معاون رئیس جمهور : بروکراسی حاکم در دستگاه‌های اجرایی باید عوض شود/ بهره‌وری منفی یک درصد قابل قبول نیست

گروه استان‌ها - رئیس سازمان اداری استخدامی کشور با اشاره به بهره‌وری منفی یک‌درصدی گفت: ما باید به سمت حکمرانی ایرانی اسلامی برویم و بروکراسی حاکم در دستگاه‌های اجرایی باید عوض شود.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان ، جلسه شورای راهبری توسعه و مدیریت استان زنجان با حضور میثم لطیفی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، استاندار زنجان، نماینده ولی فقیه در استان و دیگر مسئولان استانی ظهر امروز در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری زنجان برگزار شد.

در این جلسه میثم لطیفی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با گرامیداشت سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت: سوم خرداد یادآور فتح بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است و هرچه داریم به برکت خون شهدا و توکل بر خداوند متعال است.

وی با اشاره به اینکه شعار دولت، شعار مردمی است بیان کرد: به سمت مردمی شدن دولت حرکت می‌کنیم چرا که این موضوع مطالبه امامین انقلاب است؛ خوشبختانه گام‌های خوبی هم در این زمینه برداشته شده است.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه به چابک‌سازی دولت اشاره کرد و افزود: دولت بیش از 2 میلیون نفر کارمند دارد و در سال‌های گذشته زمانی که با کمبود پرداخت حقوق مواجه شده اقدام به چاپ پول کرده که این امر سبب ایجاد گرانی و تورم شده است.

لطیفی گریزی به وضعیت ناخوشایند بهره‌وری در کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه بهره‌وری ما منفی یک درصد است و باید الگوها و استراتژی‌های سازمان‌ها عوض شود و اگر این کار صورت نگیرد هر روز بدتر خواهد شد و با کمبود پول مواجه خواهیم شد.

وی در ادامه تصریح کرد: تعداد پست‌های سازمانی با اعداد اعلامی دستگاه‌های اجرایی همخوانی ندارد و آمار مدام در نوسان است و با این شرایط بدون داده‌های دقیق نمی‌توان برنامه‌‌ریزی مناسبی انجام داد.

لطیفی افزود: با عدم هماهنگی داده‌ها در برخی استان‌ها و یا دستگاه‌های اجرایی در برخی موارد با مازاد نیرو  و در برخی دستگاه‌ها یا استان‌ها با کمبود نیرو مواجه هستیم و اگر اعداد به روز شوند این مشکلات قابل حل خواهد بود.

تغییر در نظام آموزش و پرورش

لطیفی به تغییرات اساسی در نظام آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: امروز در کشور ما آموزش و پرورش طبق قوانین 40 سال گذشته اداره می‌شود و از الگوها و سنتی قدیمی پیروی می‌کند که لازم است با توجه به پیشرفت‌های روز دنیا از الگوها و سبک‌های آموزشی جدید و متنوع استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری سه کار در حوزه اداری استخدامی پیگیری خواهد شد گفت: جذب نخبگان انقلابی و جوان در دستگاه‌های اجرایی که تفاهم نامه آن با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور منعقد شده است.

ایجاد حساب مجازی برای کارمندان

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به تفاوت در پرداخت‌ها در دستگاه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تفاوت در پرداخت‌های دستگاه‌های مختلف کارمندان را آزار می‌دهد کار برای ساماندهی این مورد نیز آغاز شده و در بودجه سال جاری شناسه یکتا و حساب مجازی برای همه کارمندان ایجاد خواهد شد تا تمامی پرداختی‌ها مشخص شود.

در ادامه سامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره‌وری اظهار داشت: هدف مهم برای دولت سیزدهم تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی است  که 3.5 درصد از محل بهره‌وری است.

مطالبه رهبری برای افزایش بهره‌وری

وی با اشاره به اینکه تزریق سرمایه و استفاده از سرمایه دو راه ممکن برای رشد اقتصادی است گفت: طبق فرمایشات رهبری که به بهره‌وری تأکید دارند و گلایه‌مند این موضوع هستند که چرا بهره وری کاهش داشته و کارهای کمتری در این زمینه انجام شده باید به افزایش بهره‌وری توجه ویژه داشته باشیم.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری افزود: در برنامه ششم توسعه مقرر بود که 2.8 درصد از رشد اقتصادی از محل بهره‌وری محقق شود، اما متأسفانه طبق آمار روش بهره‌وری در 10 سال گذشته منفی یک درصد بوده که نه تنها جلو نرفته‌ایم بلکه به عقب نیز برگشته‌ایم.

 وی به وظایف دستگاه‌های اجرایی کل کشور اشاره کرد و گفت: در سال جاری با توجه به تبصره 18 قانون بودجه، دستگاه‌ها موظف هستند چرخه بهره‌وری را مستقر کنند و در دستگاه های اجرایی خود مسئله‌شناسی کرده و برنامه‌ها در مورد مسئله تدوین و اجرا کنند و شاخص‌های بهره‌وری را به مرکز گزارش کنند.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری افزود: تخصیص بخشی از  بودجه دستگاه‌های اجرایی منوط به ارائه گزارش در مورد شاخص‌های بهره‌وری خواهد بود و لذا باید همه دستگاه‌های اجرایی خود را برای این کار آماده کنند و باید به‌شکل فصلی گزارش‌های خود را ارائه کنند.

وی عنوان کرد: در سال جاری آموزش و توانمندی در حوزه بهره‌وری مد نظر دولت است و استان زنجان جزء استان‌های پیشرو در سمت غرب کشور در این امر است و تلاش داریم آموزش‌های دیگر استان‌ها نیز در این استان برگزار شود.

وی بیان کرد: هدف اصلی ما این است که موضوع بهره‌وری را به سه مورد از جمله جبران خدمات، تخصیص بودجه، ارتقا و انتصاب مدیران متصل کنیم و اگر این اتفاق صورت پذیرد بهره‌وری از حوزه توصیه به حوزه عملی خواهد رسید.

رئیس سازمان ملی بهره وری با اشاره به اینکه قرار بود تا پایان سال گذشته تمام استان‌ها به اهداف برنامه ششم توسعه دست پیدا کنند افزود: تمام استان‌های کشور از برنامه ششم عقب هستند اما  استان زنجان جزء سه استان نخست بود که تا حدودی توانسته در این زمینه موفق عمل کند.

وی بیان کرد: برخی دستگاه‌ها در زمینه بهره‌وری موفق  عمل کرده‌اند و برخی دستگاه‌ها نه و در سال جاری به دستگاه‌های ملی و استانی مهلت داده خواهد شد که برنامه خود را ارائه دهند؛ یکی از برنامه‌ها در سال جاری جریان‌سازی و نوآوری بهره‌وری خواهد بود و اگر نوآوری و رقابت وجود داشته باشد بهره‌وری خود به خود افزایش پیدا خواهد کرد.

در ادامه محمدرضا عطاردی، رئیس مرکز هوشمندسازی نظام اداری و امنیت فضای مجازی سازمان اداری و استخدامی کشور  گفت: یکی از دغدغه‌های نظام اداری، تعدد سامانه‌ها است و سازمان اداری و استخدامی هشت سامانه دارد.

یکپارچه‌سازی سامانه‌ها

وی افزود: تلاش این بود که این سامانه‌ها به همدیگر مرتبط شوند که بخشی از این کار انجام شده و بخش دیگر در گام دوم انجام خواهد شد؛ گام اصلی "یکپارچه‌سازی سامانه‌ها" است که ورود و ثبت اطلاعات یک بار از مبدا باشد که باید به این سمت حرکت کنند و دستگاه‌ها موظف بودند آمار و اطلاعات حقوق و مزایای مدیران را ثبت کنند که پنج سال است این اتفاق نیفتاده و به عبارتی این امر مغفول مانده است.

وی بیان کرد: سامانه‌ای طی ماه‌های گذشته طراحی و اجرایی شد که آمار و اطلاعات حقوق و مزایای مدیران و نیروهای استانی در آن ثبت و به نمایش گذاشته می‌شود.

رئیس مرکز هوشمندسازی نظام اداری و امنیت فضای مجازی سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: اطلاعات سامانه مذکور از 10 خرداد برای تمام مردم قابل مشاهده و دسترسی خواهد بود و در صورت ناقص بودن اطلاعات دستگاه مربوطه باید پاسخگو باشد.

در پایان محسن افشارچی استاندار زنجان با گرامیداشت سوم خرداد ماه اظهار داشت: سوم خرداد روز بسیار بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی است و باید همواره این روز بزرگ را به نسل‌های بعدی انقلاب تبیین کنیم.

وی افزود: 36 درصد پست‌ها در استان بلاتصدی هستند و با توجه به سرعت گرفتن بازنشسته‌ها در سازمان‌ها و عدم جایگزینی افراد مناسب این امر برای دستگاه‌های اجرایی مشکل‌ساز شده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی: 6300 خدمت ‌دستگاه‌های دولتی به مردم "کددار" شد معاون رئیس‌جمهور از طرح تغییر ارائه یارانه نان در استان زنجان بازدید کرد

استاندار زنجان گفت: باید چابک سازی در دولت و دستگاه‌های اجرایی انجام شود و تدابیر ویژه و مناسبی برای پست‌های خالی دستگاه‌های اجرایی اندیشیده شود؛ همینطور متأسفانه در ساختار دولتی ترکیبی از مجموعه ناهمگون از کارمندان رسمی، پیمانی، قراردادی داریم و باید نگاه جهادی و انقلابی در این حوزه حاکم باشد.

وی در پایان افزود: در استان از  تفاوت پرداخت‌های بین دستگاه‌های اجرایی رنج می‌بریم، که این امر اتفاق خوشایندی نیست و درخواست تمامی استانداران کشور این است که سطح حقوق ها یکسان شود زیرا در حال حاضر تفاوت بسیار زیاد است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار