیده دارند تأثیر یخبندان شدید در این منطقه طی هفتهها و ماههای آینده مشخص خواهد شد.
مشاور سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد در تاجیکستان درمورد کمبود هویج در آیندهای نزدیک هشدار داد و گفت کشاورزان تاجیک محصول هویج خود را بهخاطر نبود فضای ذخیرهسازی گرمتر، در داخل زمین نگه داشتهاند.
قزاقستان هم هفته گذشته مانند ازبکستان صادرات سبزیجات ریشهای را ممنوع کرد.
قیمت پیاز در قزاقستان 5 درصد طی یک هفته افزایش یافته است. وزیر کشاورزی این کشور اعلام کرد حدود 150 هزار تن پیاز در کشور وجود دارد که برای مصرف 5 ماه کافیست، اما پایینتر از انتظار مقامات است. یکی از دلایل کمبود پیاز افزایش تقاضا در ازبکستان و روسیه و همچنین پاکستان است. پاکستان زمانی یکی از تولیدکنندگان بزرگ پیاز بود اما سیلهای تابستانی باعث کمبود این محصول در این کشور شدهاست.
تأثیرات جنگ روسیه در اوکراین باعث شده قیمت مواد غذایی بیشاز همه در قزاقستان افزایش یابد. تورم مواد غذایی در این کشور به بیشاز 25 درصد رسیده است.