به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نرخ دلار نیما در ابتدای شهریور ماه که همتی در وزارت اقتصاد مستقر شد در کانال 45 هزار و 200 تومان قرار داشت و حالا نزدیک به 100 روز بعد یعنی 10 آذرماه پس از فشارهای مستمری که او به بانک مرکزی وارد کرد، نرخ نیما به بیش از 52 هزار تومان رسیده است. این رشد جهش گونه، انتقادات کارشناسان بسیاری را به همراه داشته است.
محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در خصوص تبعات تورمی افزایش نرخ نیما از ابتدای سال و همچنین عقب نشینی بانک مرکزی از سیاست تثبیت ارزی گفت: بله، میزان نوسان نرخ ارز نیما از اول سال خیلی بالا بوده اما اینکه مبنای قیمت گذاری محصولات چه نرخی هست، نکته ای است که باید به آن توجه شود.
معاون ارزی بانک مرکزی افزود: به هر حال برخی بر این باورند که مثلا نرخ نیما نرخ پایه است برای قیمت گذاری محصولات و برخی از محصولات هم بر اساس نرخ بازار غیر رسمی نرخ گذاری می شوند.
وی افزود: نکته ای که وجود دارد این است که تا الان اثرات تغییراتی که در نرخ نیما اتفاق افتاده آثار زیادی رو رو قیمت شاخص ppi که همان شاخص در تولید کننده است نگذاشته است. بررسی ها نشان میدهد که قیمت تولید کننده تا الان خیلی در واقع موثر نبوده است. علتش هم این بوده که تقریباً بهای تمام شده همان حدود نرخ آزاد ارز در میامد.