به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمد چکشیان صبح امروز در کارگروه تخصصی پیشگیری، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی استان کردستان بر ضرورت امید آفرینی در میان جامعه کار و تولید تأکید کرد و اظهار داشت: کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق آموزش و توانمندسازی جامعه امکانپذیر است.
به گفته وی، استفاده از ظرفیت رسانهها به ویژه صدا و سیما در امید آفرینی نقش مؤثری داشته و موجبات رضایتمندی مردم را فراهم خواهد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه به تشکلات کارگری و کارفرمایی و استفاده از ظرفیت در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی را مهم و ضروری خواند و با اشاره به پتانسیلهای استان کردستان در بخشهای مختلف تصریح کرد: از این ظرفیتها میتوان ایدهها و طرحهای ملی ایجاد کرد و در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی استفاده کرد.
وی به مفهوم توسعه کار و تلاش در جامعه اشاره و خواستار آسیبشناسی فرهنگ کار و کاهش آسیبهای اجتماعی در میان کارگران و خانوادههای آنان شد و افزود: البته فرهنگ کار مختص جامعه کار و تولید نیست بلکه همه جامعه را در بر میگیرد، فرهنگ کار مسئله اول و اولویت وزارت کار است و میبایست بیشتر به آن توجه شود.
چکشیان بیان کرد: اگر فرهنگ کار در جامعه نهادینه شود به طور قطع گامهای بلند در جهت رشد تولید برداشته خواهد شد و در نهایت شاهد رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی خانوادهها خواهیم بود.
وی اظهار کرد: شخصیتسازی، تولید محتوای درسی، سبک مدیریت، توجه به بهرهوری و توجه به تعالی و کرامت انسانی از عوامل مؤثر در ترویج فرهنگ کار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
چکشیان با بیان اینکه نهضت ملی ارتقاء و تعالی فرهنگ کار را در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال میکنیم و اثربخشی کار را در این هدفگذاری مدنظر داریم، تأکید کرد: باید منزلت فرهنگ کار در جامعه گسترش یابد و مولفههایی مثل وجدان کاری و مسئولیتپذیری و مشارکتهای گروهی نیز ارتقاء پیدا کند.
نیروی کار ماهر و با تجربه وجود ندارد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان نیز در این نشست به اهمیت فرهنگ کار در میان جوامع پرداخت و با بیان اینکه تبیین فرهنگ کار و فرهنگ مسئولیتپذیری در بین خانوادهها به رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد، عنوان کرد: در نظام آموزشی با گنجاندن درسهایی از فرهنگ کار در جامعه، فرهنگ مثبت کار و تلاش به دانش آموزان معرفی شود.
فرزاد پیشکاری به تأثیرپذیری فرهنگ عمومی بر فرهنگ کار و تلاش در بین افراد جامعه اشاره کرد و افزود: هنگامی که فرهنگ عمومی که ریشه در همه زوایای زندگی مردم داشته بهدرستی نهادینه شود، تأثیر مثبت آن در تمام ابعاد زندگی افراد بهویژه گسترش فرهنگ کار و تلاش و وجدان کاری در واحدهای اقتصادی مشهود و نمایان خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ کار و تلاش در جوامع پیشرفته جایگاه ویژهای دارد، بر لزوم تبیین فرهنگ کار در میان تمام جوامع تأکید کرد و خواستار مشارکت صداوسیما، رسانهها و تمامی ادارات و دستگاههای اجرایی استان در معرفی و تبیین فرهنگ کار بصورت زیر بنایی شد.
پیشکاری با بیان اینکه فرصت شغلی وجود دارد اما نیروی کار ماهر و با تجربه وجود ندارد، یادآور شد: فرهنگسازی در کار موجب ایجاد رابطه مناسب در بین کارگر و کارفرما و بهبود وضعیت معیشتی کارگران خواهد شد.